397 online at 10:03:14

BuzzerBeater Forums

BB Hrvatska > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
266508.2 in reply to 266508.1
Date: 1/20/2015 6:33:11 PM
Zivine
A-1 Superliga
Overall Posts Rated:
485485

Dakle da krenem redom

Kandidiram se na mjesto izbornika u21 da bi pokusao promjeniti ove 3 stvari

1. Drzim da dosadasnja politika razvijanja sekundaraca i kompletnih igraca u ranoj fazi steti nasoj mladoj repci a kandidatura naposljetku je za mjesto MLADE repke.

2. Zelim mjenjati opcu politiku o vaznosti DODAVANJA kao osnovnog sekundarca za sve pozicije ... u zadnje vrijeme se previse vaznosti predodaje tom skilu dok su ostali zanemareni ... po mojemu razmisljanju za mladu repku je daleko veci plus imati karikiram PANJ-a centra sa 100k placom nego svestranog centra koji ce za nekih 10 godina pripomoci starijoj repci.
Drzim da trebamo povuci vertikalu izmedju mlade i stare repke ... nekazem da se treba prestati razvijati mlade igrace kao i do sada ali drzim da se treba prestati uzimati mjesto igracima koi su to zasluzili skillovima naustrb igraca sa visim potencijalima koji niti teoretski nemogu nadoknaditi zaostatak do 21 godine.

3. I ono sta me najvise potaklo na kandidaturu je zanemarivanje igraca iz nizih liga ... kada to kazem drzim da je skauting lose odraden ili je doslo do par minornih gresaka. Par igraca koje drzim da ce vec ove sezone biti u repci su preskoceni sa skautingom u potpunosti.

Ulogu nt u21 izbornika sam vec obavljao i to vrlo uspjesno kroz mladu a i stariju repku sam provukao desetke svojih igraca tako da mi ovaj posao nece niti malo stran biti.

GL ostalim kandidatima

Message deleted
This Post:
11
266508.4 in reply to 266508.2
Date: 1/21/2015 6:11:26 PM
Overall Posts Rated:
378378
Evo da se ja ovdje oglasim, tek toliko da znaju ljudi da sam još uvijek zainteresiran za vođenje mlade repke. :D
Jukić je se već predstavio i može se reći da nas dvojica imamo različite koncepcije.
Ukratko ja sam pobornik sekundaraca, dodavaje mi nije mrsko i prednost dajem stvaranju igrača za veliku repku.
Da li to znači da mi nije bitno da li repka pobjeđuje ili gubi?
Ne.
Da li to znači da mi nisu bitni glavni skilovi?
Ne.
Da li to znači da inzistiram da svaki igrač nabrijava dodavanje, a ostalo kako stigne?
Ne.
Ako netko želi nabrijati centra na 100 000$ plaće dobrodošao je. Dobrodošao je i play od 50 000$ plaće.
Nažalost umjesto centara od 100K plaće imao sam centre od maksimalno 30-35K plaće u prvoj sezoni, a u drugoj od 12-16K plaće. Nažalost nisu imali ni dodavanja, ni ostalih sekundaraca.
Jukić kaže mlada repka bi trebala biti za najbolje mlade igrače, a ne za one koji jednog dana mogu biti u velikoj repki.
Zapravo se i slažem s time.
Međutim realnost je da igrači s potenicijalom manjim od MVPa malo koga zanimaju. Malo tko će trenirati svog draftirca srednjeg potencijala, a još manje će netko platiti 300 000$ ili više za domaćeg vječitog All stara ili superzvijezdu. Dodušeni jeftiniji trenirci, često nisu interesantni. Recimo (35557915) je bez bida, a početna cijena je samo 30 000$, a trenirac je čist ok.
ČKS potencijale svi žele i takvi će uglavnom upasti u repku, jer se s njima uglavnom netko bavi. Nažalost već kod MVP 18 g treniraca će ih više propasti, nego uspjeti.
Zato sam odlučio pokrenuti akciju da bar večina MVPa nađe kupca. Dosad sam pregledao sve 3 lige, sutra ću ostatak. Talo da će par zainteresiranih dobiti informaciju koji su MVP+ bolji, a koji lošiji i u kojim ekipama se nalaze. Pa, ako bude sreće da u novim ekipama budu već od idućeg treninga.
Što se tiče reprezentativaca sa potencijalom nižim od MVPa, više ih je u stranom vlasništvu nego u hrvatskom. Barem je tako bilo u mom prvom mandatu.
Što se tvrdnje o lošem scoutingu tiče, imao sam bazu samo za prvu generaciju. Za prošlogodišne 21g i ovogodišnje nisam mogao drugo nego pregledati kompletan draft sezone 25 i 26, ligu po ligu, igrača po igrača. Ako netko misli da je to mali posao, neka proba učiniti isto.

Za predstavljanje ću još samo poručiti slijedeće:
Glasajte za mene, jer sam najbolji kandidat od ponuđenih. :D

This Post:
00
266508.5 in reply to 266508.4
Date: 1/23/2015 9:07:00 AM
Overall Posts Rated:
339339
Poanta je u tome da vise ni hr useri nece dat milju za mvpa s 45 tspa,kad ljudi srede cijene ljudi ce i kupit,a do tada harem ja cu se drzat poljaka,spanjolaca i takijana.

This Post:
00
266508.6 in reply to 266508.5
Date: 1/23/2015 3:00:24 PM
Overall Posts Rated:
378378
Nađe se i dobrih treniraca po prihvatljivoj cijeni, ali ovo nije mjesto za tu raspravu.