BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Najdobroto od draftot

Najdobroto od draftot

Set priority
Show messages by
From: Dadimo
This Post:
00
260843.1
Date: 7/10/2014 8:30:25 AM
Overall Posts Rated:
5555
Одиме со нова акција во која секоја сезона ќе ги издвојуваме најголемите потенцијали од секој драфт. Целта на акцијата е зголемена грижа од сите нас за овие играчи чии менаџери ќе мора веднаш да одлучат дали ќе ги тренираат како што треба или ќе ги продаваат. Тие што ќе се продаваат ќе можат да бидат купени од менаџери кои бараат деца за тренирање. Големите ѕвезди се прават веднаш штом ќе дојдат од драфтот па да не губиме време.
Најпрво ќе ви ги преставам играчите со 9+ потенцијал а подоцна уште 10 десетина најталентирани со потенцијал помеѓу 5 и 9. Доколку барем пола од нив се тренираат како што треба ќе имаме одлични генерации во иднина а за подобри генерации потребна е помош од сите вас и тоа на два начина:

Тренинг:
А.Од аспект на У21 не е толку битен потенцијалот туку да бидат 18-годишни бидеќи времето за тренирање У21 репрезентативци е пократко и ограничено. Ако се тренираат како што треба и ако имаат добри почетни скилови и од 19-годишните може да излезат добри У21 репрезентативци.
Б.Од аспект на сениорската резпрезентација не е проблем ако се почне со тренирање на 19-годишен битно е потенцијалот да биде 8+(по можност 9+)

Напомена: Тренингот мора да биде што поблиску до светските стандарди за тренирање на репрезентативци и за да не го правите тоа погрешно консултирајте се со селекторите или поискусните менаџери.
Бобанс иамаше убава тема како треба да се тренираат репрезентативци ама не ја најдов па ќе замолам за линк или ќе направиме пост. Во меѓувреме накратко:
- тренер околу 6-ка,
- претежно еднопозициски тренинг,
- за цел тренинг треба играчот да одигра минимум 48 минути(еден цел меч) на позицијата која се тренира секоја недела а неделата почнува во сабота завршува во четврток, значи квалитетно можете да тренирате најмногу до 3 играчи(еден ќе игра цел меч во сабота, друг цел меч во вторник и третиот во четврток(куп/пријателска).
- доктор околу 5-ка, повреден играч не тренира па треба да се намали веројатноста за повреди.

Скаутинг:
А.Сите менаџери кои сакаат да помогнат и да бидат скаути нека ги проверуваат тимовите на овие играчи со 9+ потенцијал еднаш до два пати месечно и ако забелажат дека некој менаџер се нема логирано подолго време(да речеме околу еден месец) да го аларамира селекторот преку ББ-порака или овде на форумот а селекторот ќе ја разгледа опцијата за спасување на играчот од тој тим.
Б. Секој што сака да биде скаут и да помогне може да прати во својата лига или во останатите лиги во кои има активни тимови доколку забележи некој нов тим да го аларамира селекторот да провери дали има некој потенцијал во тој тим, бидеќи нови играчи освен преку драфт се појавуваат и преку нови тимови.
Околу новите тимови може да помогне и нашиот преведувач Димац доколку до него стигаат информации за појавување на нови тимови во ББ Македонија.

П.С. Овие работи требаше да ги работи веќе постоечкиот скаутинг тим но бидеќи тој веќе не е функционален како што треба и речиси мртов ви се обраќам за помош на сите вас кои сакате да помогнете за подобри ББ репрезентации на Македонија. Секој од вас има отворена шанса да помогне па повелете, дали преку скаутинг, дали преку тренинг, секаква помош е добродојдена.

Last edited by Dadimo at 7/10/2014 8:44:56 AM

This Post:
00
260843.2 in reply to 260843.1
Date: 7/10/2014 9:20:29 AM
Overall Posts Rated:
2727
Jas i da se prijavam sa skauting, pred nekoja sezona mi se rece deka mene nikogas nemalo da bidam primen vo skauting-timot, ne sum bil sposoben menadjer. Edno izvesno vreme se inaetiv i za treniranje na Makedonski deca-Nase proizvodstvo, no eve dve-tri sezoni treniram mladi deca, eve i ovaa sezona od draft mi se potrefi, bez ic pari zemav dobar potencijal, planiram edna sezona-dve da mu dadam dobar trening, pa posle ke vidime, a Agatij ke ostane vo mojot tim da trenira uspesno. Toa e od mene nakratko za moeto prijavuvanje za skauting, a bi sakal da pomognam, no za zal, znam deka pak ke dobijam negativen odgovor, i za toa ne se ni prijavuvam.

This Post:
00
260843.3 in reply to 260843.2
Date: 7/10/2014 10:37:43 AM
Overall Posts Rated:
5555
Јас веќе реков дека тој сакутинг тим е речиси мртов и нефункционален, повеќето менаџери од тој скаутинг тим се слабо активни и едвај ги водат нивните тимови а не па нешто плус да направат. Оваа акција е независна од тој скаутинг тим, јас заедно со уште неколку заинтересирани поактивни искусни менаџери ќе ги координираме овие активности кои треба да ја раздвижат нашата полузаспана заедница и ќе се работи на тоа да се зголеми бројот на потенцијали кои ќе се тренираат како што треба. А за да не се тренираат погрешни играчи туку баш најталентираните секоја сезона на оваа тема ќе ги објавуваме тие играчи и ќе бараме соодветен тренинг за нив.
Секој што сака да помогне(вклучувајќи те и тебе) е добродојден. Од твојот пост ќе заклучам дека сакаш да помогнеш и во скаутирањето па ќе те вклучам во работата, околу тренингот помагаш веќе неколку сезони и тоа е за пофалба. Повеќе детали во следните постови.

Last edited by Dadimo at 7/10/2014 10:39:48 AM

This Post:
00
260843.5 in reply to 260843.3
Date: 7/10/2014 11:16:15 AM
Overall Posts Rated:
5555
Откако ги проверив сите играчи од последниот драфт кои имаат барем мали шанси за репрезентација да ги објавам тука како што најавив оние со 9+ потенцијал.

18-годишни:

9-потенцијал
(34042118)
(34041990)
(34042024)
(34042189)
(34041963)
(34268582)

10-потенцијал
(34042006)
(34042014)
(34041951)

19-годишни:

9-потенцијал
(34042007)

10-потенцијал
(34042022)
(34232956)
(34277821)

Мислам дека не пропуштив некого, ќе проверам подоцна пак, ако мислите дека имам пропуштено некој играч реагирајте. Ова се 10-те најголеми потенцијали од последниот драфт и треба да се бориме сите да бидат тренирани како што треба. Најпрво треба да се контактираат нивните менаџери да видиме дали планираат да ги тренираат како што треба, ако ги тренираат да им се даде тренинг упатство, во спротивно да ги стават на ТЛ, а вие што барате деца за тренирање да ги купите. А тие што сакате да биде скаути како Тошебог треба барем еднаш месечно да проверувате дали менаџерите на овие играчи се логираат повремено или има некој кој одамна не се логирал па да го известите селекторот ако може да го спаси играчот бидеќи многу таленти изгубивме на овој начин.

Едит: Додадени се двајца нови таленти кои ги најдоа Xsago и Гари а не се од драфтот туку од нови тимови.
Едит2: Додаден уште еден 19-годишен со 10 потенцијал од нов тим.

Last edited by Dadimo at 7/16/2014 11:41:24 AM

This Post:
00
260843.6 in reply to 260843.4
Date: 7/10/2014 11:34:54 AM
Overall Posts Rated:
5555
Welcome back!
You are very welcome and многу ми е мило што те гледам повторно, се надевам дека се е ОК.
Ќе ти најдеме и тебе дете за тренирање не се секирај, кажи само подетално какво дете сакаш.

позззз Big Moby

This Post:
00
260843.7 in reply to 260843.6
Date: 7/10/2014 11:47:40 AM
Overall Posts Rated:
2727
Znaci kako sto razbrav, vklucen sum vo drustvoto na skauting timot, i moja rabota e kako sto razbrav, za pocetok da se kontaktirat menadjerite na ovie mladi talenti, dali ke se treniraat, ako ne se treniraat da se sovetuvaat da se stavat na transfer lista. I drugo, i jas se prijavuvam za treto dete za trening, odnosno za vtoro, na bivsiot reprezentativec do 21 godina, ke mu prekinam so trening, a ke zemam uste edno dete za trening so visok potencijal, jas imam eden od taze draftot, mislev da go treniram, no ne e so visok potencijal, a ako ima nekoe dobro dete so visok potencijal, toj ke odi na transfer, a novoto dete bi go kupil.

This Post:
00
260843.8 in reply to 260843.7
Date: 7/10/2014 12:28:02 PM
Overall Posts Rated:
5555
Znaci kako sto razbrav, vklucen sum vo drustvoto na skauting timot, i moja rabota e kako sto razbrav, za pocetok da se kontaktirat menadjerite na ovie mladi talenti,..

Да, вклучен си во работата на скаутинг тимот само пак ќе ти напоменам дека овој скаутинг тим е различен од тој што беше до сега, стариот скаутинг тим веќе подолго време не ги работи работите што треба да ги работи еден скаутинг тим. Затоа потребни се нови луѓе кои ќе им помагаат на селекторите да имаме подобри генерации а со тоа и подобри резултати.
Нигде не реков дека ти треба да ги контактираш менаџерите на овие играчи, тоа јас ќе го направам, твојата задача е барем еднаш месечно да проверуваш кога последен пат се логирале менаџерите на овие играчи, направи го ова уште веднаш и ако има менаџер кој се нема логирано скоро цел месец или повеќе треба да не известиш да видиме дали можеме да го спасиме неговиот играч. Ако треба помош за контактирање на менаџерите на другите играчи со послаб потенцијал кои ги има многу ќе те известам.
А ако си спремен да земеш уште едно дете за тренирање ќе ти најдеме, почекај неколку дена.

Last edited by Dadimo at 7/10/2014 12:29:17 PM

This Post:
00
260843.9 in reply to 260843.8
Date: 7/10/2014 1:00:43 PM
Overall Posts Rated:
2727
Oks, pogresno sum razbral, okej se pustam vo rabota. A za dete ke pocekam.

This Post:
00
260843.10 in reply to 260843.4
Date: 7/10/2014 1:18:59 PM
Overall Posts Rated:
203203
Друже добредојде!

From: panac
This Post:
00
260843.11 in reply to 260843.10
Date: 7/10/2014 4:43:22 PM
StreetBasketMK
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1515
http://www.buzzerbeater.com/player/34041951/overview.aspx

Malku mi e skap ovoj, no ke razmislam, za vo vtoriot tim, ja se nadevav so 1M da zemam dvajca MVP po 18 godini...

Pozdrav,
Panac