BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Μπάσκετ

Μπάσκετ

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259001.5 in reply to 259001.4
Date: 5/19/2014 6:32:56 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Eξαιρετικα ενδιαφερον ολα οσα γραφεις και εχοντας γνωρισει το μπασκετ απο μεσα υθα ελαγα
α) οτι εχεις ασχοληθει με την προπονητικη
β)εχεις παιξει η παιζεις ακομα μ πασκετ.

Συμφωνω σχεδον σε ολα οσα λες στο τακτικο κομματι και στην αντιμετωπιση που ειχε ο Ολυμπιακος απεναντι στη Ρεαλ αλλα και σε αυτην της Μακαμπι.

Για μενα η νικη της μακαμπι ηρθε κατα 30% απο τη συγκεντρωση που ειχαν οι παικτες στο τακτικο κομματι που σχεδιασε εξαιρετικα ο Μπλατ και κατα 70% στον παραγοντα ψυχη/θεληση/καρρδια.

Σε εναν τελικο ο δευτερος παραγοντας για μενα ειναι το Α και το Ω. Εκει φαινονται οι μεγαλες ομαδες και οι μεγαλοι παικτες.

Η τακτικη και η συγκεντρωση χτιζεται. Η θεληση και η ψυχη οχι.

From: fd97

This Post:
11
259001.9 in reply to 259001.8
Date: 5/20/2014 10:02:07 AM
Overall Posts Rated:
6262
Καλησπερα, χαιρομαι που βλεπω να αρχιζει συζητηση με θεμα την Ευρωλιγκα, χωρις να θελω να πω πολλα, θα εστιασω σε καποια βασικα σημεια.
Περιμενα(με) αλλη Μπαρτσελονα, εντελως διαφορετικη απο οτι ηταν την Παρασκευη.Ηταν αρκετα αστοχη, εως πολυ.Βρηκε την ευκαιρια η Ρεαλ και ξεσπασε.Αυτο δεν εκανε καλο στην Ρεαλ(και στην Μπαρτσα που εχασε φυσικα), μια ομαδα που εχει τεραστια αυτοπεποιθηση.Την ΤΣΣΚΑ την περιμενα χειροτερη απο οτι εμφανιστηκε και πραγματικα δεν αξιζε το εισιτηριο για το Μιλανο.Ο Παναθηναικος ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως εχασε απο μια πολυ μετρια ομαδα.Την Μακαμπι την εβλεπα σε ολη τη διαρκεια της διοργανωσης, ειδικα στο top16 και στις σειρες με την Αρμανι.Δεν επειθε, αλλα ειχε κατι που τελικα αποδειχτηκε σημαντικο για να κερδισει.Ηταν ομαδα.
Απο την αλλη να παμε και στο τακτικο θεμα και την αναλυση του τελικου, η Ρεαλ διαλεξε τον Ολυμπιακο σε μια σειρα 5 αγωνων παρα να βρεθουν στο Μιλανο μαζι.Σωστο, γιατι μονο ο Ολυμπιακος μπορουσε να την κερδισει και το εδειξε(λιγο ελειψε να την αποκλεισει κιολας).Συμφωνω οτι ο Μπλατ σιγουρα εμπνευστηκε τον τροπο που επαιξε ο Ολυμπιακος και καλα εκανε φυσικα.Το κλειδι ηταν και ειναι να της χαλασεις το παιχνιδι και να την βαλεις να σκεφτει.Το εχω χιλιοακουσει, αλλα ειναι γεγονος.Ο Σερχιο Ροντριγκεθ ειναι εξαιρετικος ασσος, τρομερος παιχτης αλλα δεν εχει το μυαλο που θα κανει την διαφορα.Οι Ρουντι, Γιουλ το ιδιο.Ο Γιουλ παρεπιπτοντως στον τελικο ηταν αφαντος.
Παμε λοιπον στο συγκεκριμενο ματς, οπως εξελιχθηκε.Ο Λασο ξεκινησε χωρις τον Ροντριγκεθ, αν δεν κανω λαθος δεν επαιξε καθολου στην πρωτη περιοδο.Η τριαδα Ροντριγκεθ-Φερναντεζ-Γιουλ θεωρειται η καλυτερη περιφερεια της διοργανωσης.Ειδα εναν πολυ καλο Οχαγιον και εναν Ραις που κανεις απο τους τρεις δεν τον εκανε καλα.Θα βλεπαμε αλλο ματς ομως αν ο παιχτης-κλειδι επαιζε αλλιως, ο Μιροτιτς.Πολυ κακος, δεν ειχε αντιπαλο στο 4 η Ρεαλ, οσες φορες το εκμεταλλευτηκε(τις πιο πολλες με Ρεγιες παρα με Μιροτιτς) βγηκε κερδισμενη.Επισης, πριν το τελος δεν το πιστευαν ουτε οι ιδιοι οτι μπορουν να γυρισουν το ματς.Για την Μακαμπι τι να πω, ακομα και ο Σοφο που δεν μου αρεσει οπως παιζει, ουτε προχτες επαιξε καλα αλλα ηταν καθοριστικος, εκανε 2 σκληρα φαουλ στον Ρουντι αν θυμαμαι καλα και το παλεψε.
Η Ρεαλ ειναι πλεον looser, 2 συνεχομενοι χαμενοι τελικοι.Τοσο ταλεντο που δεν χωραει σε μια ομαδα αλλα καταφεραν να το χωρεσουν πηγε χαμενο γιατι δεν υπηρχε μυαλο.
Τελος, μια αναφορα στον Ντειβιντ Μπλατ, που τον παω πολυ.Χωρις να ειναι απαραιτητα ενας μεγαλος κοουτς εδειξε οτι αξιζει.Πραγματικα αξιζει περισσοτερα απο οσα εχει ηδη παρει, ευχομαι να συνεχισει ετσι.
Δεν ξεχναω τους δυο αντιπαθητικους, Μεσινα και Σκαριολο, μακρια απο αυτους και ειδικα απο τον δευτερο.
Για τους προπονητες των ισπανων, αρχικα ο Πασκουαλ, ηταν και ατυχη η Μπαρτσελονα αλλα οπως και να το κανουμε απογοητευσε.Γενικα ειναι καλος ομως.Ο Λασο, δεν μπορω να κρινω την δουλεια του, με τετοιο ροστερ αν δεν πηγαινε τελικο θα ηταν αποτυχια.Ειναι ομως looser μαζι με την Ρεαλ, αφου εχει δυο χαμενους τελικους.

Υ.Γ. μιας και επιασα το θεμα των προπονητων περιμενω να δω τον ανερχομενο Φωτη Κατσικαρη, μακαρι να πετυχει με την Εθνικη μας

From: johnny15

To: fd97
This Post:
11
259001.10 in reply to 259001.9
Date: 5/20/2014 4:28:39 PM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Πολύ σωστά αυτά που λέτε..!!
Θέλω να συμπληρώσω κι εγώ τη γνώμη μου..
Εμένα μου άρεσε η Μακάμπι από τους 16 ακόμα που έπαιζε με Ρεαλ κι έχασε λίγο άδικο κι άτυχα..
Γενικά έβλεπα μία δυναμική ομάδα και την υποστήριζα μετά τις ελληνικές.
Πίστευα ότι θα νικήσουν την Αρμάνι και θα την αφήσουν εκτός (αν πήγαινε η Αρμάνι φάιναλ φορ είχε πολλές πιθανότητες κατ'εμέ λόγω έδρας).Είχα τις επιφυλάξεις μου όταν όλοι έλεγαν ότι το πήρε η Ρεάλ μετά τη 40αρα στη Μπάρτσα..
Η Μακάμπι άρχισε τη σεζόν με τον Ίνγκλις σταρ ή έστω βασικό πάτημα κι αργό παιχνίδι για το Σόφο..έδειξε όμως ότι μια ομάδα δε χρειάζεται ένα τρομερό και σταθερό επιθετικό στυλ ούτε ένα τρελό σερί νικών..μια ομάδα χρειάζεται σταθερότητα στην απόδοση και μέταλλο νικητή..!!
Το ρόστερ της Μακάμπι δεν είναι κακό αλλά σίγουρα ήταν το χειρότερο του φάιναλ φορ αλλά και ισάξιο ως χειρότερο από τις 2 ελληνικές, τις 2 τούρκικες (ίσως κι από τις 3) και την Αρμάνι..
Ο Οχαγιον είναι πιστός εργάτης και χρήσιμος γκαρντ..δεν είναι καθαρός άσσος αλλά φέρνει λίγο ενώ μπορεί και να σκοράρει..στην άμυνα επίσης είναι πολύ καλός.Ο Ράις είναι αποκάλυψη..ταχύτατος με έκρηξη κι άλμα και μέτριο σουτ..κατάφερε ένας τέτοιος παίκτης να ηγηθεί στο φάιναλ φορ και να πάρει τον τίτλο..αυτό δείχνει την ψυχή αυτών των παιδιών καθώς κι ότι δε χρειάζεται Ρούντι και Ναβάρο αλλά πρέπει όλοι να μπορούν να γίνουν ηγέτες όταν χρειαστεί..Συνεχίζω με τον εξαιρετικό Χίκμαν που είναι κλασικός Αμερικανός σκόρερ με αρκετό μυαλό όμως και νοοτροπία νικητή..έδειξε ότι νιώθει την ομάδα και πήρε όσες προσπάθειες έπρεπε για μένα αφού δεν του πήγαινε ιδιαίτερα το ματς (στον τελικό).Ο Ινγκλις πολύ πεσμένος.Μετά έχουμε τους 3 φόργουαρντ..τα 3αρια δηλαδή που παίζουν και στο 4 αναγκαστικά..Σμιθ και Μπλου είναι μαχητές με καρδιά αλλά και πολύ τεχνική..τα σουτ τους έδωσαν στη Μακάμπι πολλά παιχνίδια ενώ πήγαν και αρκετά καλά απέναντι σε πιο ψηλά κορμιά..Ο Πνίνι επίσης είναι φοβερός αμυντικά με καλό τρίποντο οπότε σε πολλά ματς που βρήκε σουτ ήταν κι ο πολυτιμότατος της ομάδας.Τέλος, ο Σόφο ήταν καλός σε αρκετά ματς..ειδικός παίκτης και μεγάλο χαρτί για μένα..αλλά ο πρωταγωνιστής της κοντής Μακάμπι (απόντος και του Τζέιμς) ήταν ο Τάιους που εξελίχθηκε σε τέρας κάτω από τα καλάθια παρότι είναι μόλις 2,03..έκανε τρομερό τελικό αλλά και όλη τη σεζόν κατέθετε ψυχή για πολύ ώρα στο παρκέ κάνοντας τα πάντα.
Πιστεύω ότι κι με τον Τζείμς η Μακάμπι θα γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική αν κρατήσει το βασικό κορμό της και του χρόνου.
Τέλος για τη Ρεάλ θα πω ότι έχει τεράστιους παίκτης με τρομερό ταλέντο αλλά για μένα ο μόνος που μπορούσε και την κρατούσε με πιο έξυπνες ομάδες είναι ο Σέρχι που είναι ο μόνος παίκτης με μυαλό κι ηρεμία..επίσης μου άρεσε πολύ ο Ρέγιες που ήταν από τους λίγους που το άξιζαν και το ήθελαν πραγματικά..