BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ανακοινώσεις ΒΒ-ήδων (σεζόν 26)

Ανακοινώσεις ΒΒ-ήδων (σεζόν 26)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
252788.1
Date: 12/27/2013 22:08:47
Overall Posts Rated:
11571157

Αρκετά πλούσια η φετινή ανακοίνωση των BBήδων. Θα προσπαθήσω ευθύς αμέσως να σχολιάσω τα βασικά της σημεία.

Σημείο 1: Δόθηκαν κάποιες διευκρινιστικές πληροφορίες (αλλά όχι και διαφωτιστικές ποσοτικά) για το GDP ή πρόβλεψη ή ''μάντεμα''.

Όπως ξέραμε ήδη από φέτος μπορούμε να επιχειρούμε να προβλέψουμε (εάν θέλουμε) την επιθετική τακτική του αντιπάλου (τόσο επικέντρωση όσο και ρυθμό).

Για το πως ταξινομούνται οι τακτικές σύμφωνα με την επικέντρωση και τον ρυθμό ρίξτε μια ματιά εδώ (241678.579)

Τι είναι όλο αυτό στην πράξη όμως; Όλες οι επιθετικές τακτικές χαρακτηρίζονται από δύο κατηγορίες. Την επικέντρωση (εξωτερική, ουδέτερη, εσωτερική) και τον ρυθμό (γρήγορος, φυσιολογικός, αργός).

Από φέτος θα μπορούμε εάν θέλουμε και το κρίνουμε σκόπιμο να προβλέπουμε τόσο την επικέντρωση του αντιπάλου όσο και τον ρυθμό που θα επιλέξει.

Εάν προβλέπουμε σωστά θα έχουμε ένα αμυντικό όφελος ενώ όταν επιλέγουμε λάθος θα έχουμε μία αμυντική απώλεια.

Προσοχή! Εάν μαντέψουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που τελικά θα παίξει ο αντίπαλος θα έχουμε μεγαλύτερη αμυντική απώλεια. Π.χ προβλέψαμε εξωτερική επικέντρωση και ο αντίπαλος πήγε εσωτερικά. Ή προβλέψαμε αργό ρυθμό και ο αντίπαλος πήγε σε γρήγορο ρυθμό.

Άρα για την επικέντρωση δημιουργούνται τα παρακάτω 4 σενάρια.
α) Δεν προβλέπουμε -> καμία μεταβολή στην άμυνα
β) Προβλέπουμε σωστά -> όφελος στην άμυνα.
γ) Προβλέπουμε ''ήπια'' λάθος -> χασούρα στην άμυνα
δ) Προβλέπουμε σφόδρα λάθος -> μεγάλη χασούρα στην άμυνα

Για τον ρυθμό έχουμε τις ίδιες περιπτώσεις
α) Δεν προβλέπουμε -> καμία μεταβολή στην άμυνα
β) Προβλέπουμε σωστά -> όφελος στην άμυνα.
γ) Προβλέπουμε ''ήπια'' λάθος -> χασούρα στην άμυνα
δ) Προβλέπουμε σφόδρα λάθος -> μεγάλη χασούρα στην άμυνα

Σχόλιο: Έχουμε 16 διαφορετικά σενάρια ήδη στο τραπέζι. Μάλιστα δεν γνωρίζουμε και πιθανόν είναι τα αμυντικά +/- της πρόβλεψης επικέντρωσης να μην είναι ισοδύναμα με αυτά της πρόβλεψης ρυθμού!

Το να προσπαθήσει κάποιος να μαντέψει και τα δύο ταυτόχρονα είναι πολύ δίκοπο μαχαίρι! Αναλογιστείτε ότι ότι κερδίσατε από την επικέντρωση μπορεί να το χάσει επειδή έκανε πολύ λάθος το ρυθμό για παράδειγμα.

Ένας ολόκληρος νέος κόσμος είναι μπροστά μας πλέον

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
11
252788.2 in reply to 252788.1
Date: 12/27/2013 22:11:01
Overall Posts Rated:
11571157
Σημείο 2: Μπαίνει ένας νέος φόρος στο παιχνίδι. Θα τον ονομάσω φόρο μισθολογικής υπέρβασης (δεν είναι απευθείας μετάφραση).

Τι είναι τούτο πάλι; Όποιος manager μπαίνει ''μέσα'' μία δεδομένη εβδομάδα στα οικονομικά θα καλείται να πληρώσει έναν φόρο ''υπέρβασης''.

Π.χ Έστω μία δεδομένη εβδομάδα έχουμε ισολογισμό -$ 20 000, δηλαδή μπήκαμε μέσα 20 χιλιαρικάκια. Θα εισπράξουμε έναν φόρο για τα $ 20 000 και θα μπούμε παραπάνω ''μέσα''.

Είναι φανερό ότι πλέον τιμωρούνται σημαντικά οι manager οι οποίοι κάποια δεδομένη στιγμή σηκώνουν πολύ ψηλά τους μισθούς (παιχτών ή προσωπικού) σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας τους. Το φαινόμενο να ''αγοράζεται'' το Β3 ή μία κατηγορία τιμωρείται έντονα στο οικονομικό πεδίο πλέον.

Εξαιρέσεις: (1) Δεν θα πληρώνουν το φόρο οι νέες ομάδες για τις 4 πρώτες τους εβδομάδες στο παιχνίδι.

(2) Καμία ομάδα δεν θα πληρώνει τον φόρο αυτό την πρώτη εβδομάδα κάθε σεζόν

(3) Μια πιο πολύπλοκη αλλά και σημαντική εξαίρεση. Για να υπολογιστούν οι μισθοί των παιχτών όσον αφορά τον φόρο αυτό και μόνο θα υπολογίζονται οι μισθοί τους όταν αυτοί ήρθαν στην ομάδα!!! Θα το εξηγήσω καλύτερα αυτό με ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι η ομάδα μας έχει έξοδα $ 400 000. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένας παίχτης που τώρα έχει μισθό $ 50 000 αλλά όταν τον αγοράσαμε είχε μόλις $ 10 000. Ο μισθός του ανέβηκε επειδή τον προπονήσαμε.
Ας υποθέσουμε επίσης ότι τα έσοδα της ομάδας ήταν $ 380 000. Προφανώς στα εβδομαδιαία οικονομικά θα είμαστε στο -$ 20 000.

Το ερώτημα είναι εάν θα πληρώσουμε τον φόρο ''υπέρβασης'' σε αυτή την περίπτωση. Η απάντηση είναι όχι!
Πράγματι τα έξοδά μας πρέπει να υπολογιστούν, όσον αφορά τον φόρο αυτό και μόνο, σύμφωνα με τους μισθούς των παιχτών όταν αυτοί ήρθαν στην ομάδα. Άρα έχουμε έξοδα $ 360 000 το οποίο είναι ένα ποσό μικρότερο από τα έσοδά μας και δεν θα πληρώσουμε φόρο.

(4) Τέλος εάν το έχω καταλάβει σωστά (δεν είμαι 100% σίγουρος) στην αρχή για να γίνει μία πιο ομαλή εφαρμογή του νέου φόρου θα υπάρχει και μία επιπλέον απαλλαγή (πέραν των προπονήσιμων) Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα στην αρχή να είναι ελάχιστες οι ομάδες που θα καλούνται να πληρώσουν τον φόρο. Τονίζω όμως ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το ακριβές νόημα της φράσης ''all current teams will have an extra training exemption'' στην περίπτωσή μας.

Συμπέρασμα: Όπως είπα και πριν εάν τα έξοδά μας υπερβαίνουν τα έσοδα πλέον θα ματώνουμε πολύ παραπάνω οικονομικά. Βέβαια εάν τα έξοδα υπερβούν τα έσοδα με παίχτες που προπονήσαμε τότε γλιτώνουμε μέρος ή ακόμη και ολόκληρο τον φόρο ''υπέρβασης''. Είναι όμως φανερό ότι αυτή είναι μία μεγάλη αλλαγή και θα τον πάνε λάου-λάου.

Σημείο 3: Δεν θα μπορούν πλέον όλες οι ομάδες να έχουν πρόσβαση σε όλους τους παίχτες στην λίστα. Κάποιες σχετικά ''αδύναμες'' ομάδες δεν θα μπορούν να αγοράσουν πλέον κάποιους από τους παίχτες που είναι στην λίστα.

Το ποια ομάδα θα μπορεί να αγοράσει κάποιον παίχτη θα είναι συνάρτηση της παγκ. Κατάταξης της ομάδας καθώς και του μισθού του παίχτη.

Σχόλιο: Μία πρώτη τουλάχιστον προσπάθεια να περιοριστεί το αγροτικό έπος των φαρμών αλλά και να προστατευθούν κάποιοι managers από αυτοκαταστροφικές μανίες

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
11
252788.3 in reply to 252788.2
Date: 12/27/2013 22:13:09
Overall Posts Rated:
11571157

Σημείο 4: Αποκλειστικά οι συνδρομητές θα μπορούν να γεμίζουν τον τόπο με χαμογελάκια-φατσούλες κ.λ.π. (ένα μικρό δείγμα της διαθέσιμης φάτσας ακολουθεί

Σημείο 5: Στην σελίδα της κάθε μία χώρας θα υπάρχουν πλέον στοιχεία για τους πρωταθλητές της καλύτερης λίγκας (για εμάς η Α1) , για τους κυπελλούχους, για τις 10 καλύτερες ομάδες της χώρας καθώς και για τα πεπραγμένα των ομάδων της χώρας στο Β3

Σχόλιο: Αυτά τα γύρω-γύρω έχουν πάντα το γούστο τους

Σημείο 6: Αντί να ανακοινώσουν επικείμενες αλλαγές για του χρόνου ή έστω σκέψεις ανακοινώνουν την ουσιαστική θέλησή τους για παραπάνω επικοινωνία με την κοινότητα. Π.χ θα διοργανώνουν συχνά δημοσκοπήσεις για θέματα που απασχολούν την κοινότητα κ.λ.π

Σχόλιο: Αυτή η ανάδραση με τους χρήστες λείπει πολύ από το παιχνίδι και κάθε βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι καλό νέο κατά την γνώμη μου.

Υ.Γ Ναι λοιπόν ένας από τους δύο E-GM είναι ο Nickleon
Γνωστός για τις απάνθρωπες μεθόδους βασανισμού των απλών GM (π.χ του δόλιου του sarithin),.....τώρα πλέον και με φανερό τον τίτλο του σε ολόκληρη την κοινότητα.

Σχόλιο για το υστερόγραφο: Πέρα από την πλάκα τα δύο αυτά παιδιά (Nickleon & Perpete) κάνουν καθημερινά παλαβή δουλειά για το παιχνίδι (λίγη φανερά και άπειρη που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι χρήστες παρά μόνο οι GM's). Και την κάνουν πραγματικά σωστά και με ανιδιοτέλεια,....

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
252788.4 in reply to 252788.3
Date: 12/28/2013 04:05:50
Overall Posts Rated:
7070
Κατατοπιστικότατος όπως πάντα και άκρως διευκρυνηστικός Στέφανε μεγάλε!

Μια μικρή απορία τι σημαίνει το E μπροστά από το GM στο νέο "τίτλο" του Νίκου;


The enemy of good is...the better!
This Post:
00
252788.5 in reply to 252788.4
Date: 12/28/2013 04:11:59
Overall Posts Rated:
2525
Executive :P


Ετσι το ειπα μην το παρεις στα σοβαρα !

This Post:
00
252788.7 in reply to 252788.6
Date: 12/28/2013 04:54:45
Overall Posts Rated:
2525
Α μπραβο μου τοτε.


Να σημειωσω επισης,οτι αν πατε στη σελιδα των οικονομικων σαν και περασετε το ποντικι πανω απτο "φορος υπερεκτασης" (ή οπως ειναι μεταφρασμενο στα ελληνικα ) θα δειτε καποιες ενδιαφερουσες πληροφοριες..



Βεβαια εμενα το μετρο μου φαινεται καπως λαθος,γιατι τα εσοδα αλλαζουν συνεχως.Πχ αν κανω εγω μια ηττα και πεσουν τα εσοδα μου για μια βδομαδα λιγο κατω απτα εξοδα,τοτε θα πληρωσω ΚΑΙ φορο; Δηλαδη καλου κακου θα πρεπει να κινεισαι αρκετα κατω απτο οριο για να μην κινδυνευεις με καμμια διπλη χασουρα λογω ενος παιχνιδιου..

This Post:
00
252788.8 in reply to 252788.6
Date: 12/28/2013 05:39:24
Batsi
III.2
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Μπράβο Νίκο για την προαγωγή και για τη δουλειά που κάνεις βέβαια
Και γω σε ζάλιζα με το ιδιωτικό χτες


@sarithin
Να σου πω 2 πράγματα με προβλημάτισαν..
1)Στην πρόβλεψη άμα κάνω μεγάλο λάθος μπορεί να χάσω τελείως την άμυνα μου και ποια άμυνα;;
Π.χ έχει ο άλλος ομάδα για κίνηση με κακούς σκόρερ ψηλούς κι εγώ έχω καλές μέσα άμυνες..λέω οτι θα παίξει περιμετρικά και με παίζει μέσα που έχω αμυνες κι αυτός δεν έχει σκορ..το πέναλτυ θα με οδηγήσει να ''φάω'' 40 πόντους απο τους ανύπαρκτους ψηλούς του..η απλά αντί να τους αφήσω άποντους να βάλουν και 2-3 καλάθια παραπάνω ο καθένας;;
2)Λήθηκε με την προπόνηση
Μιλάω για τους φόρους βέβαια..

This Post:
00
252788.11 in reply to 252788.10
Date: 12/28/2013 08:02:05
Overall Posts Rated:
419419
Πάντως, πέρα από αυτά που ανακοινώσανε, να πούμε ότι στις σελίδες των ομίλων υπάρχουν snippets από το φόρουμ της κάθε κατηγορίας, αλλά το καλύτερο απ' όλα είναι αυτό στο injury report:

There are currently no injured players in this league or league matches are in progress.

Από αυτό συμπεραίνω ότι επιτέλους δεν θα ξέρουμε αν έχουμε τραυματία παίχτη πριν αρχίσει το παιχνίδι!