BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Najava Sezone 25

Najava Sezone 25

Set priority
Show messages by
This Post:
33
248970.1
Date: 9/25/2013 9:48:29 AM
BG Samuraj
III.14
Overall Posts Rated:
142142
Naša prva najava je dodatak na stranici taktike. BuzzerBeater treneri su otkrili da, ukoliko mogu ispravno predvideti koju strategiju će protivnički tim koristiti, oni mogu odraditi trening u poslednji minut i time učiniti njihov tim jačim na terenu. Stoga, biće vam data mogućnost da predvidite strategiju vašeg protivnika za utakmicu -- ako pogodite ispravno , vaš tim će dobiti lep podsticaj protiv taktike protivničkog tima za tu utakmicu; međutim, ukoliko ste pogrešili, vaš tim neće nastupiti sjajno. Naravno, i dalje će vam ostati opcija da se ne upuštate u prognoze ,u tom slučaju ništa se neće promeniti. Treneri su predložili ovakvu promenu jer smatraju da će to pomoći timovima da se takmiče s protivnikom sa jednom, dominantnom strategijom igre

Da li je moguce da niko nije imao komentar na ovo.
Od sledece sezone uz kosarkasku simulaciju igramo i poker, ovo je do sada najgluplja zakrpa endzina u istoriji igrica.
Ode ova igrica u krajnost, oni stvarno nemaju znanja da poprave ovaj endzin i nacine igru zanimljivijom kao sto je bila pre 10-tak sezona.

This Post:
11
248970.2 in reply to 248970.1
Date: 9/25/2013 12:08:56 PM
Overall Posts Rated:
353353
Zavisi kako je implementiraju, ja bih to povezao sa taktikom, posto je 2-3 zona suviše slaba trenutno da zaustavi LI, onda bi trebalo dati bonus ekipi koja predvidevši da će protivnik igrati LI stavi 2-3, odnosno na MO ili RnG stavi 3-2 ili neku od ovih izolacionih odbrana odgovarajuću. Inače ako se odigra samo čovek u odbrani, odnosno ako se odigra pogrešna zona ne bi trebalo da bude nikakvog bonusa. Isto bi važilo u obrnutom smeru. Ako bi se bonus dobijao sam od sebe, nezavisno od postavljene taktike, opet nije ni to loše jer će prednost imati ekipe koje mogu da igraju više taktika uspešno, pod uslovom naravno da bonus bude značajan u dovoljnoj meri da može da pogura ekipu koja je pročitala protivnika do pobede. Najgore je da ostane ovako gde svi igraju isto i niko nikoga ne može da iznenadi.

From: Ogi

This Post:
00
248970.3 in reply to 248970.2
Date: 9/25/2013 12:12:38 PM
Overall Posts Rated:
172172
a što to nisu mogli jednostavno da reše ojačavajući 3-2 zonu ..neg prave neku vrstu lutrije..bzvz

From: Gomeljski

To: Ogi
This Post:
00
248970.4 in reply to 248970.3
Date: 9/25/2013 12:16:18 PM
Overall Posts Rated:
353353
3-2 je dobra, nego ova 2-3 nešto nelogično radi, mislim da je njima teško da menjaju glavne aspekte endžina jer ljudi koji su prvobitno programirali igricu ne rade više u timu, pa se dovijaju na ovaj način. Mislim meni je nekako drago da pokušaju nešto da promene, igrica je ionako u opadanju pa bolje bar nešto da se preduzme.

This Post:
00
248970.5 in reply to 248970.4
Date: 9/25/2013 12:23:22 PM
Overall Posts Rated:
172172
ma da na 2-3 sam mislio greška u pisanju :) a promenama u zadnje vreme samo pogoršavaju stvari

This Post:
00
248970.6 in reply to 248970.1
Date: 9/25/2013 12:23:36 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje

Da li je moguce da niko nije imao komentar na ovo.
Od sledece sezone uz kosarkasku simulaciju igramo i poker, ovo je do sada najgluplja zakrpa endzina u istoriji igrica.
Ode ova igrica u krajnost, oni stvarno nemaju znanja da poprave ovaj endzin i nacine igru zanimljivijom kao sto je bila pre 10-tak sezona.

Ja to ne gledam tako. Bitno je da menjaju nesto,pa taman bilo i ovako. Uostalom sto da ne,i u realnom zivotu ti skautiras protivnika do tancina i pravis taktiku u odnosu na to,tako da i ovo bi bila neka verzija toga. A sigurno je da ce sve vise ljudi gledati da stvore raznovrsniju ekipu kako ne bi bili konstatno lako procitani.

This Post:
11
248970.7 in reply to 248970.6
Date: 9/25/2013 12:44:45 PM
Overall Posts Rated:
353353
Baš tako, osnovni ratio legis ovog novog pravila o predviđanju, to je valjda jasno, jeste sprečavanje dominacije jedne taktike, to jest LI. Ako čak i mogu da se naprave izmene u endžinu igre u smislu slabljenja LI i jačanja neke druge taktike to samo može da dovede do dominacije neke druge taktike, dakle isto to samo malo drugačije. Sa bonusom za predviđanje, problem se rešava na zaobilazan način, gde LI ostaje dominantna ali postaje je nemoguće stalno koristiti (mada moguće da će biti i scenarija gde će se ziheraški igrati LI vs LI, predviđanje LI Vs predviđanje LI, ali to je sada već razmišljanje daleko unapred), tako da timovi počinju da koriste i druge taktike. Korišćenje drugih taktika povlači za sobom potražnju za igračima koji mogu da ih sprovedu u delo, odnosno dolazi do diversifikacije tipova igrača i promene u naglascima na strategije treninga. Na duži rok, u ovom idealnom scenariju može doći do taktičkog balansa u igri.

This Post:
00
248970.8 in reply to 248970.7
Date: 9/25/2013 12:48:17 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
Tako je. Trenirace se i drugaciji tipovi igraca i svakako ce se postici kakav takav balans. Pogotovo i zbog smanjenog dejstva na platu JR-a i SB-a...

This Post:
00
248970.9 in reply to 248970.8
Date: 9/25/2013 1:06:47 PM
Overall Posts Rated:
172172
dobiće se samo da svi igraju strpljivo ili osnovni napad..ništa drugo

From: Golub
This Post:
00
248970.10 in reply to 248970.9
Date: 9/30/2013 7:40:42 PM
Overall Posts Rated:
427427
Po meni je isto glupost ovo sa pogadjanjem taktika. To nema nikakve veze sa kosarkom, gde je jos neko video da igraci na pocetku utakmice kada vide sta protivnik igra pocinju da skacu od srece :/ Mislim uvek je bilo nepisano pravilo ako na RNG odigras 3-2 imaces vece sanse za pobedu nego ako odigras 2-3. Tako da mogli su da pojacaju vise znacaj skilova u odbrani u odnosu na skilove u napadu. Ovako se pravi bezveze dupli posao, vise nije dovoljno da ja ako znam da ce protivnik igrati spolja stavim moju 3-2 zonu nego sad moram i da pogadjam da ce on igrati RNG ili ostale napadacke taktike, a ako ne zelim da rizikujem u toj anketi a protivnik rizikuje uprkos mojoj dobroj taktici ja cu mozda izgubiti, iako sam ga spolja zatvorio.

Ako misle da ce ovako zeznuti LI i da ce smanjiti broj ljudi koji to igraju ja u to ne verujem. To se moze ili pojacavanje odbrane ili ubacivanjem nizaaaa taktika novih i skilova, mozda treba i resetovati celu igru, ovo vise nema smisla. Sta sad ako ne uspe ni ovo onda ce tim koji odigra LI biti banovan.. Je l to sledeci korak?. Nek ubace 10, 20 kosarkaskih akcija u napadu, zatim u odbrani, nek ubace jos nekoliko skilova(brzinu, visinu...) ako se ima veci izbor vise ce biti mogucih taktika.

p.s. Ako sam nekog uvredio neznanjem igre (dugo me nije ni bilo puno toga se i zaboravilo) molim ga da ne komentarise ili da mi se javi na mail. Ja priznajem da mozda jesam kosarkaski laik, ali imam pravo na svoje misljenje(dugo ga nije bilo) i nemam nikakvu nameru da se prepucavam ni sa kim :)

p.s.2. @Gomeljski: Tek sad procitah tvoj post mozdaaaa cak uspeju i LI da umanje(kao sto rekoh ne verujem), ali to je samo zakrpa i nista drugo i kad tad ce se opet pocepati.. Jedino sto ce se desiti je to da ce bogati timovi napraviti tim za dve taktike recimo LI i lupam RNG i onda protivnik jednostavno nece smeti da rizikuje, recimo ti igras protiv nekog ko je cele sezone igrao samo LI i RNG sanse da ubodes 50-50, ako promasis izgubio si utakmicu bez obzira kako ogirao...tako se meni prognoziranje svodi na to da niko nece smeti da rizikuje..

Last edited by Golub at 9/30/2013 7:54:02 PM

From: Gomeljski

This Post:
11
248970.11 in reply to 248970.10
Date: 10/1/2013 4:08:30 AM
Overall Posts Rated:
353353
Pa pazi i da bude tako opet igraju se bar dve taktike za razliku od sada gde se igra jedna (naravno pričamo o tom vrhunskom nivou ne kažem da se u nižim ligama ne igraju i druge taktike). Ono što je ključno to je da predviđanje posredno dovodi do korišćenja više taktika, a povećanjem broja taktika koje se koriste smanjuje se mogućnost da ekipa pogodi taktiku, tako da taj "pokeraški" element postaje manje bitan.Opet kada se igra velikli broj taktika tada ne možeš da imaš centre od 300k i bekove od 200k u timu, već neke jeftinije igrače koji mogu da pokriju više pozicija. Neko je na globalnom forumu to uporedio sa plasibo efektom i to možda i jeste ključna reč. Oni ne umeju (ili neće) da pronađu pravi lek za nedostatak taktičkog balansa u endžinu, zato pribegavaju predviđanju koje naizgled uopšte ne služi tome već ima neku drugu svrhu, ali pacijenti (tj korisnici ;)) odjednom počinju da reaguju kao da je taktički balans uspostavljen i kreću da koriste sve taktike podjednako, iako je LI i dalje najjača, sve u strahu da ih predviđanje ne košta pobede ako budu suviše predvidljivi. Meni se ta ideja sviđa, ali naravno treba sačekati da se vidi koliko je ostvarljiva.