Odločitev za kandidaturo je padla po tehtnem razmisleku.Že za prejšnji mandat sem se po napovedi Elana, da se umika, prijavil, potem pa kandidaturo umaknil, ker si je Elan premislil.Takrat sem ocenil, da je najbolje, da Elan nadaljuje svoje delo.Tokrat sem mnenja, da je čas za spremembo. Ne bom navajal rezultatov in dosežkov z mojo ekipo ( tu je kar nekaj takih, ki so dosegli dosti večje uspehe), vsekakor pa menim, da imam bogate izkušnje in da dobro poznam bistvo te igre. Vodenje reprezentance seveda ni isto kot vodenje ekipe! Tu ne mislim odkrivati tople vode. V reprezentanco sodijo najboljši igralci. Teh ni pretirano težko poiskati. Izrednega pomena pa je njihova pripravljenost.Tu pa je vloga selektorja zelo pomembna.Poiskati je potrebno primeren način komunikacije z lastniki teh igralcev, ter jih poskusiti motivirati za optimalen trening in minutažo. Prav tako je potrebno na enak način motivirati lastnike igralcev, ki so za reprezentanco zanimivi za prihodnje sezone. Sam sem imel svoj čas zelo slab odnos s strani izraelskega selektorja, zaradi česar sem ustavil trening izjemno perspektivnega igralca ( Bradford ), posledično pa so oni dobili v repki bistveno manj dobrega igralca, kot bi ga sicer.V ta namen sem že stopil v stik z zelo izkušenim igralcem ( bil je že selektor tuje reprezentance), ki mi je obljubil sodelovanje v primeru izvolitve. Prav tako bi veliko pozornosti posvetil preučevanju nasprotnikov, kar pa je tako ali tako samoumevno. Seveda se ne bi odrekel nasvetom izkušenih igralcev ( tudi Elana, če bi želel sodelovati ), končne odločitve in seveda odgovornost pa bi bile moje.