BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Προπονηση παιχτων Εθνικης

Προπονηση παιχτων Εθνικης

Set priority
Show messages by
From: fd97
This Post:
22
238543.1
Date: 3/11/2013 9:38:16 AM
Overall Posts Rated:
6262
Ξεκιναω το νημα αυτο για τους μανατζερ που θελουν να προπονησουν παιχτη για Εθνικη και γενικα εχουν ορεξη.Εδω θα μπορειτε να ποσταρετε τους παιχτες που θα ειναι στην λιστα και εχουν τα προσοντα να φτασουν μια μερα στην Εθνικη.

Αρχικα, λιγα πραγματα για την προπονηση παιχτη Εθνικης.Για τους νεους χρηστες κυριως θα τα επαναλαβω.Θελουμε γυμναστη επιπεδου δυνατος(5) και πανω για να μην πω εκπληκτικος(6).Κοστιζει λιγο παραπανω αλλα αν θελετε θα βρειτε τον καταλληλο.Η Εθνικη απαιτει θυσιες και μια απο αυτες θα ειναι η αγωνιστικη πορεια της ομαδας σας.Θα πρεπει να εχει καλη αγωνιστικη κατασταση (δυνατος - καταρτισμενος) και επειδη θα τον προπονεις στα σκιλλς του ο μονος τροπος για να εχει καλη αγ.κατασταση θα ειναι να προσεχεις τα λεπτα συμμετοχης του.Επισης μπορει να θυσιασεις και την ανοδο για τον παιχτη.Αν το ψαξετε θα δειτε οτι μονο κερδισμενοι θα βγειτε απο προπονηση τετοιου παιχτη.Ελληνας παιχτης στην Εθνικη αυξανει τα εσοδα στο γηπεδο σας και επισης θα εχετε εναν παιχτη που θα παιζει σε υψηλο επιπεδο.Και φυσικα η πωληση του οταν πια μεγαλωσει μπορει να σου φερει εκατομμυρια στα ταμεια!!

Σε θεματα προπονησης δεν χρειαζεται να ξερετε κατι αρκει να ακουτε πιστα αυτους που θα σας καθοδηγουν.Θα σας δωσουν ακριβης οδηγιες για το πως θα τον προπονησετε ενω ο,τι απορια εχετε θα μπορειτε να τους ρωτησετε!Νομιζω οτι καλυψα εστω και περιληπτικα τα βασικα.

Οσοι απο εσας θελετε να προπονησετε παιχτη Εθνικης και ψαχνετε να αγορασετε καποιον μπορειτε εδω να μας λετε το ενδιαφερον σας (τι θεση παιχτη θελετε κλπ.) και να βρισκετε αυτο που ψαχνετε!

Ελπιζω να βρεθουν αρκετοι για να δουμε πως θα τα παμε και η αισιοδοξια μου ειναι τεραστια!Εχω ορεξη για δουλεια και ηδη αρκετοι εχω λαβει καποια mail με μανατζερ που θελουν να βρουν καποιον.Εχω ασχοληθει με τους 18χρονους παλαιοτερα και πιστευω οτι θα μπορεσω να βοηθησω την Εθνικη να φτιαξει και να κρατησει παιχτες θηρια που θα μας οδηγησουν οσο πιο ψηλα γινεται γι αυτο και δημιουργησα αυτο το νημα..ευχομαι να πετυχει!

Last edited by EGM-Nickleon at 3/11/2013 11:42:36 AM

From: sonas

To: fd97
This Post:
55
238543.2 in reply to 238543.1
Date: 3/11/2013 11:01:59 AM
Overall Posts Rated:
5252
Δυστυχώς δεν είμαστε όσοι ανταγωνιστικοί θα θέλαμε σε επίπεδο εθνικών ομάδων, παρότι είμαστε σταθερά στις 10 πρώτες χώρες με περισσότερους χρήστες. Τις τελευταίες μέρες, όπως κάθε αρχή της σεζόν που υπάρχουν εκλογές για τις εθνικές ομάδες, η συζήτηση ''φουντώνει'' γύρω από την εθνική,την προπόνηση παικτών κλπ.

Κατά τη γνώμη μοu χρειάζεται περισσότερη καθοδήγηση από τους έμπειρους χρήστες προς τους συχνά άπειρους που προπονούν παίκτες με στόχο την εθνική ομάδα. Και αυτό το νήμα σίγουρα θα βοηθήσει.

Η δική μου πρόταση για να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα σε εθνικό επίπεδο.

ΕΘΝΙΚΗ UNDER 21 : Αλλάγή των κριτηρίων στελέχωσης της εθνικής.

Λέμε πάντα ότι η ''μικρή'' εθνική έχει στόχο την στελέχωση της ''μεγάλης'' ομάδας. --- > ΛΑΘΟΣ για μένα

Μπορεί αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως το Buzzer είναι εικονικό παιχνίδι και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Οι παίχτες που έχουν προοπτική για την εθνική ανδρών τις πρώτες 1-2 σεζόν ΠΡΕΠΕΙ να προπονούν τα δευτερεύοντα στοιχεία ώστε να καλύψουν τρύπες που έχουν.

Άρα φτάνουν 20 ετών και δεν έχουν κάποιο βασικό στατιστικό ιδιαίτερα υψηλό και δεν μπορούν να σταθούν στην Under 21

Προτείνω στην αρχή κάθε σεζόν οι Manager των 2 εθνικών ομάδων ( under 21 και ανδρών) να αποφασίζουν ποιοι παίχτες έχουν προοπτικές για την Μεγάλη εθνική και ποιοι θα προπονηθούν αποκλειστικά για να στελεχώσουν την εθνική under 21.

Συνεπώς το όριο για να προπονηθεί κάποιος παίχτης για τη μικρή εθνική να κατεβεί στο Potential:allstar

Πλεονεκτήματα:

περισσότερες επιλογές παικτών και μεγαλύτερος ανταγωνισμός, περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στον πειρασμό να προπονήσουν τον παίχτη τους, να κάνουν scouting και μεγαλύτερη πιθανότητα να παίρνουν καλύτερους παίχτες.
Οι παίκτες φτάνουν 21 χρονών έχοντας προπονηθεί ΜΟΝΟ στα βασικά στατιστικά. Έχουν μεγάλες τρύπες στα δευτερεύοντα στοιχεία όμως το μειονέκτημα αυτό είναι μικρό σε επίπεδο under21. Μετά τη θητεία τους στην εθνική νέων μπορούν να πουληθούν πολύ ακριβά και να υπάρχει και μεγάλο οικονομικο κέρδος για τους χρήστες.

Ένα παράδειγμα

Center ετών 18 και Potential: perennial allstar

Προπονείται για 3 σεζον με κυκλική προπόνηση στα βασικά χαρακτηριστικά του Inside Shot, Inside Def, Rebounding με δυνατό προπονητή.

μπορεί να φτάσει στα συγκεκριμένα στοιχεία στο επίπεδο prodigious (16).

Μια απόλυτα ρεαλιστική εικόνα θα μπορούμε να είναι αυτή
Ιnside Shot: marvelous , Inside Def.: wondrous, Rebounding: sensational.

Ο παίχτης θα έπαιζε εθνική και θα πουλιόταν στο τέλος της σεζόν για 1.000.000 εύκολα.

Ο προπονητής που θα ακολουθήσει ένα τέτοιο πλάνο είναι πολύ πιθανό να ''γλυκαθεί'' και στη συνέχεια να πάρει ένα παίχτη και να τον προπονήσει για την μεγάλη εθνική, άρα είναι διπλό το όφελος.

Last edited by EGM-Nickleon at 3/11/2013 11:07:15 AM

This Post:
00
238543.4 in reply to 238543.3
Date: 3/11/2013 11:57:58 AM
Overall Posts Rated:
6262
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι καθαρα τι στοχους εχουμε.

Προτιμω την Εθνικη ανδρων αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παρατησουμε την νεων.Αυτοματως μια επιτυχια θα μας ανεβασει και την ψυχολογια αλλα και περισσοτεροι θα ενδιαφερθουν.Αρα πιο κοντα ειναι η νεων γιατι ειναι μολις 3 σεζον.Κι οποιος κατσει απο εκει παιζει στην ανδρων.Αν ειχαμε την δυνατοτητα να προπονησουμε αρκετους παιχτες τοτε αυτο που ειπε ο φιλος sonas ειναι πολυ καλο.Δηλαδη να προπονουσαμε παιχτες με προοπτικη μεχρι αιωνιο ταλεντο για την νεων και τους σουπερσταρ και ανω για την ανδρων.Αλλα δυσκολο να επιτευχθει....Αν

Με την ευκαιρια συγχαρητηρια στο νεο τιμ της Εθνικης οπου ηταν αναμενομενο να εκλεγει.

Δυστυχως το παιχνιδι σε Εθνικο επιπεδο εχει αρκετες απαιτησεις και το καθε χαμενο σκιλλ κοστιζει.Αλλα ας βρεθουν πρωτα καποιοι μανατζερ οι οποιοι θα προπονησουν τους φετινους μας 18χρονους και μετα βλεπουμε το πως θα τους φτιαξουμε.Ειμαι υπερ των "ειδικων" παιχτων, χαμηλομισθοι αλλα αρκετα χρησιμοι.

Επισης μια απορια μου που ισως γιατι δεν προλαβα πολλα σημαντικα ποστ ειναι το αν θα μπορουσε να λειτουργησει μια καλοστημενη υπομονετικη (ενα συστημα που μου αρεσει) απεναντι στα συνηθισμενα κοιτα μεσα των αντιπαλων.Θελει πολυ πασα-χειρισμο και εκει πονταρω ισως στην καλη κυκλοφορια της μπαλας.Θα μπορουσε να χτυπησει το κοιτα μεσα(ενα συνηθισμενο στήσιμό του);Εχω διαβασει πολλες φορες γιατι προτιματε το κοιτα μεσα σε μεγαλα παιχνιδια οι περισσοτερες ομαδες αλλα ρωταω αν θα γινοταν.

From: Tyfonas

This Post:
00
238543.5 in reply to 238543.2
Date: 3/11/2013 12:04:24 PM
MACEDONIANS
III.3
Overall Posts Rated:
241241
+1000 φιλε μου απολυτα σωστα αυτα που εγραψες!

π.χ ο panoukos φτιαχνει παιχτη που θα παιξει μονο στην μεγαλη Εθνικη Κυπρου.....τωρα τον πουλαει για να ασχοληθη με την χωρα μας

Last edited by EGM-Nickleon at 3/11/2013 12:08:14 PM

From: Getho

To: fd97
This Post:
00
238543.7 in reply to 238543.1
Date: 3/11/2013 11:35:45 PM
Overall Posts Rated:
162162
Μπραβο παιχταρα μου ατομα σαν εσένα θέλουμε!

Ειχα σκοπο να ανοιξω ενα νήμα με το πως πρέπει να προετοιμαστει μια ομάδα εαν θελει να προπονήσει παιχτη Εθνικής..

Σκεφτείτε οτι για να προπονήσει μια ομαδα θα πρέπει να εχει στην ακρη περίπου 2 μύρια, ενα για τον κοουτς και εναν για το ντραφτ..Ενας απειρος κόουτς ισως να δυσκολευεται να τα μαζέψει..

Πάντως ειδα οτι σε αυτες τις εκλογές μικροτερη συμμετοχη, οπότε μάλλον δεν υπαρχει μεγαλο ενδιαφέρον... Ανανεωνωντας μάλιστα το national pool ειδα οτι η συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών ανηκουν σε ξενα χέρια και αναρωτιέμαι αν ο Έλληνας χρήστης δεν ενδιαφερεται για προπόνηση επιπέδου ή προτιμάει τους ξενους παίχτες..Φυσικα υπάρχουν και εξαιρέσεις απο Ελληνες που προπονουν μανιωδως απο μικρές κατηγορίες μεχρι και την Α1!.. Ευχομαι πραγματικά σε ολους αυτους να ευτυχησουν να δουν τους παίχτες τους στην Εθνική ωστε να εισπράξουν και αυτοι μια χαρα για τον κόπο τους..

Νομίζω οτι πάντως οτι τα τέρατα σιγα σιγα θα εκλειψουν χωρις φάρμες... Στην Ελλάδα μιλάω γιατι εκτος οι φάρμες βασιλευουν.. Ειναι λογικο νομίζω οτι μια νορμαλ ομαδα δεν μπορεί να εχει στο ρόστερ της εναν παίχτη των 250-300 χιλ μισθων και ειναι πολυ δυσκολο να πείσεις εναν μάνατζερ να φτιαξει εναν τετοιο παίχτη.. Δειτε για παραδειγμα τον Galatsopoulos Nireas που βρισκεται στην λίστα.. Παρότι ειναι παλαιας κοπης παικτης κατα 99% θα ειναι στο ρόστερ της Εθνικης γα φέτος.. Ποσοι θα μπορουσαν να αντέξουν τον μισθο του ? Ελάχιστοι..
Παρολα αυτα επειδη ειναι παρανομο να εχεις φαρμες απο τους κανονισμους εγω δεν ειμαι υπερ και προτιμαω να καλέσω τον παίχτη του Χρηστου,Κωστα,Πετρου,Τακη κ.τ.λ ωστε να παρει και αυτος μια ικανοποιηση.. Αλλα πρέπει να καταλάβουμε οτι με συμβατικους παίχτες απεναντι σε αυτα τα γομάρια (αλλες χωρες εχουν πολυ καλυτερους) δεν εχουμε τυχη.. Αν βρεθουν 5-10 παίκτες-ομάδες να φτιαξουν ή διατηρήσουν τετοιους παίχτες αλλα πιο μοντερνους-γεμάτους τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα..

Δεν ειναι ομως ολα μαυρα γιατι ερχονται απο πίσω κάποιοι καταπληκτικοί παίκτες με πολυ πιο συμαζεμένους μισθους που μπορει να υστερουν σε καποια βασικα (για λογους μισθου-προοπτικής) αλλα κερδίζουν σε άλλους τομείς..Δεν ειμαι σιγουρος ομως αν μπορουν να τα βγάλουν πέρα με αυτα τα κτηνη.. Θα το διαπιστωσω μάλλον στην πορεία.. Εμεις σε αυτο το επίπεδο των θηριων εχουμε μονο 3 παίχτες με τον Αγγελίκο να ειναι πλέον 34 ετων.. Αν ρισκάρω να τον καλέσω ισως εχει κάποια πτώση ενος δυο σκιλ που στην ουσία να ακυρώσουν τον λογο που τον καλεσα.. Παρολα αυτα αυτην την στιγμη ειναι ο καλύτερος ψηλός μας κατα την ταπεινη μου γνωμη.. Καταλαβαινεται δηλαδη οτι σιγα σιγα μπαινουμε σε εναν φαυλο κύκλο... Ο μόνος τρόπος να βγουμε απο το αδιεξοδο ειναι να ασχοληθουν περισότεροι με την προπόνηση..

Επίσης ακουω οτι παίζουμε συνέχεια εσωτερικά συστήματα... Οταν απο τους 20-25 παίχτες που μπορουν να παίξουν στην Εθνική μονο οι 3-4 εχουν τα σκιλ για να παίξουμε ας πουμε κίνηση τότε θα πρέπει να κάτσουν οι καταστάσεις και στους 3-4 αυτους παίχτες για να υπαρχει σαν επιλογή.. Ακόμα και τα εσωτερικά δεν μπορούμε να τα παίξουμε πολύ αποδοτικά λογω του οτι γκαρντ μας δεν μπορούν να ''φτιάξουν'' παιχνίδι στον βαθμο που πρέπει.. Βέβαια πολύ συντομα ενας η δύο ''καλύτεροι παίχτες'' θα ενσωματωθουν στην ομάδα, οπως επίσης υπαρχουν και καποιοι νεοι ελπιδοφοροι γκαρντ θα βελτιωσουν την κατασταση στο μέλλον χαρη στα προηγούμενα τιμ.. Θα προωθησω και εγω τις ιδεες μου για κάποια ακομα πιο ''hard core'' στυλ παιχτων που νομίζω οτι ειναι πιο καταλληλα γι' αυτο το στυλ παιχνιδιού..

Στα τριαρια πιστευω οτι ειμαστε σε καλό επίπεδο πάντως και υπάρχει μια γκαμα επιλογων ενω ετοιμάζονται και κάποια πολύ ωραία ''πρότζεκτ''.. Αλλωστε με τον Χρήστο (επαναλέον) έχουμε τα ιδια ''γουστα'' σε αυτους τους παίχτες..

This Post:
00
238543.8 in reply to 238543.7
Date: 3/12/2013 12:28:14 AM
Overall Posts Rated:
162162
Πολυ σημαντικό επίσης είναι να καταλάβεται οτι ο κοουτς οσο γνώστης και να είναι αν ο χρήστης δεν θελει δουλειά δεν πρόκειται να γίνει.. Εβγαλα πολύ γέλιο σημερα διαβαζοντας τα αρχεια που μου εστειλε ο Χρήστος ο οποίος εγραφε στις οδηγίες προπόνησης π.χ. να δοθει εσωτερικη άμυνα και ο χρηστης εδινε μπάσιμο! Οπως και άλλοι που ειχαν σοβαρες ελπίδες αλλα παρατηθηκαν απο τους χρήστες τους..Ειδα μεχρι και παίχτη με υψος κατω απο 1.90 να εχει προπονηθει ως σεντερ και μάλιστα να εχει προσπεράσει τα 100 χιλ μισθό! Μα καλά δεν βρεθηκε ενας χριστιανός να του πει του οτι με αυτο το υψος παίρνει μονο το 40% της προπόνησης ? Φανταστειτε τι κοπο εριξε το παλικάρι να προπονησει αυτον τον παίχτη σε αυτο το επίπεδο με αυτο το υψος.. Αν ενας ψηλός ήθελε 3 βδομάδες για ποπ απ αυτος ηθελε τις υπερδιπλές! Θέλω να καταληξώ στο οτι χρειάζεται αποτελεσματικη συνεργασία μεταξυ των εθνικων προπονητών (U21 & ανδρών) και των χρηστων για να παραχθει το σωστο αποτελεσμα.. Απο την άλλη ο παίχτης ειναι του χρηστη και τον κάνει οτι γουστάρει αλλα καλό ειναι να σκεφτόμαστε οτι για να μας προτεινει ο κόουτς να γίνει ο παίκτης μας με ενα συγκεκριμένο σκιλσετ παει να πει οτι κατι βλέπει στον παίκτη μας ωστε να πιστευει οτι μπορει ειναι χρήσιμος σε κορυφαίο επίπεδο... Φανταστειται ποσο χρήσιμος μπορει να ειναι για τις ομαδες σας μετα!

Τελοσπάντων δεν εχω σκοπο να σας κουράσω περαιτέρω και αυτα που ειπα για την ομάδα είναι κατα την γνώμη μου οι τομεις που υστερει ωστε να ανταγωνιστει σε ανώτερο επίπεδο κατι που μπορει να συμβει στο μέλλον (ως ενα βαθμο τουλάχιστον) με σωστη συνεργασία..

Η προταση του sonas δεν με βρισκει αντίθετο για την U21 αρκεί βεβαια να μην παρατηθούν τα μεγαλα ''project''..
Οπως και να χει στην μικρη εθνικη παιζουν και αρκετοι παιχτες με τρύπες.. Ισως εκει να υπάρχουν και μεγαλύτερες πιθανοτητες διακρισης εδω που τα λέμε..

Οσο για την προπόνηση των διεθνων αν και εχει χιλιοειπωθεί νομίζω ο γενικός μπουσουλας ειναι ο εξής :
Προπονούμε τα δευτερευοντα μεχρι να φτάσουν ολα στο 8 και απο εκει και πέρα ξεκινάμε τα κύρια σκίλ του παίχτη.. Εξαιρείται το ριμπάουντ στους κοντους (για λογους μισθου, δεν ειναι κακο να το εχει) και μπορεί να γινει ενα σκοντο στην εμβέλεια των ψηλών μέχρι το 5..

Επειδη ομως κάθε περιπτωση ειναι διαφορετικη καλό ειναι να συμβουλευστε τους εκάστοτε ΝΤ..

Για την υπομονετική που ειπε κάποιο παιδί ειναι κυρίως μια τακτική αιφνιδιασμού του αντιπάλου και εκμεταλευσης κάποιας αμυντικής αδυναμίας.. Γι αυτο γινεται και το σκαουτινγκ αλλωστε για να εκμεταλευτουμε τέτοιες αδυναμίες, δεν μπορεί να γίνει ομως βασικό συστημα γιατι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του..

Αν θέλει κάποιο παιδι που εχει αφιερωσει τον χρόνο του γύρω απο την προπόνηση να μας πει την εμπειρία του για το πως ζει και χαιρεται αυτος το παιχνίδι νομιζω θα ηταν χρησιμο και ισως να μπορούσε να εμπνευσει και αλλους χρηστες να ακολουθήσουν τα βήματα του..

This Post:
22
238543.9 in reply to 238543.8
Date: 3/12/2013 7:03:15 AM
Overall Posts Rated:
2727
ξεκινάω λοιπόν εγώ και σας λέω ότι έχω:
α) γυμναστή εκπληκτικό (6)
β) αρκετό εβδομαδιαίο εισόδημα 40.000-50.000
γ) ήδη έναν προπονήσιμο ((27548866)) που ανεβάζω πρώτα τα δευτερεύοντα και μετα τα 21-22 θα αρχήσω τα κύρια..
δ) και πάνω από ολα έχω μεράκι για να ασχοληθώ με θέματα εθνικής και να προπονήσω παίκτη με καθοδήγηση.

έχω μιλήσει με τον γιάννη (kajabar) για αυτόν τον παίκτη και μου έχει πει πως πρέπει να τον προπονήσω αλλά παρόλα αυτά οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη..Επιπροσθέτως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σάλιο στα ταμία αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν που θα πουλήσω και παίκτη θά έχω λεφτά για νέο προπονητή αλλα και παίκτη με potential εθνικής οπότε μπορείτε να με υπολογίζετε για τυχόν προπονήσεις κλπ κλπ κλπ...

Stay cool..

This Post:
00
238543.10 in reply to 238543.9
Date: 3/12/2013 7:05:58 AM
Overall Posts Rated:
162162
+1

This Post:
00
238543.11 in reply to 238543.10
Date: 3/12/2013 8:18:38 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.7
Overall Posts Rated:
338338
Καλημέρα & καλώς όρισες στην Εθνική, εγώ σε ψήφισα χωρίς 2η κουβέντα. Εγώ προσπαθώ να φτιάξω καλύτερα τον Ζώη και είχα ένα πολύ καλό ντραφτ, 19άρη βέβαια, αλλά φημισμένο.Προπονω μονή θέση κοντών και έχω τον Ζώη, τον νέο και έναν 19άρη Ισπανό σούπερσταρ. Ο Ζωης έχει προπόνηση ακόμα και σύντομα θα φτάσει το 13 πάσα και 18 περιφερειακή άμυνα, 17 σούτ με άλμα. Ελπίζω να παίξει κάποτε στην Εθνική. Ο 19άρης έχει λίγο χάλια σούτ με άλμα και θέλει πολλή δουλειά εκεί. Στην περ. άμυνα όχι τόσο. Θεωρώ ότι σε 2-3 σεζόν θα είναι σε καλό επίπεδο για να προπονηθούν τα εσωτερικά χαρακτηριστικά, όταν και η προπόνηση του Ζώη θα έχει σταματήσει. Οψόμεθα.

ΣΙΔΗΡΟΚΕΦΑΛΟΣ και πάντα να είσαι καλά