da li moze neko jasno da mi da kratke upute u sledece: za napad PRITISNI LOPTU koja je najbolja odbrana da ga zaustavi?
isto i za : STRPLJIVO
KRETANJE
ZA TRCI I SUTIRAJ (MISLIM) da je zona 1-3-1 i 3-2 zona, a moze i covek ako imas dobre odbranbene igrace...
procitao sam TAktiku na prirucniku za igru, ali mi nije sve jasno...hvala
ajde ja da probam. NE POSTOJI NAJBOLJA TAKTIKA ZA ODREDJENI NAPAD. postoje taktike koje su logicne da se igraju kad nego igra spolja ili iznutra. jer cela odbrana zavisi od tvojih igraca, tj njihovih skilova u odbrani.
primer: on igra TRCI I SUTIRAJ i logicno je da stavis 3-2 zonu ili 1-3-1 zonu. ali ako imas dovoljno dobru spoljnu odbranu zasto da rizikujes da gubis na unutrasnjoj odbrani kad vec mozes da ga zaustavis sa covek na coveka i samim tim ostavis i dobru unutrasnju odbranu. tada mu zatvaras dosta suteva koji idu pod kos, jer taktika TRCI I SUTIRAJ ima spoljni fokus ali ne znaci da se sutira samo spolja vec da se brze igra, a napad moze da ode i pod kos. plus sto na 1-3-1 gubis i u skoku pa moze lako da te nadskace.
znaci prvo procenis kakva je tvoja odbrana u slucaju covek na coveka, pa tek onda biras odbranu u odnosu na njegovu taktiku, ako je to uopste potrebno.