BuzzerBeater Forums

Suomi - II.3 > Kausi 61

Kausi 61

Set priority
Show messages by
This Post:
00
318792.1
Date: 05/16/2023 02:19:34
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25202520
Tervetuloa ! vaan kaikki II.3:n aktiiviseen joukkoon.

Viime kaudelta uusina joukkueina on Ison Kasin puolella SM- koriksesta pudonnut Taikasuon Tattivatit, sekä kolmosesta nousseet BC HiljaaHyvätulee, Martin Mahti ja Rakuunat. Mahti Kasissa uutena nähdään nousija Saskia.

Poll:  Tavoitteeni kaudella 61
Response Votes Result

Nousu SM-korikseen 2
20.0% 20.0% 20.0%
20.0%
Play-Offit 3
30.0% 30.0% 30.0%
30.0%
Karsintapelit 0
0.0% 0.0% 0.0%
0.0%
Putoaminen 1
10.0% 10.0% 10.0%
10.0%
Kunhan pelaillen ja katsotaan mihin se riittää 4
40.0% 40.0% 40.0%
40.0%

This poll ended on 05/30/2023.

From: Lappa

This Post:
22
318792.2 in reply to 318792.1
Date: 05/16/2023 02:47:55
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Terve vaan Betoni sekä kaikki uudet ja vanhat tutut! Viime kaudella mentiin tosiaan 3.divarissa puhtaalla pelillä ja nyt tultiin taas hieman parempana takaisin hakemaan ainakin pudotuspelipaikkaa näin alkuun. Oma joukkue ei tosin ole ihan vielä valmis vaan tarvitaan edelleen kaksi avauksen pelaajaa, mutta muuten tilanne on ok. Lähinnä odotellaan vielä palkkapäivitystä niin nähdään paremmin kuinka paljon budjetissa on varaa vielä panostaa. Treeni tietenkin syö jonkin verran kovinta iskukykyä tällä kaudella kun ei päästä ihan parhaalla rosterilla vääntämään, mutta joukkueen laatu pitäisi kyllä riittää kohtuu pitkälle. Tavoitteena siis pudotuspelipaikka tälle kaudelle ja yritetään vakiinnuttaa 2.divaripaikka ainakin seuraavaksi 2-3 kaudeksi ennen kun haetaan tosissaan nousua.

Yritän ehtiä kirjoittelemaan vielä lyhyen ennakon joko perjantaina tai sitten ensi viikolla. Tällä hetkellä pakka on sen verran leväällään vielä monella joukkueella ja kausipäivitykset muutenkin kesken niin joudutaan siis vielä hetki odottelemaan, että kokoonpanojen läpikäynnissä on mitään järkeä.

From: IsoBetoni

This Post:
00
318792.3 in reply to 318792.2
Date: 05/16/2023 15:48:34
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25202520
Hienoa, että teet kausiennakon, mä yritän nyt keskittyä itseni parantamiseen (en saa istua pitkiä jaksoja jotteivät jalat turpoa liikaa).

From: Lappa
This Post:
44
318792.4 in reply to 318792.3
Date: 05/19/2023 06:55:30
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Otetaanpa sitten hieman ennakkoajatuksia tämän kauden asetelmista. Nämä siis tehty puhtaasti palkkaskouttauksella ja fiiliksellä, eli liian vakavasti listausta ei voi ottaa, mutta katsotaan mitä tulee.

Yleiskuva
Viime kauteen verrattuna tosiaan 5 uutta joukkuetta, joista 1 joukkue putosi SM-Koriksesta ja loput nousivat 3.divisioonasta. Näistä joukkueista tosiaan 4 löysi tiensä Iso Kasin puolelle ja sitä voidaankin pitää ennakolta heikompana lohkona. Mahti Kasi on täynny rutinoituneita 2.divarijyriä, jotka osaavat sarjan metkut ja ovat kilpailleet keskenään jo useita kausia, ku Iso Kasi on täynnä nousukkaita ja potentiaalisia joukkueita. Tosin se pitää huomioida, että kärki on myös Mahti Kasin puolella kova, eli erot tulevat ehkä enemmän sijoilta 5-8, jossa Mahti Kasi vaikuttaa huomattavasti laadukkaammalta.

Iso Kasi
Ennakkosuosikit: Isot Pojat, Keminmaa United
Isot Pojat ja Keminmaa United olivat viime kaudella lohkon sijoilla 2 ja 3, mikä tekee joukkueista luonnollisesti ennakkosuosikkeja. Isot Pojat luottaa viime kauden rosteriinsa. Top8 pelaajien osalta Isot Pojat on koko sarjan 5. 411k palkoilla.
Keminmaa teki kauden vaihteessa muutamia pieniä siirtoja, joilla parantaa jo ennenstään vahvaa rosteriaan. Top8 pelaajien palkoissa Keminmaa löytyy ehkä hieman yllättäen vasta sijalta 11 (palkat 348k). Tosin se pitää huomioida, että Keminmaa luottaa tälläkin kaudella 10 pelaajan rotaatioon, mikä antaa pitkässä sarjassa kovan edun.

Haastajat: Takaovi, Rakuunat
Takaovi on viime kauden pudotuspelijoukkue, joka on rakennettu todella vahvan aloitusviisikon varaan. Sen jälkeen taso alkaa pikkuhiljaa pudota, mutta joukkueesta löytyy kuitenkin 7-8 pelaajan ydin, jolla se pystyy taistelemaan voitosta joka ilta. Viime kausi ehkä pienoinen pettymys, mutta lähtee vahvana haastajana kamppailemaan pudotuspelien kotiedusta. Top8 palkat 403k oikeuttavat sijalle 6.
Rakuunat nousi kolmosdivisioonasta puhtaalla pelillä takaisin 2.divisioonaan ja lähtee ovet paukkuen hakemaan menestystä heti ensimmäisellä kaudella. Siirtolista on myllätty perunamaaksi ja joukkue löytyykin top8 pelaajien palkkojen osalta sijalta 4 ja oman lohkonsa kärkipaikalta (418k). Nousijajoukkueelle realiteetit voivat kuitenkin tulla nopeasti vastaan ja liiallinen pilviin kurkottaminen ei kannata. Lähtee kuitenkin haastamaan pudotuspelipaikasta.

Taistelee pudotuspelipaikasta: Silvasti Elites BC
Silvasti oli viime kaudella ns. really lucky loser, joka onnistui ottamaan nousupaikan vasta kabinettipäätöksen jälkeen. Tämän ei pidä kuitenkaan antaa hämätä, sillä joukkueen avausviisikko on kivenkova myös kakkosdivariin. Ongelmia tulee tosin penkiltä, sillä joukkueella ei käytännössä ole penkillä muita kuin pyyhkeen heiluttajia. Syvyyden puutteen takia ei nouse kovemmalle tasolle vaikka top8 palkoissa onkin sijalla 10 (354k).

Karsinta-asetelmissa: Martin Mahti, BC HiljaaHyväTulee
Martin Mahti nousi vahva viime kauden jälkeen historiansa ensimmäistä kertaa 2.divisioonaan. Kaikin puolin hienoa suorittamista koko viime kauden, mutta joukkue ei tehnyt kuitenkaan yhtään hankintoja tälle kaudelle. Kokoonpano on siis vahvasti 3.divarin tasoa eikä missään nimessä taistele muusta kun asetelmista karsinnoissa. Top8 palkoissa sijalla 13 (121k).
BC HiljaaHyväTulee on samassa kategoriassa, eli joukkue pääsi ns. tulokassarjasta ensimmäistä kertaa kokeilemaan siipiään kakkosdivisioonaan ja rosteri on edelleen 3.divariin rakennettu. Kausi menee varmasti enemmänkin hyvänä kokemuksena. Top8 palkoissa sija 14 (103k).

Suora putoaja: Taikasuon Tattivatit
Tattivatit on perinteikäs SM-Koriksesta tuttu seura, joka hakee rebuildin kautta uutta suuntaa. Joukkue täynnä junnuja ja eläkeläisiä, joten yksikin voitto tällä rosterilla olisi ihme. Tosin rahaa varmaan pankkitililtä löytyy, jos haluaa lähteä panostamaan, mutta suora putoaminen todennäköinen seuraus. Top8 palkoissa viimeinen (26k)

Message deleted
Message deleted
From: Lappa

This Post:
33
318792.7 in reply to 318792.4
Date: 05/19/2023 07:39:08
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Mahti Kasi
Ennakkosuosikit: Betoni Basket, FC Myllyhaka
Betoni Basket voitti viime kaudella oman lohkonsa ja taisteli viimeiseen asti myös nousupaikasta. Luu jäi tällä kertaa käteen, mutta Betoni lähtee tälle kaudelle entistä kovempana ennakkosusikkina. Vahva 9 miehen rotaatio, joka aiheuttaa vastustajalle harmaita hiuksia ympäri kenttää. Myös sarjan kovin top8 palkat (468k) puhuu puolestaan.
FC Myllyhaka on hienosti omista junnuista pääosin rakennettu ryhmä, joka alkaa lähestyä prime-ikää. Pitäisin Betonin jälkeen kovimpana mestarisuosikkina, joka pystyy toki antamaa Betonillekin kovan vastuksen. Palkkasaldo liigan toiseksi kovin (464k) eli myöskin tässä aivan napit vastakkain Betonin kanssa.

Haastajat: Tapanila Trailblazers, PaaPoo
Tapanila oli viime kaudella pudotuspelijoukkue ja taistelee tälläkin kaudella kotiedusta ennakkosuosikkeja vastaan. Laaja rotaatio on Tapanilankin vahvuuksia, mutta terävä kärki löytyy toki myös ratkomaan tiukkoja pelejä. Top8 palkoissa sijalla 7 (391k).
PaaPoo on ollut jo pitkään mysteerijoukkue. Joukkueessa on ollut vuodesta toiseen laatua vaikka muille jakaa, mutta jostain syystä PaaPoo on ollut viime kausina pudotuspeli- ja karsintaviivan tuntumassa. Ehkä tällä kaudella kuitenkin lähtee, kun PaaPoo hankki myös laadukkaan jenkin siirtolistoilta kauden vaihteessa. 370k top8 palkat oikeuttavat sijalle 9.

Taistelee pudotuspelipaikasta: Maunula Bulls, Porvoon Tarmo
Maunula Bulls on ollut ehkä pienessä mollivireessä viime kaudet kun aiempi vakiintunut pudotuspelikävijä on jämähtänyt karsintasijoille. Joukkue alkaa kuitenkin olemaan etukentän osalta todella laadukas U21 maajoukkueesta tuttujen kasvojen ansiosta, joten ehkä tästä on odotettavissa Maunulan uusi nousu. Top8 palkoissa Maunula sijalla 8 (371k).
Porvoon Tarmon kokoonpano antaa odottaa jotain muutakin kuin vain taistelua pudotuspelipaikasta, mutta haastavan viime kauden jälkeen joukkuetta on vaikeaa sijoittaa korkeammalle. Palkoissa Tarmo on sijalla 3 (444k), eli potentiaali on aivan älytön, mutta ihan ei vielä luotto riitä. Porvoon osalta olen toki jo valmistautunut sovittamaan aasi-hattua päähäni kauden puolivälissä kun Tarmo painelee sarjan kärkipaikalla, mutta katsotaan miten käy.

Karsintataistelu: Saskia, Maatilan Maestrot
Maatilan Maestrot on lähtenyt henkseleitä paukutellen kohti rebuildia, mutta aivan tyhjennysmyyntiin ei ole kuitenkaan lähdetty. Joukkueessa on mukavasti laatua edelleen, mutta ehkä pienet "varotoimenpiteet" aiheuttavat sen, että joukkue päätyy kätevästi 3-19 rekordilla. Suurin kysymys on, riittääkö se karsintoihin? Top8 palkoissa sijalla 12 (194k)
Saskia kruunattin mestariksi vasta joukkueen toisen 3.divisioonassa vietetyn kauden jälkeen. Tuore ja nuori joukkue taitaa kuitenkin olla liian kovassa paikassa joukkueen ollessa 3.divarin tasoinen. Taistelee kuitenkin karsintapaikasta, sillä Maatilan rebuild voi hyvin sataa Saskian laariin. Top8 pelaajien palkoissa kuitenkin vasta sijalla 15 (78k)

Loppuun vielä oma veikkaus runkosarjan sijoituksista:

Iso Kasi
1. Isot pojat
2. Keminmaa United
3. Rakuunat
4. Takaovi
--------------------------
5. Silvasti Elites BC
6. Martin Mahti
7. BC HiljaaHyväTulee
--------------------------
8. Taikasuon Tattivatit

Mahti Kasi
1. BetoniBasket
2. FC Myllyhaka
3. PaaPoo
4. Tapanila Trailblazers
--------------------------
5. Maunula Bulls
6. Porvoon Tarmo
7. Maatilan Maestrot
--------------------------
8. Saskia

Last edited by Lappa at 05/19/2023 07:39:27

From: IsoBetoni

This Post:
11
318792.8 in reply to 318792.7
Date: 05/20/2023 15:37:51
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25202520
Isot kiitokset Kausiennakoista !

Noita on oikeastaan ilman todella syvälle vievää tutkimista laadittava vaan palkkojen perusteella, hieman tietysti pelipaikkoja tutkaillen, etenkin sen suhteen, että onko joukkueella ns. "pitkää päätä" ?

From: Epeliuz

This Post:
22
318792.9 in reply to 318792.7
Date: 05/20/2023 17:16:23
Maatilan Maestrot
III.4
Overall Posts Rated:
124124
Hyvät ennakot kummastakin lohkosta, vaikuttaa omiin silmiin siltä että olis tasainen kausi tulossa kärjen osalta. Ja toivottavasti nähdään etenkin parhaiden joukkueiden välillä paljon ristiinpelaamista. Samalla olis kiva nähdä että joku "haastajista" suorittais yli odotusten. Jännä myös nähdä tuleeko joukkueilla pelaajaostoja, sillä yksikin nappihankinta voi muuttaa voimatasoja suhteessa muihin joukkueisiin ihan täysin.

Tsemppiä kaikille alkaneeseen kauteen!

From: DON-vit0

This Post:
33
318792.10 in reply to 318792.7
Date: 05/21/2023 09:43:01
Keminmaa United
II.3
Overall Posts Rated:
2424
Hyvät ennakot molemmista lohkoista! Uusi mielenkiintoinen kausi jälleen edessä, ja kovia matseja luvassa ihan varmasti! Näin omasta puolesta viime kausi oli menestys, minimi tavoitetteet ylitettiin aika reilusti. Nyt tällä kaudella tavoitteena olis pleijari paikka, ja kattoa mihin rahkeet riittää siellä. Suomen cup:iin ei ole asettettu mitään erityistä tavoitetta, mutta mennään kierros kerralaan ja katellaan. Jatketaan nöyränä eteenpäin!

Isosti lykkyä kaikille tulevaan kauteen!!

Last edited by DON-vit0 at 05/21/2023 09:44:21

From: kbasket
This Post:
22
318792.11 in reply to 318792.10
Date: 05/27/2023 12:33:15
PaaPoo
II.3
Overall Posts Rated:
394394
Olihan taas matsi... Käväsin katsomassa puoliajan tuntumassa ja kolme pelaajaa loukkaantuneena, mahtavaa... No kukaan niistä ei näköjään loukkaantunut kuin matsin ajaksi mutta tärkeä matsi hävittiin näiden ansiosta ja treeni tietty myös tullaan kusemaan... :( No, palataan taas ensi viikolla, jos vaikka treenin saisi pelaajille.