BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Reprezentančni štab

[U21] Reprezentančni štab

Set priority
Show messages by
This Post:
44
315981.1
Date: 08/05/2022 10:47:45
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni!

Kot sem že omenil v nekaterih kanalih, imam za prihajajoči cikel namen sestaviti reprezentančni štab, saj sem mnenja da "več glav več ve", obenem pa bi si želeli deliti izkušnje in znanje tudi z drugimi trenerji, ki bi morda v prihodnosti lahko zasedli mesto selektorja - iz lastnih izkušenj lahko povem, da je skok v selektorske čevlje veliko večji in težji, kot sem si predstavljel, vendar sem sedaj v 2 sezonah uspel nabrati nekaj izkušenj in znanja in postaviti (po mojem mnenju) solidne temelje, na katerih se lahko gradi dalje - predvsem pa so temelji zastavljeni tako, da brez težav v delo vključim še 1-3 dodatne osebe.

Torej, kaj bi delo v reprezentančnem štabu pravzaprav bilo? Iskreno, dela res nebi bilo veliko. 90% dela bom opravil jaz - pripravljene imam razpredelnice s skilli vseh najbolj talentiranih igralcev - za vsak letnik posebej. Naloga štaba bi bila, da bi si med seboj razdelili vzdrževanje teh razpredelnic tekom sezone - torej, ko jaz v začetku sezone popišem vse igralce in ustvarim tabele, bi skavt 19-letnikov probal vsakih x tednov (kako pogosto bi se delalo, bi še določili) stopiti v stik z lastniki najbolj talentiranih igralcev (oziroma tistih, na katere resno računamo) ter pridobiti novo sliko njihovih skillov, da vidimo kako zadeve napredujejo ter da imamo že tekom sezone boljši vpogled v to, kaj lahko pričakujemo v prihodnji sezoni.

18-letniki: Zadeva je dokaj preprosta - trening plani so zelo enodimenzionalni in kaj dosti tukaj ni za filozofirati - obenem pa je tudi igralcev preveč, da bi se vse med njimi kontroliralo. Vseeno, potrebno je v začetku sezone stopiti v stik z lastniki ter poizvedeti če imajo namen trenirati - vkolikor nimajo, bi se jih probalo prepričati, da igralce spravijo na trg. Vkolikor pa imajo namen, se jim posreduje trening napotke (ki, jih napišem jaz, tako da spet je tu samo "copy + paste").

19-letniki: Tole je verjetno letnik, ki je najbolj kritičen/pomemben - tu se ustvarjajo bodoči superzvezdniki ter začnejo odpadati "zavoženi potenciali". Tukaj se začenja rotirati stran od stalnega 1na1 treninga in je zelo pomembno, da se tega preskoka ne zamudi. Tu imamo tudi že izluščene glavne kandidate za prihodnost. Tukaj je zelo pomembno, da imamo (čimbolj) redno posodobljene skille, predvsem pri glavnih kandidatih, da poskrbimo za raznovrsten trening, saj si ne želimo 8 branilcev, ki bi vsi imeli identične skille - potrebno je imeti specialiste tako za zunanje kot notranje taktike, ter seveda takšne ki so bolj vsestranski in odigrajo lahko vse. Vsega skupaj nekje med 15-25 igralcev.

20-letniki: Tu deloma v igro lahko vstopim že jaz - teh igralcev ostane le še peščica, ki dejansko še vedno imajo potencial, da bodo dotrenirani na nivoju ki je spodoben za igranje U-21. Seveda vkolikor bi prišla pomoč, se je nebi branil, ampak tudi drugače - tu ostane nekje med 10-20 kandidati, ampak bolj resnih pa nekje okoli 10.

21-letniki: Tole seveda pade čisto na selektorja - tu ni kaj drugega za dodati.


Skratka, na kratko - glavno delo bi bilo vzpostavitev komunikacije s trenerji ter nato posodabljanje skillov trenirancev v razpredelnici. Sporočila so lahko generična in identična poslana vsem trenerjem, tudi večino ostalega, bom pripravil jaz. Edino kar je je to, da se porazdeli generacije, saj imam osebno veliko težav zvdrževati komunikacijo s trenerji vseh generacij in zadev ne morem opravljati tako dobro, kot bi si želel.

Sedaj pa še nekakšen bonbonček - za pomoč pri reprezentanci, sem osebju pripravljen kupiti supporter paket za vsako sezono pomoči - torej, vsaka sezona bi vam prinesla "brezplačni" supporter paket za 3 mesece, ki doda veliko olajševalnih funkcij za igranje BuzzerBeater-ja. Pozicija je na voljo tako za izkušene mačke kot tudi čiste začetnike - ter tiste vmes. Znanje BB-ja tu ni potrebno, potrebna je samo volja

Vsa vprašanja sprejemam tako v tole nitko kot tudi na zasebna sporočila.

LP,
Rn5ho

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 08/05/2022 10:50:20