BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 58

[NT] Sezona 58

Set priority
Show messages by
This Post:
44
315914.1
Date: 08/02/2022 03:59:01
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Ponovno pozdravljeni v temi o slovenski članski reprezentanci

Letošnja sezona bo znova v znamenju tolažilnega turnirja, kjer je glavna nagrada igranje prihodnjega kontinentalnega prvenstva na domačih tleh. Za evropske reprezentance je doseči to nagrado precej težko, saj je zadnja leta že kar v navadi, da se (vsaj) med najboljših 8 ekip na turnirju prebijejo zgolj ekipe iz stare celine, in tako je skoraj z gotovostjo moč trditi, da je za gostiteljstvo evropskega prvenstva potrebno zmagati. Po drugi strani lahko ekipe iz drugih celin igrajo precej bolj taktično in včasih je že uvrstitev med 16 najboljših dovolj za dosego tega cilja.

Zaenkrat stavnice največ možnosti za končno zmago pripisujejo nekaterim standardnim velesilam, izpostaviti velja Španijo, Litvo in Nemčijo. Potem so tu še druge ekipe, ki bi si zmago najverjetneje lahko izborile s kančkom sreče pri žrebu nasprotnikov v uvodnem delu, in posledično visoko uvrstitvijo, ki bi zagotavljala izredno pomemben domač teren. Med te bi uvrstil reprezentance Bosne, Bolgarije, Estonije, Anglije, Grčije, Madžarske, Nizozemske, Portugalske, Romunije, Rusije, Srbije, Slovaške, Turčije, Ukrajine in seveda Slovenije. Tu so potem še ekipe, ki bodo turnir začinile, to so predvsem ekipe, ki bodo neuspešne v kvalifikacijah za SP. Trenutno kaže, da bi to utegnile biti denimo ekipe ZDA, Poljske, Hong Konga in Filipinov, ki so včeraj že izgubile pomembno tekmo. Te ekipe bodo sicer zelo težko dosegle končno zmago, saj jim je sistem izrazito nenaklonjen (turnirju se priključijo po dveh krogih z pripisanima dvema porazoma in slabim entuziazmom), a vseeno bodo mina v končnici.

Naša pričakovanja pred turnirjem so letos nekoliko nižja, saj bomo poskusili izvesti mehak prehod med generacijama, ki pa ne bi smel biti zelo boleč. Mladeniči so izjemno kakovostni, vseeno pa na članskem nivoju odločajo detajli kot so stamina, prosti meti in izkušnje, kjer so v prednosti starejši (32+) igralci. Vseeno, z dobrim žrebom bi se lahko nadejali tudi lepe uvrstitve. V uvodnih dveh krogih smo resnično imeli srečo, pomerili se bomo z ekipama iz Libanona in Islandije in vse drugo, kot dve zmagi bi bilo, jasno, razočaranje. Upam, da bomo imeli podobno srečo tudi pri naslednjih šestih nasprotnikih.

Prejšnji ponedeljek je svojo poslovilno tekmo proti Škotski odigral Kostja Srnec, ki je pri odhajajoči generaciji v reprezentanci pustil največji pečat in se zelo visoko zasidral tudi na večnih lestvicah nastopov in točk. Poslovilna tekma je bila sicer bolj v slogu Gorana Dragića, lahko da bo še igral, kajti stara se precej dobro, bomo pa videli, če ga bomo potrebovali. Pričakujem, da bo do končnice vseeno že nekoliko opešal, tako da bom z njegovim vpoklicem malenkost odlašal. Ampak če bo najbolje pripravljen, potem seveda dobi prednost že na uvodnih tekmah Vsekakor še enkrat zahvala leco-tu za izjemen trud, ki ga je vložil v Kostjo in Marka Petra.

Letos bo kapetanski trak prevzel še en veteran, Oliver Simčič (34 let), njegov namestnik pa bo Tibor Kološa (33). Nato najresneje računam na naslednje igralce:

Milan Podobnik, branilec, 33
Joc Brezovar, krilo, 32
Velimir Kerković, center, 32
Miha Kordyš, krilo, 31
Andi Ačkun, krilni center, 31
Ciril Gorenc, branilec, 31
Alfred Podbrežnik, center, 30
Franc Šolinc, organizator igre, 30
Rudi Gregorčič, branilec, 29
Zvonimir Lovretič, center, 29
Karel Mandel, krilni center, 28
Antonij Purgstaler, krilo, 28
Leon Drenšek, organizator igre, 27
Samir Markić, krilo, 26

To je ekipa, za katero upam, da bo do prihodnjega EP naredila dovolj velik preskok, da bo tam konkurenčna za korak dlje, kot smo ga naredili dosedaj. Seveda pa nas čaka še sezona trdega dela, vmes bomo poskusili iztržiti čimveč tudi od letošnjega turnirja

Lep pozdrav

This Post:
22
315914.2 in reply to 315914.1
Date: 08/09/2022 03:46:46
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Uvod v sezono smo prestali uspešno - brez večjih zapletov smo ugnali goste iz Libanona (66012) z rezultatom 130-81.

Tekma je služila kot dobra priprava za kasnejše obračune in kot podlaga za dvig entuziazma, kar je zelo pomembno pred prihajajočimi težjimi obračuni. V prvi peterki so sicer začeli dokaj znani obrazi, Simčič, Kordyš, Brezovar, Kološa in Kerković, med menjavami pa je bilo zaslediti nekaj novih obrazov, ki so na resnih tekmah prvič dobili priložnost, denimo Antonij Purgstaler in Leon Drenšek. Vseeno bi si želel še več vpetosti tistih, ki bodo kasneje igrali glavno vlogo, saj so od 17 zgoraj (v uvodnem postu) naštetih igralcev tekmo s tribune spremljali večinoma najmlajši iz seznama, bolj ali manj zaradi neustreznih minut v prvem tednu. Vem, da se zdaj v poletnem času še hireje zgodi kakšna daljša odsotnsost z BB-ja, ali pa se pač pozabi nastaviti postave, vseeno pa je škoda, da mladeniči svoja najboljša leta pustijo na slabi pripravljenosti.

Sama tekma je bila, razen za statistike, dokaj nezanimiva, saj je bila razlika v kakovosti moštev opazna, prav tako je domače občinstvo našim dalo še dodaten zagon. Libanonci so se razmeroma dobro upirali v prvi četrtini, kjer so zaostali za 9 točk, nato pa v drugi popolnoma popoustili (40-17) in tekma je bila odločena. Tretja četrtina je bila od vseh najbolj izenačena, v zadnji pa smo ponovno stopili na plin in razliko povečali na skoraj 50 točk razlike. Po prvem krogu nas to uvrtšča na 8. mesto na razpredelnici, seveda pa to še nič ne pomeni.

V prvem krogu je sicer bilo nekaj zdrsov favoriziranih reprezentanc, Bosanci so se denimo opekli proti Belorusiji, kljub temu, da je bila tekma odigrana na nevtralnem terenu v Litvi. Slab dan za Ex-Yu ekipe so zaokrožili Hrvati, ki so jih presenetili Švedi. Ostali visokokategorniki so svoje uvodne tekme prestali brez težav.

Svojo 133. tekmo za izbrano vrsto je odigral veteran Kostja Srnec, ki tako še eno sezono vztraja v reprezentanci. Po številu nastopov tako napada 3. mesto (za kar rabi 136 nastopov), medtem ko sta Francelj Berlak in Aljaž Neumann s 146 oz. 145 nastopi težko dosegljiva. S 14 točkami proti Libanonu je Kostja trenutno pri številki 2092 in potrebuje samo še 49 točk, da preseže prej omenjenega Neumanna, na prvem mestu pa bo še naprej ostal mehkoroki Matija Klavc, ki se je ustavil pri neverjetnih 2542 točkah.

Prihodnji teden nas čaka gostovanje na Islandiji. Zavoljo narave gostujočega terena pričakujem težje delo, vseeno pa se razume, da si želimo zmago.

Lep pozdrav


This Post:
33
315914.3 in reply to 315914.2
Date: 08/20/2022 01:38:01
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Na drugi tekmi tolažilnega turnirja smo suvereno opravili z gostovanjem na Islandiji (66059). Šlo je za še eno lažjo tekmo, kjer vprašanja o zmagovalcu takorekoč ni bilo, in na koncu smo iztržili celo višjo zmago, kot pred tednom dni proti Libanonu.

Tekmo smo pričeli v postavi Simčič, Kordyš, Markić, Kološa, Kerković. Izpostaviti velja dober debi mladega Samirja Markića, ki je pri 26-ih letih že ujel kakovostni nivo za nastopanje v prvi peterki. V kolikor se bo dobro treniral še naprej, bo zelo verjetno postal eden najboljših slovenskih igralcev vseh časov. Žal mi močno zajeda v proračun moje druge ekipe, in ga bom težko popolnoma izpilil, na trg sem ga pripravljen dati po nizki ceni (seveda jo bo na koncu določil trg), tako da v kolikor je kakšen zainteresiran manager, naj mi to prosim javi. V zadnjem času smo imeli namreč veliko prebega nadarjenih igralcev (Ciril Gorenc, Alfred Podbrežnik, Zvonimir Lovretić...) v tujino, kar je precejšnja škoda, saj je spremljanje reprezentance, predvidevam, bolj zanimivo, v kolikor gre za igralce iz domačih lig. Prav tako so tu še vse malenkosti, ki jih je zagrizen domač manager pripravljen narediti, tuj pa najverjetneje ne (z nekaj svetlimi izjemami).

Kakorkoli, tekma proti Islandiji je šla mimo gladko, v prvi četrtini smo povedli 31-8, a do konca polčasa pridobili samo še dodatne tri točke prednosti (60-34). V tretji četrtini je prednost narastla še za 13 točk, v zadnjih 12 minutah pa so odlično odigrali tudi rezervisti, in tekma se je tako končala z rezultatom 122-65.

Kmalu po tekmi je bil znan tudi nadaljnji razpored, ki bo sila zanimiv. Začeli bomo z domačo tekmo proti enemu od favoritov turnirja, Litvo, nato sledi lahko gostovanje v Pakistanu. Kasneje sledi domača tekma proti Ekvadorju, ki je sicer nekoliko neznanka, a mislim, da smo tu vseeno znatni favoriti, težko gostovanje proti Hrvatom, zadnja domača tekma proti solidni reprezentanci Črne Gore, za konec pa še eno težko gostovanje proti Madžarski. Torej 3 težke tekme, kjer gre razplet lahko v katerokoli smer, dve tekmi, kjer je potrebno nekaj previdnosti, ter ena zmaga, ki je takorekoč samoumevna. Nekatere ekipe so seveda dobile lažji razpored, a po drugi strani bomo lahko preverili našo kakovost že kar v ta ponedeljek, ko se pomerimo z Litvanci. Vsekakor bo ta turnir tako dobra priprava pred naslednjim EP-jem, kjer se že obeta spremenjen format reprezentančnih tekmovanj, čeprav le-ta še ni povsem znan.

Čestitke tudi vsem lastnikom reprezentantov za izjemno formo ta teden !

Lep pozdrav

This Post:
44
315914.4 in reply to 315914.3
Date: 08/23/2022 08:05:59
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
S sijajno predstavo smo pred domačim občinstvom premagali evropske prvake izpred treh sezon, reprezentanco Litve (66114).

V tekmo smo tokrat vstopili v postavi Simčič, Kordyš, Brezovar, Kološa, Kerković. Hitro je bilo jasno, da so naše možnosti dobre, saj so Litvanci vzeli tekmo preveč ležerno, mi smo si tokrat privoščili igranje z normalno zavzetostjo, poleg tega je seveda svoje naredilo tudi domače občinstvo. V prvi četrtini smo tako prikazali izjemno obrambno predstavo in gostom pustili doseči zgolj 9 točk. Potem ko so povedli 2-0, ter izenačili na 4-4, smo po dveh minutah igre popolnoma prevladali na igrišču in Litovce odrezali od koša za polnih 8 minut. V tem času je litovski koš polnil predvsem Velimir Kerković in vodili smo že 18-4. Do konca četrtine se je razlika sicer znižala na 20-9.

V drugem delu smo nadaljevali z odlično predstavo in po štirih minutah vodili 27-9. Tedaj je litovski trener vzel minuto odmora, kar je prebudilo zaspane balte. Približali so se na 27-15, ter nato na 32-22, a kasneje smo jim ponovno znatneje ušli in prvi polčas se je končal z rezultatom 42-30.

Drugi polčas se stvari niso obrnilo, s prostima metoma Milana Podobnika smo na sredini tretje četrtine ponovno postavili dotlej najvišjo prednost, bilo je 62-44, kar se ni znatneje spremenilo niti pred začetkom zadnjih 12 minut (70-54). Poslednjo četrtino je bilo tako že jasno, da je zmaga naša, a seveda je na tolažilnem turnirju pomembna tudi koš razlika, zato nismo znatno popustili. Po dveh minutah nas je Tibor Kološa s polaganjem za 74-54 prvič popeljal na +20, Antonij Purgstaler je minuto do konca zadel za +25, še dve točki višjo prednost pa nam je z buzzerbeaterjem primetal Alfred Podbrežnik. Zelo vzpodbudna in zanesljiva zmaga, verjamem, da bi zmagali tudi z levo roko, kar je jasen dokaz, da lahko z nekaj sreče premagamo vsakogar.

Kljub lepi zmagi smo na razvrstitvi turnirja padli iz 7. na 9. mesto. Vodstvo so prevzeli Španci, ki pa jih kmalu čaka težko gostovanje v Nemčiji. Neporaženih moštev je še 18, a kmalu se bo to število zmanjšalo. Večina ima namreč vsaj enega težkega nasprotnika:

Španija: Nemčija v gosteh
Rusija: Belgija doma, Ukrajina in Kanada v gosteh
Portugalska: Sami lahki nasprotniki
Bolgarija: Filipini v gosteh
Srbija: Bosna v gosteh
Nemčija: Španija in Hong Kong doma, Romunija v gosteh
Turčija: Estonija v gosteh
Estonija: Turčija, Nizozemska in Ukrajina doma, Belgija v gosteh
Slovenija: Hrvaška in Madžarska v gosteh
Nizozemska: Estonija v gosteh
Madžarska: Slovaška in Filipini v gosteh, Slovenija doma
Anglija: Peru in ZDA doma
Ukrajina: Rusija doma, Estonija v gosteh
J.Koreja: Srbija in Hong Kong doma, Litva v gosteh
Slovaška: Urugvaj v gosteh, Madžarska doma
Kanada: Rusija doma
Makedonija: Grčija in Bosna doma
Danska: Portugalska in Hong Kong v gosteh, Filipini doma

Za razne špekulacije je torej še prezgodaj, bi pa po osmih krogih znalo ostati nekaj neporaženih moštev. Nas v naslednjih dveh krogih čaka razmeroma lahko delo, sprva si gremo v Pakistan nabrati nekaj koš razlike, nato bomo doma pričakali Ekvadorce, ki so sicer soliden nasprotnik, a so včeraj poskusili igrati na vso moč proti Estoniji (in izgubili), tako da tudi tu ne pričakujem težav, saj bodo Ekvadorci še vedno utrujeni.

Lep pozdrav


Last edited by Deschamps at 08/23/2022 08:06:10

This Post:
33
315914.5 in reply to 315914.4
Date: 08/29/2022 13:44:39
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Tokrat smo na popoldanski tekmi ugnali reprezentanco Pakistana (66166).

Čeprav je bila tekma odigrana v Islamabadu, kjer težav s poplavami ni, je bilo vseeno vzdušje na tekmi nekoliko zadržano, saj se država gostiteljica trenutno ubada s hudimi poplavami na jugu države. Tako so gostitelji izgubili nekaj od prednosti domačega terena, vseeno pa kakovost njihovih igralcev še zdaleč ni na nivoju, da bi lahko parirali našim tudi v nabito polni dvorani.

V tekmo smo vstopili v postavi Podobnik, Gorenc, Brezovar, Kološa, Kerković. Za razliko od tekme proti Litvi, kjer je bilo odlično pripravljenih kar 9 igralcev, so bili tokrat na devetici samo trije. A če kdaj, je bil zdaj primeren trenutek za krajši premor pri vrzdrževanju optimalne pripravljenosti reprezentantov. Kljub malo večjemu procentu telesne maščobe in nekoliko tršim rokam naših igralcev, smo tekmo kontrolirali od prvega sodnikovega žvižga. Po prvi četrtini smo vodili že za 20, do polčasa prednost povišali na 30, do konca tekme pa je le-ta narastla na debelih 67 točk razlike.

Odlično smo metali predvsem iz razdalje (met za 3 50%), hkrati pa prevladovali tudi v skoku in v obrambi, saj so Pakistanci izgubili kar 20 žog, kar je več kot vsi naši trije nasprotniki dosedaj - ob dejstvu, da smo se, poleg Litve, pomerili z outsiderjema Islandijo in Libanonom, je ta podatek zelo zgovoren. Ob statistiki, kakršna je bila, sicer skoraj preseneča dejstvo, da smo zmagali "zgolj" za 67 točk, morda predvsem zaradi solidnega meta Pakistanev, saj so tudi domačini, ko jim žoge nismo ukradli in so prišli do meta, z razdalje metali dokaj solidno in zadeli 9 metov za 3.

Kakorkoli, tekma je pričakovano minila brez pretresov in jo bomo v pričakovanju prihodnjih dvobojev dokaj hitro pozabili. Sledi domača tekma proti reprezentanci Ekvadorja, kjer ne bi smeli imeti težav, vseeno pa si želim stopnjevanja forme, da bomo potem pripravljeni za pomemben sosedski derbi proti Hrvatom - in kasneje še proti Madžarom.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 08/29/2022 13:46:53

This Post:
55
315914.6 in reply to 315914.5
Date: 09/15/2022 06:30:22
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Se opravičujem za nekoliko daljšo odsotnost s forumov, od zadnjega poročanja smo odigrali dve tekmi. Pred dobrim tednom smo pred domačimi gledalci suvereno ugnali reprezentanco Ekvadorja (66201). Pretekli ponedeljek pa smo zabeležili prvi poraz v sezoni, vroče gostovanje pri južnih sosedih se je izkazalo za pretrd oreh (66226).

Tekmo z Ekvadorci smo nadzorovali od samega začetka dalje. V prvi peterki so igrali Simčič, Gorenc, Markić, Kološa in Podbrežnik. Obe četrtini v prvem polčasu smo dobili za 13 točk, nato v tretji četrtini še stopnjevali in jo dobili za več kot 20 točk, v zadnjih dvanajstih minutah pa smo naši prednosti dodali še 11 točk. S klopi se je izkazal veteran Kostja Srnec, ki je bil s 23 točkami ob metu 9-14 tudi najboljši strelec tekme. Odlično so odigrali tudi vsi ostali naši, v vseh statističnih prvinah smo bili precej boljši in visoka zmaga je bila več kot zaslužena.

Žal se podobno ni dogodilo tudi proti Hrvatom. Tekmo smo pričeli v postavi: Simčič, Gorenc, Kordyš, Mandel, Podbrežnik. Naši južni sosedje so imeli prednost domačega terena in skoraj nujno so potrebovali zmago, zato so šli v igro z višjo zavzetostjo. Slednje se je močno poznalo predvsem v skoku, ki smo ga na tej tekmi izgubili kot že dolgo ne. Nasprotniki so nas namreč nadskakali kar 55-26, v napadu pa še bolj očitno; 17-4. Slab skok je delno posledica tudi slabše forme naših visokih igralcev, saj nobeden od nosilcev ni bil na odlični pripravljenosti, a večinoma je posledica vseh bonusov (domači teren, višja zavzetost, tudi nekoliko višji entuziazem), ki so jih Hrvati dobili.

Poraz sicer ni tragedija, saj smo v taboru vedeli, da bo tekmo skoraj nemogoče zmagati, v kolikor gredo Hrvati v tekmo z močno željo po zmagi. Žal to pomeni, da po koncu razigravanja ne bomo čisto na vrhu tabele, a ob našem razporedu je bilo to bolj ali manj jasno. Naslednji teden nas čaka Črna gora, nadejam se, da na domačem terenu ne bomo imeli težav. Nato nas čaka še zoprno gostovanje pri Madžarih, kjer je situacija zelo podobna kot proti Hrvatom. V kolikor si Madžari ne bodo želeli zmage za vsako ceno, in bodo štedili moči za končnico, imamo možnosti za zmago. Vprašanje sicer, če bo dodatna zmaga sploh dovolj, da bomo uvrščeni med 8 (kar prinaša dodatno domačo tekmo v končnici). Seveda smo v primeru poraza lahko tudi izven 16, več bomo vedeli pred zadnjim krogom.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 09/15/2022 06:30:41

This Post:
22
315914.7 in reply to 315914.6
Date: 09/20/2022 10:17:53
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Na včerajšnji tekmi smo z lahkoto premagali reprezentanco Črne Gore, pred domačimi gledalci smo dosegli točno še enkrat več točk kot gostje (66294).

Pred tekmo sicer nisem dvomil v našo zmago, vseeno pa sem na podlagi rezultatov črnogorcev pričakoval, da bomo imeli težje delo. Deloma tudi zato, ker ima Črna Gora doslej že tri poraze, včerajšnji je bil četrti, v zadnjem krogu pa imajo lahkega nasprotnika. "Cutoff" za uvrstitev končnico je ponavadi razmerje zmag in porazov 5-3 (ob solidni koš razliki), zato sem deloma pričakoval napad z vso močjo, ki pa so se mu črnogorci in so tako že odpisani od boja za končnico.

Tekmo smo pričeli v postavi Simčič, Gorenc, Kordyš, Podbrežnik, Kerković. Črnogorci so v prvi polovici prve četrtine še držali priključek (13-13), nato pa smo z nizom 9-0 ušli in prvo četrtino dobili ravno z 9 točkami razlike (28-19). Tekmo smo zapečatili v drugi četrtini, ki smo jo dobili za 16 točk, preostali dve pa še za 12 in 19 točk, kar nam bo pomagalo tudi pri končni koš razliki. Če smo prejšnji teden proti Hrvatom skok močno izgubili, je bila tokrat situacija nasprotna, Črnogorce smo nadskakali kar 70-25, v napadu pa 23-3. Ob taki razliki v skoku, ter tudi razlikah v odstotkih metov, je v resnici končna razlika še dokaj majhna, razlog se morda skriva v majhnem številu ukradenih žog, prav tako smo nekaj žog tudi izgubili. Med našimi igralci je izstopal Tibor Kološa, ki je v tekmo prišel s klopi, a je bil neustavljiv (met 10-13).

Trenutno smo z izkupičkom 6-1 in koš razliko +290 na 9. mestu razpredelnice, čaka nas še tekma z Madžari. Vse reprezentance, ki so pred nami, imajo lažjega nasprotnika in precej malo verjetno je, da bo katera od njih tekmo izgubila, čeprav se ob morebitnih igrah na vso moč lahko zgodi kakšno presenečenje.

Prav tako nas bo zgolj splet zelo nesrečnih naključij pahnil izven najboljše šestnajsterice. 17. uvrščena je trenutno Malezija, ki ima 2 poraza in koš razliko +228, igra pa proti Čehom, ki sicer igrajo z mladimi igralci, a so vseeno že solidni in še v igri za končnico. Malezijci so od ekip, ki so izven top 16, edina ekipa z realnimi možnostmi, da nas prehitijo (v primeru našega poraza), seveda pa lahko še nekaj ekip znotraj top 16 doživi poraz - denimo Ukrajina proti Estoniji, Latvija proti Peruju, ipd.

Tako je velika verjetnost, da naša tekma proti Madžarom ne bo bistvenega pomena, saj se zna zgoditi, da bomo ne glede na njen rezultat imeli prednost domačega terena v prvem krogu, v drugem pa ne več (vsaj ne garantirane). Seveda pa to ne pomeni, da se v tekmo ne bomo podali z mislijo na zmago.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 09/20/2022 10:19:50

This Post:
33
315914.8 in reply to 315914.7
Date: 09/27/2022 04:23:26
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Redni del tolažilnega turnirja smo končali z zelo lepo zmago nad vzhodnimi sosedi (66312)

Ker so se Madžari na svojem terenu spravili nad nas z višjo zavzetostjo, smo lahko nad končno zmago, četudi smo si pridobili nekaj taktične prednosti, zelo zadovoljni, saj gre za ekipo višjega nivoja. Tekmo je pričela peterka Simčič, Srnec, Brezovar, Kološa, Podbrežnik. Na začetku smo bili priča izenačenemu boju, blestel je predvsem Joc Brezovar, ki je v prvih 5 minutah dosegel 8 (od naših 11) točk. Žal ga je po petih minutah poškodoval madžarski krilni igralec Milan Kovacs, tako da je Brezovarja zamenjal Samir Markić, ki ga je nadvse uspešno nadomestil.

Poškodba Brezovarja nam je dala krila in z nizom 10-2 smo povedli 21-10, prvo četrtino pa končali 30-18. V drugi četrtini so se Madžari približali na 36-30 in nato 40-35, a smo do polčasa uspeli pobegniti nazaj a 54-46. V drugem polčasu smo hitro povedli za več kot 10 točk, prednost je po košu Milana Podobnika narastla celo na 17 točk, a vseeno se žilavi gostitelji še niso povsem predali, in s štirinajstimi točkami zaostanka po treh četrtinah tekma še ni bila povsem odločena. V zaključku so Madžari uspeli priti na razliko 9 točk, a nato smo z nekaj zaporednimi koši ponovno pobegnili in nekje 5 minut do konca je bila tekma odločena. Vsekakor vzpodbudna predstava naše ekipe!

Navkljub zmagi nas je po koš razliki prehitela reprezentanca Litve, a zaradi poraza Španije na tejle nori tekmi s štirimi podaljški (66317) smo vseeno zadržali 9. mesto v skupni razvrstitvi. To pomeni, da bo naš naslednji nasprotnik reprezentanca Malezije, o kateri vemo le to, da so močan nasprotnik, ki najverjetneje ne bo štedil z entuziazmom, da se prebije v drugi krog. V drugem krogu bi nas v primeru zmage čakal zmagovalec med Hong Kongom in Bolgarijo, tako da lahkih tekem ne bo več. Dobra pripravljenost je torej ključnega pomena.

Lep pozdrav!

This Post:
55
315914.9 in reply to 315914.8
Date: 10/07/2022 09:32:36
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Žal smo se od tolažilnega turnirja poslovili na prvi stopnici bojev na izpadanje. Premagala nas je odlična reprezentanca Malezije (66536).

V dneh pred tekmo se je trenerskega štaba polotila nadležna viroza, tako da je bila priprava na sam obračun dokaj osnovna. Vseeno sem vedel, da bodo Malezijci nevaren nasprotnik zaradi

a.) kvalitete -lani so na azijskem prvenstvu denimo ugnali celo prvo reprezentanco sveta Kitajsko

b.) zelo visokega entuziazma - namenoma so ga buildali skozi vseh šest tekem, ki so jih odigrali na tolažilnem turnirju, za povrh pa še na treh tekmah kvalifikacij za SP. Tam se niti niso trudili uvrsiti na prvenstvo, pač pa so vse tekme odigrali z levo roko, saj se od nedavnega entuziazem iz kvalifikacij prenese na tolažilni turnir, kar izpadlim reprezentancam vsaj malo olajša sezono. Vseeno pa to pomeni celo malo preveč pomoči, saj se igra tri tekme, ostale ekipe na tolažilnem turnirju pa so do točke, ko se urnika združita, odigrale dve tekmi, torej so z entuziazmom zdaj lahko celo v zaostanku

c.) Znatne verjetnosti, da bodo igrali na vso moč, saj bi jim to lahko prineslo gostovanje azijskega prvenstva v prihodnji sezoni.

Vseeno pa sem upal, da niso buildali tega entuziazma samo za eno tekmo, in da imajo morda tudi višje ambicije, ker izhodišče so imeli vseeno zelo dobro, in bi nas lahko premagali tudi z normalno zavzetostjo. Poleg tega seveda zmaga v prvem krogu ne bi nujno pomenila, da bi bili najboljši azijci, saj je bil zelo nevaren tudi Hong Kong in še kdo. No, na koncu se jim je dobro poklopilo, saj je Hong Kong proti Bolgariji štedil entuziazem (66535), in za las izgubil, oni pa so šli dalje in so že sedaj garantirano najboljši azijci. Če bi Hong Kong igral vsaj normalno, bi premagal Bolgarijo in potem brez težav še utrujeno Malezijo v neposrednem obračunu...

Kakorkoli, kaj dosti izbire mi nismo imeli, saj je na tolažilnem turnirju evropejcem potrebno iti do konca in je kdaj na takih tekmah pač potrebno tvegati. Upal sem, da bodo Malezijci vseeno malo manj napadalni, a se to žal ni zgodilo, za povrhu so postavili tudi tvegano 3-2 cono, čeprav sem bil odločen, da bomo igrali pod koš, pa sem potem zaradi drugih stvari pozabil prenastaviti prednastavljeno postavo... Ah ja...

Pogled na uvodne taktične odločitve tako ni bil najbolj obetaven, a v prvi četrtini smo se držali kar dobro in Malezijce dobro zaustavljali v obrambi. No, druga četrtina je bila tista, ki je pokazala, da se nam ne piše prav veliko dobrega. Uvodni koš Samirja Markića nas je sicer popeljal na najvišjo prednost sedmih točk, a nato so Malezijci v 7 minutah naredili niz 19-5. Do konca četrtine smo sicer uspeli vzpostaviti ravnotežje v igri in ob koncu polčasa je bil rezultat še odprt: 43-38 za goste.

V tretji četrtini smo se parkrat povsem približali, najbližje s košem Oliverja Simčiča za 50-49, a kasneje so Malezijci ponovno ušli in ob nizu 15-4 ponovno prevladali na igrišču. Tudi tretjo četrtino smo zaključili pozitivno in razliko zmanjšali na 7 točk, a vseeno to ni bil dober obet za zadnjih 12 minut.

V zaključku tekme nismo nikoli ogrozili vodstva gostov, še več, le-ti so nam hitro pobegnili na 10+ točk razlike in nas niso več spustili nazaj v cono upanja. Vsekakor je zmagala ekipa, ki je na tekmi žrtvovala več, in si z razmeroma tvegano potezo priigrala nagrado, na katero je ciljala v tej sezoni. Škoda le, da smo bili ravno mi nasprotnik na njihovi edini pomembni tekmi v sezoni...

Slovo v tej fazi sicer ni nikakršna tragedija. Čeprav smo dosegli solidno 9. mesto po skupinskem delu, smo imeli razmeroma slabo izhodišče (samo uvodna tekma bi bila domača) in potrebno je bilo tvegati. Sicer smo dosegli par lepih zmag, izpostavil bi zmagi nad Litvo in Madžarsko, za kaj več pa... Hja, bi potrebovali srečo pri žrebu. Zato tudi upam, da bo čimprej zaživel nov format tolažilnih turnirjev, saj je pri trenutnem preveč odvisno od sreče.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 10/07/2022 09:33:55

This Post:
55
315914.10 in reply to 315914.9
Date: 10/26/2022 04:27:54
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Letošnja sezona se počasi izteka, in bližajo se tudi volitve za nov selektorski mandat. Sam se še nisem povsem odločil, ali bom šel tudi v 7. mandat, načeloma mi je delo z reprezentanco precej zanimivo, a zdaj imam po dolgih sezonah nekaj ambicij tudi s klubom, hkrati pa ne bi želel, da se predolgo oklepam selektorskega stolčka.

V naslednji sezoni nas čaka evropsko prvenstvo, v finalu tolažilnega turnirja se bosta za gostiteljstvo pomerili Španija in Nizozemska. Od rezultata finala bo odvisna tudi naša skupina. V kolikor zmagajo Španci, bo naša skupina sledeča:

Španija, Slovenija, Portugalska, Slovaška, Madžarska, Gruzija, Danska, Albanija

Če pa zmagajo Nizozemci, bomo v skupini:

Francija, Slovenija, Estonija, Romunija, Švedska, Češka, Škotska, Wales

Upam, da se nisem kje zmotil

Težko je reči, katera skupina je lažja/težja, v nobeni ni nemogoče priti v drugi del, v obeh bo seveda dokaj težko, saj se nas bo pomerilo kar nekaj enakovrednih ekip. Je pa skupina s Španijo skupina z gostiteljem, kjer je vedno neugodno, saj je namesto dveh mest, ki vodita v drugi del na voljo (v praksi) samo eno.

V naši reprezentanci smo se dokončno poslovili od Kostje Srneca, ki se je v letošnji sezoni zelo dobro upiral zakonom staranja, in bil večino sezone še precej koristen. V svoji karieri je zbral 138 nastopov (3. mesto na večni lestvici) in 2152 točk (2. mesto), tudi pri podajah je uvrščen na 9. mesto. Vsekakor zelo impresivna kariera, katere krona sta seveda tudi naslov v SKL in v pokalu.

Počasi se poslavlja tudi druga legenda prejšnje generacije, Oliver Simčič. Njegova reprezentančna pot morda še ni končana, saj se tudi on dobro stara, a pri 35 letih je vsak igralec že nekoliko pod vprašajem. Veliko bo odvisno od forme, morebitnih padcev v prihodnjih tednih, ipd.

Kapetanski trak bo v prihodnji sezoni nosil Tibor Kološa, ki je bil v zadnjih sezonah nosilec reprezentance in je kraljeval na statističnih lestvicah. Preostanek ekipe se ne bo veliko spreminjal, poleg veteranov Simčiča in Milana Podobnika, računam, da bodo v ekipi večinoma enaki igralci kot letos. Torej:

Joc Brezovar, Lenart Suns, krilo (33)

Velimir Kerkovič, NY Titans, center (33)

Miha Kordyš, KD Inferno, krilo (32)

Ciril Gorenc, Kings of Hell (Filipini), branilec (32)

Alfred Krstić. Gugugu (Kitajska), center (32)

Andi Ačkun, Ljubljana Pigs, krilni center (32)

Franc Šolinc, KK Violčni, organizator igre (31)

Alfred Podbrežnik, Kaunas Eagles (Litva), center (31)

Rudi Gregorčič, M&M team, branilec (30)

Zvonimir Lovretič, SUMY Devils (Ukrajina), center (30)

Karel Mandel, KK Zgornja Kungota, krilni center (29)

Antonij Purgstaler, Ainmosni, krilo (29)

Leon Drenšek, Postojna1, branilec (28)

Samir Markić, Kerlci II, krilo (27)

To je skupaj 17 igralcev, ki bodo ob dobri formi skoraj zagotovo dobili priložnost. Blizu reprezentanci so še Diego Mumelj, Bartol Bobek, Aleksander Ribnikar, Oskar Pisanski, Vlado Koban in še nekateri drugi, ki so priložnost v preteklih sezonah že dobili, denimo skoraj cel kader od J&J teama. S to ekipo verjamem, da smo zelo konkurenčni, je pa potrebno opozoriti na vzdrževanje pripravljenosti. V preteklih sezonah so odločno pripravljeni veterani še uspeli zakrpati slabšo pripravljenost nekaterih "mladincev", zdaj tako naprej ne bo šlo več.

V kratkem kontaktiram tudi vse lastnike mlajših igralcev, ki povečini lepo napredujejo in trenutno izgleda, da bo generacija trenutnih 21-24 letnikov morda celo še močnejša, kot je bila generacija, ki se je ravno poslovila, ali pa generacija, ki igra trenutno. Čeprav je tudi v tej generaciji resnično težko priti zraven, saj gre za same popolno izdelane igralce.

Lep pozdrav in srečno vsem v zaključku sezone - in na naboru






Last edited by Deschamps at 10/26/2022 04:29:02