שלום יהודה
תסלח לי שאני אשאר על השאלה פעם נוספת, כי התשובה שלך לא מספקת אותי. אני לא מנסה להתעקש על העניין, אבל התשובה שלך מעלה אצלי תהיות.
לעניין הסקרים על אחוזי הצלחה של טקטיקות שונות, תרשה לי לא להתייחס ברצינות. סקר כזה אינו באמת מלמד משהו. האם הטקטיקה נעשתה במקום המתאים? האם החשיבה הייתה נכונה?
מרבית הטקטיקות מתאימות לנסיבות מסוימות ולא מתאימות לנסיבות אחרות.
מעבר לזה, הרבה פעמים אנשים עושים שימוש בטקטיקות חריגות דווקא כאשר אין להם סיכוי והם מנסים להפתיע, כך שנוצר מעגל שבו ככל שטקטיקה היא פחות נפוצה - יעשו בה שימוש רק כשיש צורך לשנות (כשצפוי הפסד). אחוזי ההצלחה שלה אינם מעידים עליה דבר, מבחינה זאת.
דרך אגב, מכיוון שאתה פה מהעונות הראשונות, אתה בטח מודע לכך, שבעונות הראשונות הייתה הטייה ברורה לטובת טקטיקות מהירות, והיה קל יותר לנצח בטקטיקה מהירה, וכל הטקטיקות האיטיות היו סטטיסטית פחות מוצלחות. זה היה עיוות של המנוע
, שתוקן בעונות האחרונות,
אבל יוצר הטייה נוספת של הסטטיסטיקה שלך.
לעניין הרכז, לדעתי, אתה טועה בהבנת חשיבות המסירה בטקטיקה הזאת. כאשר אתה נמצא בהתקפות ארוכות, שבהן אתה שולט בקצב, הזריקה בשניות האחרונות אינה זהה לזריקה תחת לחץ. היא לא נובעת מלחץ של הגנה, אלא מהחלטה מודעת להאריך את ההתקפה.
ככל שהקצב מהיר יותר, הסיכוי לעשות טעויות מסירה גדול יותר. ככל שהקצב איטי יותר, אתה יכול גם עם רמת מסירה פחות גבוהה למצוא את השחקן המתאים במקום המתאים. יש לך עוד זמן להחליט למי למסור.
זאת דרך אגב לא הבנה ופרשנות שלי, אלא ההבנה המקובלת בנוגע לטקטיקות איטיות, כפי שמתייחסים אליה בגלובל. אני בכל אופן יישמתי טקטיקת פיישנס כשאימנתי רכזים ועליתי עם הרכז המחליף, ועשיתי זאת בהצלחה רבה