Minu põhiline eesmärk küsimuse püstitamisel oligi, et sa kommenteerikisid oma taktikavalikut kuid Kukoc pidi selle siiski sõna sõnalt üle küsima. See selleks...
Sa kirjutasid, et "üleolek ilmnes 4. veerandil. Selle võib panna ka meie kuttide nigelama võhma arvele". Kas Sul on teada vastasmängijate skillid!?
Loomulikult mitte kõigi platsil viibinu. Nelja.
Sa oled teinud koondisega head tööd ja seda ei saa eitada aga mulle tundub, et motivatsioon koondise vedamisel hakkab raugema. Viimase mängu taktikavalik oli üliekstreemne ja sellised taktikad võiksid jääda ikka nõrgemate koondistega katsetamiseks.
Igal õigus oma arvamusele.
Tead, kõige lihtsam ja levinum taktikavlik koondiste mängudel on alati rünnak 2p alasse ja mees-mehe kaitse. Kui ma need valinuks, olnuks ma kommenteerijate silmis küllap teinud hiiglama põhjaliku uurimustöö, olnud pealegi hiilgav taktik ning selle kõige juures loomulikult ka äärmiselt motiveeritud. Eksole. :)
Seda rünnakut kasutatakse ... noh, võib olla eksin 5%ga ... 95% kõikide vähegi kaalukate koondiste mängude juures. Ja kaitses loomulikult mees-meest, iga positsioon võtab oma positsiooni. Igav! :)
Selles valguses võiks pigem kõiki neid, kes need rutiinsed ja ülilevinud valikud teevad, nimetada raugeva motiga vennikesteks, kes ei viitsi vastast analüüsida.
Mina kasutasin rünnakut 2p alasse kolme esimese koondise mängu juures ainult ja ainult üht eesmärki teenides - selleks, et uinutada Armeenia koondise treener. Ta läkski liimile, ennustas ja eksis nii keskendumises kui tempos. Ma võinuks esimeste vastastega teiste taktikatega eksperimenteerida (olen seda ka varem teinud) aga sel hooajal mõtlesin tiba sellega trikitada. Väidan, et õnnestunult.
Armeenia treener oli oma koondise mängijate listi varakult täis tõmmanud ja neid oli hea monitoorida. Sestap oli selge, et väljast nad ei ürita.
Seletage palun, mida halba on 2-3 maaala kaitses meeskonna vastu, kes püüab mängida korvi alla?
Mida halba on taktikas panna mehed kaugemalt viskama, kui meeskonnas on eeskujuliku mänguvormiga kolm meest, kelle visete skillid (hüpekas, lähi ja raadius) on 45-50 ning on teada, et vastastel on korvi alla suurepärane mürakas?
Noh, nüüd on vähemalt selge, et paneme aga targa ja kaalutletud valikuga edasi - ikka 2p alasse ja mees-meest.
Eks? Eksimatu valikuga ei saa ju eksida.