A bre luge ne tuku se karajte bez pricina.
Prvo, bravo za Gari sto voopsto se nafaka da organizira. Imase poveke pati povik do drugite da organiziraat prijatelski kup, no nikoj ne se nafati. Jas imam premnogu obvrski so NT timot i zatoa ne se nafakam, megjutoa site drugi koi se zainteresirani mozea da organiziraat.
Vtoro, zatoa sto e veke kasno vo sezonata od prakticni pricini ne e izvodlivo da ima mnogu timovi vo kupot. Zatoa Gari morase da izbira. Koga se samo 8 tima vo konkurencija, normalno deka ke nedostigaat mnogu redovni clenovi. A deka ke se stavi samiot fala bogu, ne vi se cini deka e besmisleno koga veke organizira da ne igra toj? Na kraj i kraista najbiten faktor spored mene treba da bide aktivnosta, za da nema nikakvi problemi pri zakazuvanjeto utakmici. Dodatno za nekoe nivo na fer raspredelba Gari opredelil 4 prvoligasi i po eden od site vtori ligi. Pooptimalno od toa so ogled na vremeto koe go imame ne moze i da sakate.
Jas go nudam svoeto mesto na onoj koj saka da me zameni. Ako nekoj e zainteresiran neka mi pisi i ke se dogovorime, vo koordinacija so Gari se razbira.
I za idnata sezona povelete pomagajte mu na gari. Moze i 2-3 zaedno da go organiziraat kupot... Taka bi bilo podobro za site.
P.S. Idejata so grupi mi se dopaga mozebi treba da se primeni vo nekakva varijanta vo idnata sezona.