Dzieje się tak dlatego, że sugeruje on zmianę cen biorąc pod uwagę przeszłość. W tym przypadku faktycznie to się dobrze nie sprawdzi w tej chwili ale dopiero po co najmniej kilku meczach po awansie.
Napiszę jeszcze raz to co napisałem w tym wątku kilka stron temu. To powinno Ci pomóc ustawić ceny po awansie:
Generalnie zasada jest taka by porównać ilość karnetów na początku sezonu w obecnym sezonie z ilością karnetów na początku sezonu po awansie i zmienić cenę proporcjonalnie. Czyli np. gdy obecnie miałeś np. 700 karnetów a w przyszłym będziesz miał np. 1050 to najlepiej będzie podnieść ceny o ok. 50%. Ja też tak zrobiłem i było ok, przynajmniej przez pół sezonu bo wtedy kibice są jeszcze bardzo podekscytowani awansem a w drugiej połowie może być lekki spadek zainteresowania zwłaszcza gdy wyniki nie są najlepsze. Wtedy jednak zawsze można obniżyć trochę ceny. Jest to możliwe w okolicy meczu gwiazd.
Co do rozbudowy hali to gdy będziesz miał komplet w jakimś sektorze już po podniesieniu cen to wtedy dobrze rozbudować właśnie ten sektor. Jeśli chodzi o ustalenie nowych cen w tym sektorze po zwiększeniu liczby miejsc, najlepiej robić to następująco: gdy np. zwiększysz ilość miejsc o 10% to powinieneś obniżyć ceny w tym sektorze o ok. 5%. Jeśli dodasz 20% miejsc to najlepiej wtedy zmniejszyć ceny o ok. 10% w tym sektorze, itd.
Last edited by Kaznodzieja at 11/26/2012 9:11:55 AM