BuzzerBeater Forums

Hellas - III.16 > Season 21!!

Season 21!!

Set priority
Show messages by
From: Maraki

This Post:
00
224603.85 in reply to 224603.84
Date: 9/26/2012 6:57:36 AM
Overall Posts Rated:
2727
Να μας πει την άποψή του ο Kajabbar... εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά από αριθμούς. Κοκκινάκι με ενδιαφέρει να μην έχω στα αποτελέσματά μου. ;)

From: Mousis

This Post:
11
224603.86 in reply to 224603.85
Date: 9/26/2012 7:53:53 AM
Overall Posts Rated:
9393
Κρίνοντας μόνο από τα pp100 και των δύο, οι αριθμοί λένε οτι

Για τον Αλέξανδρο:

Στη θέση του PG έπρεπε να βάλει πέριπου 15 πόντους και έβαλε 13 άρα "ατυχία" -2 πόντων στη θέση αυτή.
SG: έπρεπε να βάλει 13 και έβαλε 4 άρα -9
SF: έπρεπε 15, έβαλε 12 άρα -3
PF: έπρεπε 32, έβαλε 30 άρα -2
C: έπρεπε 23, έβαλε 24 άρα +1

Συνολική "ατυχία" -15 πόντοι από το προβλεπόμενο.

Για τη Μαρία:

PG: έπρεπε 25, έβαλε 22 άρα -3
SG: έπρεπε 25, έβαλε 24 άρα -1
SF: έπρεπε 22, έβαλε 26 άρα +4
PF: έπρεπε 15, έβαλε 14 άρα -1
C: έπρεπε 10, έβαλε 10 άρα 0

Συνολική "ατυχία" -1 πόντοι από το προβλεπόμενο

Άρα σε ιδανικές συνθήκες το καθαρό σκορ θα ήταν 83+15= 98 για τον Αλέξανρο και 96+1= 97 για τη Μαρία.

Άποψή μου είναι ότι παρά τον τομέα των ριμπάουντ στον οποίο ο Αλέξανδρος επικράτησε κατακράτος και αυτό του έφερε πολλές περισσότερες προσπάθειες από τη Μαρία, καθοριστικό ρόλο έπειξε η τάση για φάουλ συνολικά στις δύο ομάδες.

Η Μαρία πήγε στη γραμμή 17 φορές έναντι μόλις 4 του Αλέξανδρου. Στο σημείο αυτό οι προυποθέσεις για σουτ επηρεάζονται μόνο από το σκιλλ των παικτών στις βολές και όχι από άμυνες που ρίχνουν το ποσοστό ευστοχίας, οπότε οι πόντοι είναι πιο σίγουροι.

Επίσης θεωρώ πως τα δευτερεύοντα σκιλλς των παικτών στο σύνολό τους μπορεί να εξηγούν τη διαφορά αυτή που έχασε ο Αλέξανδρος.

Για μένα δηλαδή, η ομάδα του Αλέξανδρου είναι πολύ πιο επιρρεπής στα φάουλ από της Μαρίας και σε δευτερεύοντα σκιλλς συνολικά στην ομάδα υπερτερεί η Μαρία.

Την άποψή μου για τα δευτερεύοντα σκιλλς την στηρίζω στο γεγονός ότι η Μαρία είχε μόλις 1 (!!!) πόντο απόκλιση από το καθαρό της σκορ. Που σημαίνει ότι ήταν πολύ σταθερή συνολικά χωρίς να υπάρχουν "τρυπές" για να μεγαλώσει αυτή η απόκλιση πολύ.

Αυτό λογικά σημαίνει ότι και 100 (λέμε τώρα) παιχνίδια να παίζανε οι δυο τους με τα χθεσινά δεδομένα, η Μαρία θα κέρδιζε τα περισσότερα επειδή η απόκλισή της είναι πολύ μικρή. (αν το δείγμα ενός παιχνιδιού θεωρείται αξιόπιστο)

Να προσθέσω τέλος, ότι το RnG που έπαιξε η Μαρία δεν είναι σύστημα επαφής όπως το Κοίτα μέσα που έπαιξε ο Αλέξανδρος. Στο Κοίτα οι επαφές των ψηλών με τους αμυνόμενους ψηλούς είναι πολλές και τα φάουλ είναι κατα κανόνα πολύ πιο συχνά υπέρ αυτού του συστήματος. Αυτό το λέω για να ενισχύσω την άποψή μου για τα πολύ λίγα κερδισμένα φάουλ του Αλέξανδρου.

Last edited by Mousis at 9/26/2012 8:25:53 AM

From: alexfos
This Post:
00
224603.87 in reply to 224603.86
Date: 9/26/2012 9:32:47 AM
Overall Posts Rated:
1616
Αφενος δεν ειναι και το πιο περιεργο αποτελεσμα που εχω δει ποσο μαλλον αν με βάση τα στατιστικα σου βγαινω με ενα ποντο.. σιγα... δεν ειναι και τοσο ακραιο απλα σχολιασα τα στατιστικα της ομάδας μου επιθετικά και μόνο καθώς είχα πολύ καλά επιθετικά stats (off rebs, assists) και η επιθετικη επιδοση της ομαδας για +2 level ήταν απαράδεκτη. Έχω καλύτερη εσωτερική επίθεση από την αντίστοιχη άμυνα, έχω παικτες να βγάζουν πάσες στο "κοίτα μέσα" έχω παίκτες να κερδίζουν το επιθετικό ριμπάουντ όταν χάνω το σουτ (που ούτως ή άλλως είμαι καλός σε αυτό) και πάλι βγαίνω στο 83?
Με μπερδεψες όμως με τα φαουλ. Εγω επαιξα "κοίτα μέσα" αρα εγω έπρεπε να κερδισω τα περισσότερα φάουλ σύμφωνα με αυτά που λες εκτός εάν αναφέρεσαι σε επιθετικά φάουλ..

Με έφαγε και ο SF που σε κοίτα μέσα πήγε και βάρεσε 10 τρίποντα στου διαόλου... Κατηγορώ το maraki ότι οι cheerleaders της ήταν πιο αποκαλυπτικές από οτι συνήθως με αποτέλεσμα το παιδί το SF να τα έχει χαμένα :P

Last edited by alexfos at 9/26/2012 9:37:01 AM

From: kajabbar

This Post:
00
224603.88 in reply to 224603.86
Date: 9/26/2012 9:38:31 AM
Overall Posts Rated:
231231
Το ξέρεις πως με κάνεις περήφανο κάθε φορά πουλέν μου?

Για να έρθουμε όμως στον εν λόγω αγώνα.

Μου έκανε τη χάρη ο Σαριθίν και το έτρεξε στο προγραμματάκι του, που υπολογίζει την πιθανότητα νίκης κάθε ομάδας σε ένα δεδομένο παιχνίδι.

Σύμφωνα με αυτό ο Αλέξης είχε 60% πιθανότητα νίκης και η Μαρία 40%.

Το ποσοστό δεν είναι συντριπτικό υπερ του Αλέξη, αλλά δείχνει ότι το παιχνίδι βρήκε είτε σε πολύ καλή μέρα τους παίκτες της Μαρίας, είτε σε πολύ κακή τους παίκτες τους Αλέξη.

Έχοντας την παραπάνω ανάλυση του Στέφανου που δείχνει πως οι παίκτες της Μαρίας έπαιξαν το αναμενόμενο, καταλήγουμε πως οι παίκτες του Αλέξη πρέπει να είχαν κακή εξωαγωνιστική ζωή την παραμονή του αγώνα.

Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει ένας ηγέτης στην ομάδα, τύπου Φιλιπακόπουλου να δίνει το παράδειγμα στους νέους.

Να προσθέσω επίσης πως παρά την καλή ροή που έβγαλε για κοίτα μέσα ο αλέξης η μπάλα κόλλησε στο 3άρι του, κάτι που δείχνει παίκτη με πιθανό χαμηλό μπάσιμο και πάσα για το συγκεκριμένο σύστημα.

Συμπέρασμα: ΑΛΕΞΗ μάζεψε τους παίκτες σου από τα ξενυχτια και την άσωτη ζωή.
Συμπέρασμα 2ο: Αν σου αρέσει το Κοίτα μέσα, διώξε το 3άρι σου. Πουλιώνται οι πάντες πανάκριβα αυτή την εποχή!
Συμπέρασμα 3ο: Μαρία αν δεν θες να παίζεις συνέχεια τρέξε, διώξε και συ το 3άρι σου.

This Post:
00
224603.89 in reply to 224603.86
Date: 9/26/2012 10:55:14 AM
Overall Posts Rated:
231231
Μικρές διορθωσούλες όμως σχετικά με το πως βγαίνουν τα pp100 για να μαθαίνουμε κιόλας όλοι μας.

Για τον Αλέξανδρο:

Στη θέση του PG έπρεπε να βάλει πέριπου 15 πόντους και έβαλε 13 άρα "ατυχία" -2 πόντων στη θέση αυτή.

Δεν είναι απόλυτα ακριβές. Η θέση υπολογίζεται στα 48 λεπτά και από ολους που παίξανε εκεί.
Συγκεκριμένα στη θέση αυτή έπαιξαν Mpatonetas 44 λεπτά και Egkelados 4 λεπτά.
Στη θέση αυτή ο Αλέξης έπρεπε να πάρει 77,8 πόντους ανα 100 προσπάθειες.
Οι πάικτες του έκαναν 15 σύνολο (1 ο Εγκέλαδος, 13 ο Μπατονέτας +1 που κατέληξε σε κερδισμένο φάουλ)
Άρα με την απλή μέθοδο των τριών υπολογίζουμε.
Αν σε 100 προσπάθειες πήρε 77,8 πόντους
σε 15 προσπάθειες πόσους πόντους έπρεπε να πάρει (Χ)?

Χ=(15*77,8)/100
Χ=11,67

Η θέση PG του Αλέξανδρου του έδωσε 13 πόντους, άρα ήταν ελάχιστα ευνοημένος κατά 1,33 πόντους κάτι που δείχνει πως δεν είχε νυχτοπερπατήσει ο Μπατονέτας την παραμονή του αγώνα.

SG: έπρεπε να βάλει 13 και έβαλε 4 άρα -9

Σωστός

SF: έπρεπε 15, έβαλε 12 άρα -3

Σωστός

PF: έπρεπε 32, έβαλε 30 άρα -2

Σωστός

C: έπρεπε 23, έβαλε 24 άρα +1

22 αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς (Υπολογίζουμε σαν προσπάθεια και το φάουλ που οδηγεί σε βολές)

Το κυριότερο όμως που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι οι παράλογες 27 προσπάθειες της θέσης 3, όσες δηλαδή και η θέση 4 που είχε 28.

Είναι παράλογες ακριβώς επειδή η μία θέση έβγαλε 113,3 pp100 και η άλλη μόλις 52,3

Ας φανταστούμε πως λειτουργεί στη μηχανή το κοίτα μέσα. Ξεκινάνε οι υπολογισμοί στων κώδικα της μηχανής και βρίσκει τις καλύτερες απειλές. Πράγματι βρήκε πως οι θέσεις 4+5 ήταν οι καλύτερες επιθετικές απειλές.
Μετά υπολογίζει πως θα φτάσει η μπάλα σε αυτές. Εκεί μπαίνει το ζουμί του Κοίτα μέσα που έιναι η ροή αφ'ενός αλλά αφ'έτέρου η ατομική ικανότητα πάσας των θέσεων 1,2 και 3

7 μεσαίο ροή δεν είναι κακό για κοίτα μέσα ομάδος ΙΙΙ κατηγορίας, αλλά φοβάμαι πως βγαίνει από τις θέσεις 1 και 2 κυρίως και ελάχιστα από τη θέση 3.

Δυστυχώς όποτε πήγαινε η μπάλα στη θέση 3, η μηχανή διάβαζε πως δεν μπορούσε να περάσει τη μπάλα όχι απλά στις 2 καλύτερες απειλές, αλλά ούτε καν να γυρίσει στην περιφέρεια που ακόμα και αυτοί είχαν καλύτερο pp100 από τη θέση 3.

Φτάνει μόνο αυτό για να πάρει τόσες προσπάθειες?
Όχι μόνο. Πρέπει να συνδιαστεί και με περιμετρικά επιθετικά σκιλ τέτοια που να δίνουν την ψευδαίσθηση στη μηχανή πως είναι προτιμότερο να σουτάρει, παρά να πασάρει.

Έτσι κι έγινε.

Δεν σημαίνει αυτόματα πως ο Chauriye είναι κακός παίκτης. Σημαίνει απλά πως το κοίτα μέσα δεν είναι το φόρτε του.
Σε τρέξε σούταρε φαντάζομαι θα παίζει εξαιρετικά.

This Post:
00
224603.90 in reply to 224603.88
Date: 9/26/2012 10:56:52 AM
Overall Posts Rated:
1616
1. Αμα πουλιώνται πανάκριβα και τον διώξω δε θα χρειαστεί να αγοράσω και εγω πανάκριβα?? :P
2. Το βράδυ πριν πεσουν για νανι φιλάνε μια εικόνα με τον Φιλιπακοπουλο
3. Τα παιδιά είχαν παει στο 20 χρονια Φοίβος. Να τους στερήσω τέτοια ευτυχία?
4. Ηγέτες είναι όλοι. Ο Γραμματακάκης είχε βγει πρόεδρος στο 5μελές στη β' γυμνασίου στο 1ο γυμνάσιο Άνω Ρεματιάς
5. Μετά τα λεγόμενα σου ο SF είναι στο δωμάτιο του κλεισμένος και κλαίει... μας βγήκε ευαισθητούλης
6. Μήπως να αλλάξω τον μάγειρα της ομάδας. Που πάω να τον απολύσω να πάρω έναν με ειδικότητα στις σαλάτες γιατί βλέπω έχω έναν με ειδικότητα στα παϊδάκια
7. Αφού ο SF πήρε πολλές προσπάθειες θα κάνω αίτημα να προσθέσουν το "Κοίτα πιο μέσα" για να πετυχαίνουν τους ψηλούς οι πάσες
8. Μαρία πόσο μου δίνεις το 3άρι σου? :P Τον ανταλλάζεις με ένα εισιτήριο του Express Skopelitis πηγαινε-ελα για τη μαγευτική Αμοργό? :P
9. Στόχος για τον επομενο αγώνα μου οι 90 πόντοι.
10. Η ομάδα πρέπει να ανακάμψει θα τους πάω μπουζουκια να δουν Κωλέτσα να ανοίξει το μάτι!

This Post:
00
224603.91 in reply to 224603.89
Date: 9/26/2012 11:15:42 AM
Overall Posts Rated:
9393
Έχεις δίκαιο στη θέση του PG (ξ)έχασα έναν παίκτη.

Στον υπολογισμό, συμφωνα και με τις αναλύσεις του Νεκτάριου, νομίζω μετράμε όλες τις προσπάθειες για βολες ανά θέση και όχι το φάουλ που δίνει 1 ή 2 ή 3 βολές σαν 1 προσπάθεια. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος σε αυτό.

Η βολή είναι ένα είδος σουτ από μόνη της. Η μηχανή σύμφωνα πάντα με τις αναλύσεις του Νεκτάριου βλέπει τη βολή σαν ξεχωριστή προσπάθεια για σουτ και της δίνει, ανάλογα με το σκιλλ του παίκτη και την κατάστασή του, ένα ποσοστό ευστοχίας.

Στα pp100 δηλαδή, όλα τα είδη σουτ (3π, δίποντα, βολές) συνυπολογίζονται και έτσι προκύπτει το πόσοι πόντοι θα μπουν ανά 100 σουτ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το είδος των σουτ.

Παραθέτω και ένα μικρό απόκομμα από ένα υπερχρήσιμο ποστ του Νεκτάριου για να δείξω τι εννοώ.

Ας υποθέσουμε ότι σε ένα παιχνίδι ο Center μας έκανε 4 σουτ.
Ας πούμε ότι τα σουτ αυτά ήταν 1 κάρφωμα πάνω σε άμυνα, 1 κάρφωμα χωρίς άμυνα, 1 τρίποντο με άμυνα και 1 jump shot χωρίς άμυνα.

Η μηχανή ´ξέρει´ τα skill,καταστάσεις όλων των παιχτών και υπολογίζει την πιθανότητα επιτυχίας για κάθε σουτ. Ας πούμε λοιπόν ότι για τον Center μας υπολόγισε τα παρακάτω

1 κάρφωμα πάνω σε άμυνα με πιθανότητα επιτυχίας 84% (σουτ Α)
1 κάρφωμα χωρίς άμυνα με πιθανότητα επιτυχίας 97% (σουτ Β)
1 τρίποντο με άμυνα με πιθανότητα επιτυχίας 6% (σουτ Γ)
1 jump shot χωρίς άμυνα με πιθανότητα επιτυχίας 32% (σουτ Δ)

Εάν ο παίχτης μας έκανε 100 σουτ από κάθε είδος θα σκόραρε ως εξής;

Σε 100 σουτ Α αναμένεται να σκοράρει 168 πόντους
Σε 100 σουτ Β αναμένεται να σκοράρει 194 πόντους
Σε 100 σουτ Γ αναμένεται να σκοράρει 18 πόντους
Σε 100 σουτ Δ αναμένεται να σκοράρει 64 πόντους

Ο μέσος όρος είναι (168+194+18+64)/4= 111

Εεεε λοιπόν αυτός είναι ο αριθμός που μας βγάζει στο point per 100 shots

Φαντάζομαι δηλαδή ότι και οι βολές είναι ξεχωριστό είδος σουτ με δικές τους πιθανότητες ευστοχίας άρα μετράμε και όλες τις βολές ανα θέση σαν ξεχωριστές προσπάθειες για τον τελικό υπολογισμό. Φυσικά αθροίζουμε και τους εύστοχους πόντους των βολών ανά θέση για να προκύψει το αποτέλεσμα.

Καλό είναι να ξεκαθαρίσει αυτό οπότε όποιος γνωρίζει ας διορθώσει.

Last edited by Mousis at 9/26/2012 11:23:43 AM

This Post:
00
224603.92 in reply to 224603.91
Date: 9/26/2012 11:31:46 AM
Overall Posts Rated:
9393
Εδιτ, έκανα λάθος όντως το μέτρημα στη θέση του άσσου αλλά τα παραπάνω σαν ερώτηση ισχύουν ακόμα.

Last edited by Mousis at 9/26/2012 11:35:33 AM

This Post:
00
224603.93 in reply to 224603.91
Date: 9/26/2012 11:35:35 AM
Overall Posts Rated:
231231
Θα τον ρωτήσω, αλλά νομίζω πως οι βολές δεν θεωρούνται προσπάθεια, αλλά αποτέλεσμα αυτής.

Το σουτ που οδηγεί σε φάουλ υπολογίζεται σαν προσπάθεια.
Το αποτέλεσμα αυτού, δηλαδή το αν θα μπουν οι βολές ή όχι είναι ανεξάρτητο.

Απλά προσέχω το καλάθι και φάουλ, δηλαδή αν κάποιες βολές δεν προήλθαν από άστοχη προσπάθεια αλλά από εύστοχη.

Βλέπεις ενω η άστοχη προσπάθεια που οδήγησε σε φάουλ δεν καταγράφεται στο φύλλο αγώνα, το καλάθι και φάουλ καταγράφεται.

This Post:
00
224603.94 in reply to 224603.93
Date: 9/26/2012 11:40:32 AM
Overall Posts Rated:
9393
Μπράβο! Αυτό είναι πολύ καλό παράδειγμα. Άποψή μου είναι ότι ανάλογα τα matchup με τις καταστάσεις των παικτών και το πόσο επιρρεπείς είναι οι παίκτες στο κάθε ζευγάρι στα φάουλ, η μηχανή μοιράζει και τα φάουλ σε κάθε ζευγάρι από πριν. Οπότε "ξέρει" και συνυπολογίζει τις βολές που θα ρίξει ο καθένας σαν ξεχωριστό είδος σουτ πριν γίνει καν το παιχνίδι και έτσι παρουσιάζει τα pp100.

Δεν γνωρίζω, πάντως δείχνει πιο "ασφαλές" έτσι και δε γεννάται ερώτημα όπως το παραπάνω. Μόλις μάθεις πες μας :)

Last edited by Mousis at 9/26/2012 11:45:46 AM

This Post:
00
224603.95 in reply to 224603.90
Date: 9/26/2012 11:49:49 AM
Overall Posts Rated:
231231
Πουλάς τώρα, αγοράζεις αργότερα...

(4680956) - Προσευχή και καληνύχτα

http://www.youtube.com/watch?v=ZdB_p95GZ-I φτου κακά ΠΟΤΕ

Τα έπαιρνε ο Γραμματακάκης τα γράμματα ε?

Πες του να βγει και βάλε τον να τρέξει και να σουτάρει. Αυτό ξέρει αυτό να κάνει.

Αφού σαλάτα τα έχεις κάνει στους τελευταίους αγώνες, πάρε έναν μάγειρα που να έχει και το όνομα. Την χάρη την έχεις :D

Κοίτα πιο μέσα! Δεν έχω λόγια. Γελάω ακόμη.

8+9 τα προσπερνάω γιατί το 10 λέει τρελά

Πάμε να κάνουμε όλοι μαζί ποδήλατο...

http://www.youtube.com/watch?v=35ee86GpuYo

Advertisement