dobro veče ekipa...
večeras se igrala osmina finala u21 utješnog turnira...
u areni Kula Zmajeva ugostili smo opet reprezentaciju Engleske, i upisali veličanstvenu pobjedu +24...
England vs. Bosna i Hercegovina 58 - 82 (40878)isti trud, uz pogodjen focus Engleza...
prije 2 tjedna su čuvali entuzijazam i izgubili 21 razlike, danas isti trud, i opet uvjerljiv poraz...
odmah u prvoj četvrtini smo krenuli žestoko, nakon prvih 9 minuta, rezultat je bio 17-6 za nas, i Englezi zovu prvi timeout...
nakon prve četvrtine +15 za naše momke...
u drugoj su se Englezi malo konsolidirali i smanjili na 9 razlike...
medjutim u trećoj četvrtini opet rapsodija naših za +22... u zadnjoj četvrtini su naše rezerve održavale prednost, a Savićević sa zvukom sirene zakucava za najvećih i konačnih +24...
strašna predstava naših momaka, posebno u defanzivnom dijelu...
ukupno smo upisali 11 ukradenih lopti i 10 blokada, prisilili smo Engleze na čak 18 izgubljenih lopti i jako loš procenat šuta, 23 od 70...
najefikasniji u našim redovima je bio Hasan Obadović sa 17p i 5 skokova...
kao i mnogo puta do sada, naše rezerve su pravile ključnu razliku, iskazali su se Livnjak sa 13p, Pita sa 11p i 5 skokova, Uščuplić sa 10p i 9 skokova...
nitko od ostalih startera nije bio dvocifren, ali vrijedi istaknuti Vojvodinih 13 skokova te kapitena Vlajića...
napadački nije imao svoj dan, samo 5p, medjutim u obrani je poništio Batleya skupivši 4 blokade... za vrijeme Vlajićevog boravka na terenu, ostvarili smo + od 18p, najviše od svih naših igrača...
sve u svemu, limitirati Engleze na samo 58p je velika stvar...
što se tiče ostalih rezultata, opet imamo nekoliko iznenadjenja...
glavna vijest za nas je ispadanje Turaka i Poljaka, koji su usprkos domaćem terenu uspjeli izgubiti...
posebno važan za nas je poraz Poljaka, sada smo mi najbolje plasirana reprezentacija, i imamo prednost domaćeg terena do samog kraja...
rezultate možete pogledati ovdje:
(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...)parovi za naredno kolo su:
Češka Srbija
Grčka Izrael
Hrvatska Slovačka
BiH Belgija
boldane ekipe imaju prednost domaćeg terena...
Hrvatskoj na noge ide Slovačka koja je danas ispucala ent protiv Poljske, velika šansa za Hrvate da s laganicom udju u polufinale...
Grčka je favorit protiv Izraela, imaju najveći ent od svih reprezentacija i jako kvalitetan roster...
Češka protiv Srbije bi trebala biti najneizvjesniji par četvrtfinala, obje ekipe sa sličnim entom i jako kvalitetnim rosterom...
mi igramo sa Belgijom, koja se danas više trudila protiv Turske, upitno je samo CT vs normal ili normal vs tie...
Belgijanci imaju odličan roster, i jako dobrog selektora, predstoji mi malo više od 6 dana razmišljanja i mozganja šta i kako...
više o tom meču nakon treninga u petak...
nadam se dobrom treningu, prvenstveno formi, i da nam nijedan igrač neće otpasti za idući ponedjeljak zbog povrede...
toliko od mene za sada,
hvala svima koji su pratili utakmicu na chatu, a danas vas je bilo u rekordnom broju...