Gram w BB od ponad 2 lat i nigdy zupełnie nie interesowałem się forum ogólnopolskim, ale ostatnio trochę mi się zluzowało w robocie, więc czas jest, NBA nie gra, Lebron już wybrał Miami, więc z braku innych rzeczy do robienia w pracy zacząłem przeglądać to forum :)
I widzę że praktycznie gdzie nie wejdę to w końcu pojawia się temat odwróconych.
Pomysł jest zdecydowanie rewolucyjny i totalnie oderwany od prawdziwej koszykówki ( ale to w końcu gra i tu jest więcej aspektów oderwancyh od prawdziwej koszykówki:P )
Osobiście treningu odwróconych bym się nie podjął (ale z drugiej strony treningu PF/C z draftu pod U21 też nie :P), ale uważam że pomysł wart jest sprawdzenia.
Najbardziej mnie dziwi tak mocny sprzeciw wobec tego pomysłu, przecież co roku w drafcie jest tylu zawodników że wystarczy dla U21, pod "rewolucyjny" trening HawkEyeda oraz dla odwróconych, więc co za problem, a może jednak coś z tego będzie?
Co do wykorzystywania zapału menedżerów, którzy zamiast trenować odwróconych mogli by trenować klasycznie zawodników pod kadrę, wydaje mi się że to jest dość naciągany argument. Nie ma gwarancji że ktoś kto zdecyduje się trenować odwróconych, zdecydował by się na klasyczny trening pod NT czy U21.Wydaje mi się że osoby które zdecydowały się na taki trening naprawdę wiedzą za co się biorą, na co się narażają i o co w tej grze chodzi.
pozdr
P.s.1. @Czesław - kozackie nowe logo :) banner nie przypadł mi do gustu ale logo kozackie :)
P.s.2. @ LA-Przemek - ja bym bardzo chętnie tu wrócił , w końcu tyle czasu tu spędziłem, tyle że w moim przypadku chyba łatwiej byłoby mi zaliczyć spadek a potem tu awansować niż awansować a potem tu spaść :)