BuzzerBeater Forums

BB Israel > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ron1243

This Post:
00
231080.8 in reply to 231080.6
Date: 11/29/2012 2:07:43 AM
Overall Posts Rated:
168168
דווקא ההפך ממה שאתה אומר נכון. יש מעט מאוד מאמנים בכירים ומבינים במשחק שרוצים לקחת חלק בסרטונים בנבחרות. ב3 העונות האחרונות יהודה ומור עשו את עבודתם בנבחרת הצעירה כמעט ולבד, ולפני כן אני הייתי איתם, ולפני זה עומר. אני בטוח שהם היו שמחים אם היו איתם עוד 3-4 אנשים שהם יכולים לסמוך על עבודתם לנבחרת.

From: GM-Eran

This Post:
00
231080.9 in reply to 231080.7
Date: 11/29/2012 2:15:55 AM
Overall Posts Rated:
341341
אם זו הכוונה שלו, זה עושה את ההחלטה שלי למי להצביע, קלה הרבה יותר.
ישראל אחת המדינות הכי גדולות במשחק, אין שום סיבה בעולם שמישהו יחזיק במספר תפקידים שונים רשמיים בנבחרות.
כמו שאמרתי, יש מספיק אנשים טובים ומוכשרים שיכולים למלא את התפקידים הללו.
אינני מצליח להעלות על דעתי תרחיש הזוי מזה, מאמן נבחרת צעירה שמשמש בתפקיד כלשהו גם בבוגרת. זוהי שערורייה ובמציאות מצב כזה לא יתכן, למה בבאזרביטר כן? כי במציאות זה מאמנים אמתיים? כי אני מרגיש שרובנו לא כאלה בוטים.

לא זכור לי שמתקיימות בחירות על תפקידי עוזר בנבחרות, על סמך איזה קריטריון אנשים נבחרים לשם בדיוק? איך אתה יכול לדעת אם יש ביקוש או אין ביקוש? לשיטתך, כדי להגביר את ה"קשר הטוב", כדאי שיהיה גנרל אחד לשתי נבחרות, או איזה לינק מלאכותי הזוי אחר.

אני לא מרבה להביע את דעתי בצורה כזו חריפה, אך לדעתי כפל תפקידים של מישהו בשתי נבחרות, נוגד כל היגיון ספורטיבי והוא מעשה שלא ייעשה.

This Post:
00
231080.10 in reply to 231080.8
Date: 11/29/2012 2:23:59 AM
Overall Posts Rated:
341341
אני לא מרקסיסט, אני גם לא מצביע למפלגת העבודה. אם לא הייתה אפשרות לתחרות, לא הייתי מתרעם. יש מספיק מקום לתחרות, אין מקום למונופול על תפקידים, לאף מנג'ר, לא משנה כמה הוא טוב או מבין בנבחרות.
סקאוט/עוזר/וואטאבר רוצה לאמן את הצעירה? אין בעיה, במידה ונבחר, מן הראוי שיפרוש מתפקידו השני.
אף בן אדם ש"מבין את המשחק" (אני מת לדעת מה זה אומר וכמה כאלה אתה חושב שיש) לא מעוניין למלא תפקיד? כנראה אתם צריכים להרחיב את תחום הגדרתכם.

From: 1melond

This Post:
00
231080.11 in reply to 231080.10
Date: 11/29/2012 2:47:25 AM
melons
III.5
Overall Posts Rated:
5252
קודם כל אני לא התכוונתי שתיקח זאת כך. זה לא היה אישי ואם חשבת כך אז אתה טועה.

בחירות לנבחרת?
מי שרוצה יציג את מועמדותו לאימון הנבחרת זה פתוח לכולם.

יהודה אמר שהוא גם יהיה בצוות וזה ברכה...

הבנת המשחק?

גל לדעתי מבין טוב את המהלכים במשחק.
אם זה באימון-הוא שם לעמו מטרה לפתח סמול לנבחרת שמריהו אם אני לא טועה שמו והוא כרגע עומד ביעדיו, בניית אולם -הוא מאמין באולם גדול עם מחירי רצפה ושחקנים לא הכי צעירים וזה בלשון המעטה! וכ"ו.
עקבתי אחריו לא מעט(גם לפני שזה שאנחנו משתפים בפעולה בנבחרת כעוזרים) והבן אדם לדעתי שוב לדעתי תפור לתפקיד, וגם לתיאום בין שתי הנבחרות

ושוב אני ידגיש דעתי אישית בלבד.

This Post:
00
231080.12 in reply to 231080.11
Date: 11/29/2012 2:59:54 AM
Overall Posts Rated:
341341
אם הבנת אותי לא נכון והגבתי בצורה חריפה מידי אני מתנצל, גם אצלי לא מדובר בעניין אישי כמובן, רק עקרוני. אני לא מפקפק לשניה בהבנה של אף אחד במשחק, אני פשוט חושב שגם אם מישהו נחשב הפיל ג׳קסון של באזרבביטר, אסור לו לכהן בשני תפקידים שונים בשתי הנבחרות. יכול להיות שאני בדעת מיעוט, זה בסדר גמור. זה בדרך כלל ככה בעניינים עקרוניים שכאלה. אם גל יבחר, ואני מאחל לו שיבחר, התפקיד שלו בבוגרת צריך לעבור ידיים, להשקפת עולמי.

From: Amirr

This Post:
00
231080.13 in reply to 231080.12
Date: 11/29/2012 3:50:29 AM
Overall Posts Rated:
2929
אני לא מבין למה אתה מיחס לענין כאילו יש פה מונופול?1

העבודה כסקאוט היא לא בחירה רשמית אין באמת תפקיד כזה בסה"כ זה עזרה למאמן הנבחרת באותה מידה תוכל לומר שלגל יש תפקיד נוסף "מדריך מאמנים צעירים" שכן לא אחת הוא מלווה מאמנים צעירים ומגלה להם את רזי המשחק ( אני אחד מהם). לשיטתך גם מזה הוא צריך לפרוש?1

אין כאן ניגוד עניינים כדוגמת חים כץ שמכהן כיו"ר וועד וכח"כ ומנצל את כוחו בתפקיד אחד לטובת השני, להשקפתי ניתן לבצע את שנהם יחד. אתה חושב שעמדות ניהול ציבוריות צריכות להיות מנוהלות ע"י מספר אנשים , מצויין, תתמודד על התפקיד (אני חושב שאתה מועמד ראוי) ושהטוב ביותר ינצח

להשקפתי מאמן הנבחרת צריך להיות אחד שמבין את הטקטיקות ויודע לנצל את חומר השחקנים למקסימום ואחד שמתקשר עם הקהילה בפורום כי הנבחרת היא של כולם וכקהילה אנחנו רוצים לדעת מה קורה בנבחרת. אני מאמין שגל עונה על כל הקריטריונים

This Post:
00
231080.14 in reply to 231080.10
Date: 11/29/2012 5:52:14 AM
Overall Posts Rated:
492492
אני לא ממש אחדש מעבר למה שכבר ענו לך אבל בגלל שאני הנושא לדיון אני חייב לענות.

1)
אם יש הרבה אנשים טובים שרוצים לקחת חלק, אני שואל אותך איפה הם? אני לא רואה המונים מציעים את עצמם לאמן את הצעירה וגם אין יותר מידי אנשים שמציעים את עצמם למאמני הנבחרת לעזרה.

2)
לפני 3 עונות פניתי לניסן והצעתי את עצמי לתפקיד כלשהו שהוא לא באמת מוגדר, ואפילו לא באמת תפקיד בנבחרת. המחשבה שלי היתה שנושא פיתוח השחקנים שיוצאים מהצעירה לא מקבל מספיק יחס כי למעשה זה לא בתחום עניין המיידי של אף נבחרת וגם אם כן זהו יחס מאוד זמני כי מאמני נבחרת מתחלפים בקצב גבוה. זו הייתי מחשבה כללית שמטרתה לשפר את ה"שחקן הישראלי הבכיר הטיפוסי" ולהגדיל את היצע השחקנים שיכולים לשחק בנבחרת.

בתכלס מה שאני עושה זה 2 דברים:
מנהל קשר עם מאמנים של שחקנים ישראליים בטווח הגילאים הזה כדי שהמאגר יהיה מעודכן וגם כדי לייעץ למי שמוכן לשמוע על איך שמקסם את האימון.
לשבת על השוק ולחפש שחקנים ישראלים למכירה וע"י כך לעדכן אותם במאגר ואולי למצוא להם שידוך.
אני עושה משהו שאני יזמתי, משהו שאני אוהב לעשות, ולא איזה משרה שאני תופס בנבחרת. בסך הכל מדובר בפריק של מספרים וטבלאות והשוואות שיושב כל היום עם האקסל שלו ובודק שהמספרים נכונים...

במשך שתי העונות של ניסן לא הייתי בכלל מעורב בהחלטות הנבחרת- לא מי בסגל, לא טקטיקה ולא התלהבות - הייתי שומע (קורא) על זה כמו כולם בפורום. חוץ מלפעמים שניסן היה בא ואומר לי - "גל, יש איזה סנטר הגנתי, עם מסירה טובה שנמצא השבוע בכושר גבוה?" ואז הייתי מחפש ומעביר לו את השם. עם ברוך נהייתי קצת יותר מעורב בנבחרת רק בגלל טיב היחסים שלנו לא בגלל תפקיד זה או אחר. בסופו של יום כל מאמן יכול לבחור במי הוא מתייעץ ולמי הוא מגלה את תוכניותיו וזה לא ממש משנה מה ה"תפקיד" שלו.

בקיצור, אני לא רואה בעיה שכך שאני אמשיך לעשות את מה שאני עושה וגם אאמן את הנבחרת הצעירה - ולכן אני מציע את עצמי לתפקיד

ועניין אחד לגבי המשפט הזה שכתבת:
בן אדם ש"מבין את המשחק" (אני מת לדעת מה זה אומר וכמה כאלה אתה חושב שיש)

אז התשובה שלי היא כן, יש דבר כזה - יש הרבה מה להבין במשחק הזה, לגבי החשיבות של הפרמטרים השונים, תיקוד השחקנים בהתאם לטקטיקה העמדה. התאמת תכונות לעמדה כלשהיא או לטקיטקה מסויימת. איך לאמן שחקן הצורה היעילה ביותר. יש הרבה מה להבין - וזה לוקח לא מעט זמן והשקעה.

This Post:
00
231080.15 in reply to 231080.14
Date: 11/29/2012 6:00:54 AM
Overall Posts Rated:
343343
אז התשובה שלי היא כן, יש דבר כזה - יש הרבה מה להבין במשחק הזה, לגבי החשיבות של הפרמטרים השונים, תיקוד השחקנים בהתאם לטקטיקה העמדה. התאמת תכונות לעמדה כלשהיא או לטקיטקה מסויימת. איך לאמן שחקן הצורה היעילה ביותר. יש הרבה מה להבין - וזה לוקח לא מעט זמן והשקעה.

אני לא באמת חושב שיש מישהוא פה שבאמת מבין את המשחק במשחק הזה רב הנסתר על הגלוי והיחיד פה בקהילה שלדעתי אולי יודע משהוא ברמה גבוה יותר משאר האנשים ולא מנחש זה תומר (מאמן האבירים הסגולים בליגה 2)) כל השאר מנחשים לחלק זה הולך עם מזל וטוב ולחלק פחות טוב ברגע שהבנת את הבסיס (כושר משחק איזה תכונה כל עמדה צריכה) אין הרבה מה לחדש לדעתי לצערי יש טקטיקה בולטת אחת במשחק נכון לעכשיו ואם הצלחת להביא את השחקנים המתאימים לטקטיקה הזאת אתה תיקח תארים אין התחכום אמיתי בטקיקות

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
This Post:
00
231080.16 in reply to 231080.15
Date: 11/29/2012 8:38:24 AM
Overall Posts Rated:
77
אני רוצה להיות עוזר של מאמן נבחרת צעירה,
אבל לא יודע למי לפנות ולא יודע אם רוצים שאני אהיה כזה או אחר
אני מאוד רוצה שהנבחרת תצליח ואני מאוד רוצה להיות עוזר .

This Post:
00
231080.17 in reply to 231080.14
Date: 11/29/2012 9:32:54 AM
Overall Posts Rated:
341341
אני מבין את הטענות שלך, והן גם מקובלות עלי, אבל מבחינה עקרונית זה מרגיש לי רע עם זה, ואני מקווה שאתה מבין שזה שיקול שנלקח כשאני מצביע. אין לי שום דבר אישי נגדך ואני בטוח שאתה מנג'ר מצוין, אני פשוט חושב שתפקיד הנבחרת, פרט לפיצ'ר נחמד מאוד למשחק, הוא גם שיפור וקידום מאמנים דרך התפקידים הזוטרים כביכול. והרי אם מאמן נבחרת ממלא גם תפקיד שכזה, אני לא רואה איך תפקיד העוזר או הסקאוט ממלאים את המטרה הזאת. כשאני בוחר מאמן של נבחרת אני בהחלט מסתכל בעיקר על הרקורד והניסיון שלו, הם בדרך כלל מעידים על היכולת שלו סה"כ לנהל אותה. כשאני מסתכל על עוזר או סקאוט, אני רואה אדם רעב שמקווה להשתמש בתפקיד כמקפצה ודרך ללמוד עוד על המשחק והמנוע. אני מניח שבסופו של דבר מדובר רק בהשקפות, וזה שאין תומכים בעמדתי מראה לי שהיא לא פופולרית ביותר, וכמובן שלא אלך נגד הלך הרוח של הקהילה ואקבע חוקים חדשים. מאחל לך בהצלחה וגם להיבחר, ושוב, שלא תחשוב שיש פה משהו אישי, ואני מקווה שלא נעלבת. אני לא מפקפק ביושר שלך.

From: aharon

This Post:
00
231080.18 in reply to 231080.17
Date: 11/29/2012 12:47:19 PM
Overall Posts Rated:
5858
קודם כל בהצלחה לך גל

דבר שני נחמד לראות דיון שבו מכבדים אחד את השני

בנוסף אני מציע את עצמי לעזר לכל מאמן נבחרת שיבחר בכל תפקיד אני מוכן לעזור

מספר שאלות למתמודד (שמא יהיו עוד? מי יודע)

1. קודם כל מה לוקח אצלך משקל גדול יותר בניתוח המשחקים: הסטטיסטיקה או הציונים ולמה?

2.איך תנהל את הקשר עם הקהילה ?

3. כמה כסף תשים לי כדי שאני אבחר בך:)

ולסיום רעיון נחמד לשיפור:
לדעתי אחרי כל הפסד צריך לעשות דיון בקהילה שמנתח את הטעויות שנעשו

בהצלחה לכולם

ושוב אני מוכן למלא כל תפקיד שדרוש בנבחרת

Advertisement