Odpoveď by mala byť ukrytá v oficiálnom manuáli:
Doctors help reduce the severity of player injuries. Once a player is injured, a Doctor will also help him heal more quickly, but the effect is much smaller than the initial reduction in severity. Doctors can have the following specialties:
Taping Injuries: There is a small chance that a player's minor injury can be taped up immediately, and he will be able to return to the game at the start of the next quarter.
Massage: Players who play too many minutes in a given week will not experience as severe a drop in game shape.
V zásade teda (podľa mňa) platí, že:
- akýkoľvek doktori vo všeobecnosti (so špeckou aj bez špecky) v prvom rade redukujú závažnosť zranenia a v druhom rade pomáhajú k rýchlejšiemu uzdraveniu (aj keď toto v menšej miere ako je tomu pri prvotnej redukcii závažnosti)
- doktori so špeckou ošetrovanie zranení môžu hráča s istou mierou pravdepodobnosti vyliečiť ešte počas zápasu a ten sa potom vráti do zápasu v nasledujúcej štvrtine - táto špecka teda nijakým spôsobom neovplyvňuje určenie miery závažnosti zranenia ani rýchlosť liečenia zranenia
- doktori so špeckou masér dokážu udržať formu hráča na prijateľnejšej úrovni aj napriek tomu, že hrajú počas týždňa viac minút
A teraz moja špekulácia - na Hattricku fungujú zranenia tak, že po ich objavení sa po zápase je určený určitý počet týždňov do vyliečenia (závažnosť) a v závislosti od kvality doktora tento počet klesá priamo úmerne o niečo rýchlejšie - t.j. čím lepší doktor, tým rýchlejšie. Otázka teda znie, či je tomu tak aj tu (t.j. je možné, že prvotne určený počet týždňov nakoniec nebude sedieť) alebo tomu tak nie je a už prvotne určený počet týždňov zohľadňuje kvalitu doktora (t.j., že vyliečenie nastane presne vtedy, kedy to bolo určené a zároveň už kvalita doktora zohrala v tomto určení svoju rolu).
Aby som to zjednodušil, ide o to, či kvalita doktora znižuje počet určených týždňov už pred ich určením alebo až po ňom. Toto by mohli zodpovedať tí, ktorí už majú s touto hrou nejaké skúsenosti. Ja som mal zatiaľ len jedného hráča zraneného a ten sa vyliečil presne v určenej dobe (2 týždne). Doktora mám pri tom 3ku a prijal som ho až po zranení. To by teoreticky nahrávalo z vyššie spomínaných možností tej druhej.
Last edited by FCST-shevchenko at 2/18/2015 11:46:00 AM