BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 sezona 37

U21 sezona 37

Set priority
Show messages by
This Post:
00
284086.78 in reply to 284086.77
Date: 2/17/2017 5:04:45 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Kao što je enynho i napisao prije sat vremena, Hasan Obadović - forma 9 !

Pa prvo me prozove selektor gore u postu zajedno sa ostalim pobrojanim nemarnim zbog minuta i nesretnim zbog povrede i ti se nadovežeš kako je neozbiljnost u pitanju ;).

Ps: Hasan JS up, Minel JS up... eto ga Hasan na 93 skilla već, zanimljivo hehe

From: enynho

This Post:
00
284086.79 in reply to 284086.78
Date: 2/17/2017 5:13:59 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Forma nam je, malo je reći, strašna ! Od 9 igrača koji standardno konkurišu za sastav, 6 je devetki i 3 osmice. Ispao je Kosta, pored njega Tošić koji nije standardan, ali zato su tu sa devetkama na formi i Alerić, Livnjak, Šipovac !

Odlično !!! Od ovih udarnih igrača, startera i glavnih rezervi jedino je pita u 8 formi...

This Post:
00
284086.80 in reply to 284086.78
Date: 2/17/2017 5:18:33 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Ma nisam ni pomislio na tebe, meni licno je dobro sve iznad 48 i ispod 80, mislim na ove sto idu preko toga debelo, to je krajnje neozbiljno...

Sreca forma nas je posluzila sada, steta za Garicevu povredu, opet je skocio...

This is where we hold them!
From: Lisac
This Post:
00
284086.81 in reply to 284086.80
Date: 2/17/2017 10:40:10 AM
KK Lisac
II.4
Overall Posts Rated:
166166
Jel ima neko problema sa sporim napredovanjem trening igarca? Jbt. dvije sedmice ponavljam isti trening na jednoj poziciji i nista.Prvo sam mislio da je do trenera posto sam imao LVL 5, uzmem trenera LVL 6, ista stvar, a da ne pricam o tome da mi cesto trenirci dobijaju po 47min. a namjestim da igraju citav mec bez zamjene, i nemaju problem sa faulovima, povredam ...

From: GM-Kyve

This Post:
11
284086.82 in reply to 284086.81
Date: 2/17/2017 8:11:03 PM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
Jel ima neko problema sa sporim napredovanjem trening igarca? Jbt. dvije sedmice ponavljam isti trening na jednoj poziciji i nista.Prvo sam mislio da je do trenera posto sam imao LVL 5, uzmem trenera LVL 6, ista stvar, a da ne pricam o tome da mi cesto trenirci dobijaju po 47min. a namjestim da igraju citav mec bez zamjene, i nemaju problem sa faulovima, povredam ...

ovo sa 47 minuta ja redovno imam problema... problem je ili stamina kod treniraca, ili kvaliteta ostalih igrača u rosteru... ako trener "smatra" da je neko od ostalih igrača bolji za poziciju na kojoj je trenirac, ubaci ga zadnjih minutu dvije...
meni se to redovito dogadja, i zasad sam jedino rješenje našao igranje bez zamjena na vanjskih pozicijama kad treniram na pleju, ili bez rezervi unutra kad treniram na C...
standardna postavka 9 igrača u rosteru, trenirac sam sebi rezerva i zamjena, ostalih 8 4 startera i 4 zamjene/rezerve, striktno prati tvoju listu, neka igraju u slučaju ličnih ne radi, pogotovo u blowout tekmama, gdje starteri sjede zadnju četvrtinu...

što se tiče upova, jako puno parametara utječe na brzinu treninga pored lvla trenera...
visina igrača, visina skila koji se trenira, razina ostalih komplementarnih skilova, godine itd itd

nije isto trenirat vanjsku odbranu igraču od 185cm, 201 i 211...
ovaj od 185 će ići svaka 2 treninga do visine skila 11-12, čak i 13...
ovom od 201 već sa 9 na 10 će trebat 3 treninga...
ovom od 211 će već sa 6 na 7 trebat 3 treninga...
slično vrijedi i za JR...
nizak handling može dodatno usporit trening vanjskih skilova...
ostali vanjski skilovi idu malo brže, u prosjeku svaka 2 treninga... vanjski skil koji najmanje zavisi od godina i visine skila je passing...

što se tiče unutrašnjih skilova, igrači preko 206cm idu normalno svaka 2 treninga do otprilike 13 visine skila, neki čak i do 15...
eventualno niske blokade ili skok mogu usporit napredak ISa ili IDa, ili veliki raspon izmedju skilova... zato se uvijek preporuča kružni trening i paralelno dizanje unutrašnjih ili vanjskih skilova...

ovo su sve informacije temeljene na treningu igrača do 22-23g, i sa lvlom trenera 5 ili 6... uzorak je prilično velik, hrpa mladih reprezentativaca i potencijala kroz proteklih 6 sezona..
nadam se da ti je ovo od pomoći... za dodatne info ili konkretan slučaj, javi se na bbmail ili fb..

LP

From: GM-Kyve

This Post:
11
284086.83 in reply to 284086.82
Date: 2/17/2017 8:46:28 PM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
dobro jutro svima
vrijeme je za trening report...

šta reći nego da se kvalitetan kuk na vrijeme isplatio, jučer ukupno 12 upova na 14 igrača, i ako zanemarimo 3 unaprijed otpisana igrača za ponedjeljak, Garića, Tošića i Mandića, forma fantastična...
no, idemo redom:

Obadović +1 JS, forma skočila u 9

Vojvoda +1 handling, forma skočila u 9

Savićević +1 IS, forma skočila u 8 konačno

Uščuplić +1 JS, forma pala na 8

Stojšić +1 JS, +1 handling, forma ostala 9

Vlajić +1 OD, +1 ID, forma ostala 9

Šipovac +1 driving, +1 IS, forma skočila u 9

Garić +1 handling, forma pala u 8, ali je ionako out zbog povrede...

Mandić +1 ID, forma pala iz 8 u 6 očekivano

od ostalih igrača, Tošić očekivano pao u 7 formu, Pita pojačao svoju osmicu u formi, barem ako je sudit po DMIu, Milosavljević je zadržao devetku, kao i Alerić i Livnjak...

ukupan bilans je 8 devetki i 3 osmice od igrača koji konkuriraju za ponedjeljak... zbog toga smo danas ugledali i novo lice u reprezentaciji, prvu šansu ove sezone će dobiti i Tome Inić... imao je nekih povreda proteklih sezona, pa mu napredak nije na razini ostalih reprezentativaca, medjutim najbolji nam je defanzivac od igrača koji nisu dobili poziv do sad..
i njemu je forma 9, i imao je +1 na JSu danas, tako da željno čeka priliku da se dokaže...

to je otprilike to što se tiče naših mladih Zmajeva..
protivnik u ponedjeljak je Engleska... i kod njih je relativno dobra forma, imaju malih problema na vanjskim pozicijama što ćemo probat iskoristiti...
imali su relativno lagan posao u ponedjeljak protiv Rumunjske, tako da s maksimalnim entuzijazmom ulaze u duel s nama, željni osvete za poraz od prije desetak dana...
tada su došli sa eksperiment postavom, i da odrade tekmu zato što moraju, bez neke nade u iznenadjenje...
sad očekujem bitno drukčiju postavu Engleza, i tekmu na nož od samog starta...

igra se u standardnom terminu naših domaćih utakmica, 18:40 u ponedjeljak, naletite na chat i navijajte za mlade Zmajeve...

hvala svima na pažnji i lijep pozdrav do sljedećeg čitanja

This Post:
22
284086.85 in reply to 284086.83
Date: 2/19/2017 3:47:36 PM
Durham Wasps
III.1
Overall Posts Rated:
16621662
Second Team:
Sunderland Boilermakers
Pozdrav svima!

Unpleasant Englishman here. (Sorry, I read some earlier posts)

Firstly, my apologies for using English on your forum, I didn't want to insult anyone by attempting your language badly so I thought I'd insult you instead by using my own language badly!

Despite losing I enjoyed spending time with some of you a couple of weeks ago, you're a great bunch and hope to see some of you tomorrow also. I was really impressed with your team then and because of your attitude in that game, when you outnumbered me by about 12 to 1 I want to wish you good luck tomorrow. Whoever wins I hope its a good game, no injuries, no bad luck for anyone, and may the best team win.

This Post:
00
284086.86 in reply to 284086.85
Date: 2/19/2017 4:29:49 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
656656
Second Team:
Falcons BC
Thanks for stopping by, Gully!

Good luck tomorrow and may Bosnia win!