BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XI.

Kérdés és csevegő XI. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: miltii

This Post:
00
177860.775 in reply to 177860.772
Date: 5/20/2011 2:41:35 AM
Overall Posts Rated:
22
Sziasztok !
12-es csapatszellemről játszottam a meccset. :)
Ahhoz képest, hogy tudtam a külső embereimet fogja és belül támadtam , nem sok pontot dobtam.
Az irányítóm passzolása ragyogó. Annyira nem rossz... Belső támadás: kiemelkedő - középszerű ellen.
Ennyit a buzzer match engine-ről.

Tulajdonos: Snóblisok Silver Hornets

Fizetés: $ 25 663
Szerep: alapember
(BuzzerBeta)

TSI 184500
Kor: 31
Magasság: 6'0" / 183 cm
Tehetség sztár *
Forma: remek (8)
Tempódobás: varázslatos (18) Dobótáv: megfelelő (6)
Külső védekezés: lenyűgöző (12) Technika: ragyogó (11)
Labdavezetés: titáni (15) Passzolás: ragyogó (11)
2 pontos: gyenge (4) Belső védekezés: pocsék (2)
Lepattanózás: pocsék (2) Blokkolás: középszerű (5)
Erőnlét: megfelelő (6) Büntető: középszerű (5)

Tapasztalat: remek (8)

This Post:
11
177860.776 in reply to 177860.774
Date: 5/20/2011 2:59:44 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Én igazából az értékelésre mondanám, hogy nem sok köze van a meccshez. Az első negyed kivételével végignéztem, és gyak. végig vezettünk, nem egy-két ponttal.
A random nekem az volt, hogy a 9-es formában lévő legjobb centerem kipontozódott 18 perc alatt... Valószínűleg ez okozta egyébként a belső védelem gyengébb értékelését, hiszen a csere játszott 30 percet centerként.

Egy alternatív összehasonlítás:

Kezdőcsapat össz. TSI: 2 306 000 (West-Buda) 1 580 900 (Snóblisok)
Cserék össz. TSI: 478 300 (West-Buda) 263 900 (Snóblisok)
IBM-VAL pontok: 110 (West-Buda) 96 (Snóblisok)
Cerék percei: 41 (West-Buda) 24 (Snóblisok)

Szerintem ezek is elég egyértelmű számok, csak a másik irányba. Ha már értékelgetünk... :)
És még lehetne folytatni, de felesleges. A tény az tény marad. Én is kaptam ki már a Kupában vitatható módon, most nem így történt, pont.

From: kaygee

This Post:
00
177860.777 in reply to 177860.775
Date: 5/20/2011 3:11:28 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szia!

Sajnos szokás a meccsmotort szidni, ebben az esetben nem tenném. Különösen így, hogy betetted ennek a játékosnak a skilljeit. Ha a DH-d is így néz ki, akkor nem vagyok meglepve, hogy 11/32-őt dobtak ketten együtt összesen. Nézz rá az ellenfeled kinti játékosaira, ők biztosan nem 10-11 körüli kinti védők. Ezt a játékost pedig nem meglepő, hogy átdobta, mert 12-es a védekezése. Nem vitatom, hogy a passzolás minden támadásnál lényeges, de hogy ez a játékos nem jó belső támadáshoz, az bizonyos. A higgadt közeli pedig különösen véleményes szerintem, mert eléggé kiismerhetetlen.

Nem minden a taktika, az erőviszonyok sem másodlagosak, az meg főleg nem, hogy milyen szerkezetű csapattal mit támadsz.

Ha sok pontot szeretnél dobni, akkor ne azt a taktikát válaszd, amivel köztudottan a legkevesebbet lehet dobni, ha pedig egy kevés pontos mérkőzést szeretnél megnyerni, akkor ahhoz nagyon magas védekezés is kellene. Szerintem ez esetben a kevés dobott pont nem meglepő, már ha 94 kevésnek számít.

This Post:
00
177860.778 in reply to 177860.776
Date: 5/20/2011 3:24:45 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Persze, lehet itt hümmögni, meg vitatkozni-attól a végeredmény még marad.De:

-Az értékelésnek nincs sok köze a meccshez? Elfogadom, de a TSI-nek miért lenne több köze hozzá?

-Cserék percei: a centered kipontozódott 18 perc alatt-ezután nyilván a Te cseréid többet játszottak...(Hülye gondolat, hogy a belső támadás miatti kipontozódást akarta kompenzálni a rendszer?Vagy ennyi emberi vonást ne képzeljek bele?:)

IBM-VAL: Ez a meccs eseményeiből adódik.Ha biztosan nyersz (és itt nem éppen,hogy, hanem egyértelműen nyertél) akkor nyilván a Tiéd a jobb érték-ez rendben is van.De nem lehet ezzel győzelmet magyarázni szerintem-ez inkább abból következik.

Félre ne értsd: nem a győzelmeddel, személyeddel, csapatoddal van a baj!Mindössze nem értem a dolgot-és ez picit zavar.

This Post:
00
177860.779 in reply to 177860.778
Date: 5/20/2011 3:47:57 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ebben is van igazság, de én továbbra is azt mondom, hogy a csapata nem jó belső támadáshoz. Egyébként visszanéztem a meccseit, ebben a szezonban eddig egyszer sem támadott befelé, márpedig nehéz ügy, ha olyan dolgot vállal be az ember, amit a csapata nem vagy csak ritkán csinál, meglepetések érhetik...

This Post:
00
177860.780 in reply to 177860.778
Date: 5/20/2011 3:52:33 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Ezzel csak azt kívántam szemléltetni, hogy a statisztika egy elég flexibilis eszköz. :) Ritkán szoktam foglalkozni a meccsek értékelésével, a játékosok osztályzatai, az meg a másik, aminek nem sok értelme van.

Egy pontot kivéve egyetértek, és ez pedig az, hogy a TSI-nek nincs több köze a meccshez.
Utólagos értékeléshez persze csak részben használható, de bármennyire is fikázza mindenki a TSI-t, szerintem egy elég jó mutatószám arra, hogy pontosan milyen játékerőt képvisel egy adott játékos egy adott időben. És ezzel együtt természetesen szemlélteti a csapat esélyeit is, amelyikben az adott játékosok teljesítenek. Sőt továbbmennék, én ezt venném kiindulási alapnak, amit aztán majd meccs közben befolyásolnak a taktikák, a csapatszellem, a menedzser speckója, a hazai pálya előnye, stb.

Egyébként nem vettem személyes támadásnak. :)

From: JoeBlack

This Post:
00
177860.781 in reply to 177860.780
Date: 5/20/2011 4:04:49 AM
Overall Posts Rated:
411411
azért nekem az a meglátásom, a TSI nem ér semmit önmagában ha nem párosul össze sok minden mással.PL hiába van papíron 2x erősebb csapatod (a TSI alapján) ha benézed a taktikát.Jelen esetben azért rendesen be volt nézve a taktika szerintem.De egyet kell értenem kaygee-val, utaltam már rá jóval előtte a skillek ismeretében, az IR nagyon sokat befolyásol egy ilyen taktikánál.És ez az IR (egy 3. osztosz csapatnak tökéletes sőőőt nekem 3x ilyen szar volt akkoriban) tökéletes egy kinti támadáshoz, ahol hajigálhat kedvére, de nem optimális egy benti játékhoz.Az a ragyogó passzolás nem rosssz, de nem elég.Látszik a 4 adott gólpasszából.A dobása sokkal magasabb volt mint a passzolása, így a helyzeteket inkább vállalta a csapat mozgatása helyett.Viszont az ellenfél meg kint igen erős volt védekezésbe, így nem a legoptimálisabb helyzetekben dobta el.Ha többet tudott volna passzolni (itt azért a centerek kiegjei is számítanak pl technika) a centereknek mert mondjuk technikásak és könnyen kerülnek helyzetbe, akkor ez egy +20 pontos meccs lett volna.Már nem egyszer beírtam ide (10x már tuti ) hogy néha nem a 2:3 a leg megfelelőbb védekezés a benti támadás ellen.Ezt rendre bizonyítják az ilyen jellegű meccsek.De ez csak szimpla utólagos okoskodás, és mindezek ellenére továbbra is fentartom a meccs így is nyerhető lett volna simán.Random!!!!

From: Dawa

This Post:
11
177860.782 in reply to 177860.781
Date: 5/20/2011 4:09:05 AM
Overall Posts Rated:
106106
Szerintem is szar a meccsmotor, ezért szoktak a jobb csapatok nyerni.

This Post:
00
177860.783 in reply to 177860.779
Date: 5/20/2011 4:09:48 AM
Overall Posts Rated:
22
Tényleg végignézted a meccseimet és azt is tudod, hogy a belső támadásom nem a legerősebb?
Képzeld nincs szükségem rá 3. osztályban, hogy a legerősebb támadásomat játsszam! Baromi okosnak képzeled magad mert NT Scout vagy ! A belső támadásom a legerősebb, képzeld, a külső fiatal embereim azért vannak, hogy megkapják az edzést.
Ha a kiemelkedő belső támadás Neked nem elég erős, akkor gratulálok a nagy tudásodhoz ! Az hogy a 18. percben kipontozódott a belső embere (talán nem kellett volna személyi hibákkal erőltetni) az Ő gondjának kellett volna lennie, ugyanis onnantól dobóhátvéd játszott belső poszton, ja biztosan magas volt a 19 éves belső embernek dobóhátvédként aTSI-je ez lehetett az ok. Gratulálok, színvonalas értékelést adtál, csak még1 érv, hogy ne foglalkozzak veletek és ezzel a játékkal.
Rohadt okos vagy ! Gratula !

Ja és a gyenge védekezésű irányítómmal volt a védekezésem remek-remek,. bocs hogy az irányítómnak nem legendás a 2 pontos dobása, biztosan Te ha belül támadsz Centert játszatsz külső emberként ! :)))

Last edited by miltii at 5/20/2011 4:18:25 AM

From: Dawa

This Post:
11
177860.784 in reply to 177860.783
Date: 5/20/2011 4:20:48 AM
Overall Posts Rated:
106106
Kezd személyeskedéssé fajulni a dolog, de szerintem nem ez a cél.

Ajánlom figyelmedbe, hogy kaygee csapata a Ligában játszik és oda fel is kell tudni jutni.
Meg a Válogatottnál is rá támaszkodik a kapitány.
Nem gondolom, hogy csupa hülyeséget beszélne és azért tartana ott, ahol.

To: Dawa
This Post:
00
177860.785 in reply to 177860.784
Date: 5/20/2011 4:27:45 AM
Overall Posts Rated:
22
Első osztályban voltam már (következésképpen feljutottam :), a személyeskedést nem én kezdtem, utálom az okoskodást. Amit írtak nem magyarázat !
Túlmagyarázták, be kellene ismerni hogy szar a match engine !

A "LIGA" mennyivel szebben hangzik, mint első osztály. :)

Last edited by miltii at 5/20/2011 4:33:09 AM

Advertisement