BuzzerBeater Forums

BB Israel > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: aharon

This Post:
00
191295.75 in reply to 191295.73
Date: 7/27/2011 3:54:33 PM
Overall Posts Rated:
5858
הכל תלוי באיזה משנית מדובר וכמה ה0 במשנית הזאת משפיע עליו מבחינה סטטיסטית
מבחינת העדפה הכל תלוי ביריב

קראנץ' בא כשרוצים לעלות לשלב הבא בכל מחיר וזו הדרך היחידה וגם אז נשתדל שכל הצוות המקצועי יכנס בסוד העניין ואולי כמה שחקנים מבחוץ.
לגבי המשך השאלה לדעתי תלוי הביריבה הבאה ושוב תהיה בעזרת ה' התייעצות עם הצוות

From: LA-Nir

This Post:
00
191295.76 in reply to 191295.73
Date: 7/27/2011 3:57:17 PM
Overall Posts Rated:
343343
שחקן בלי משניות בכלל אבל ראשיות טובות (אני לא מדבר על גארד למשל עם משניות טובות אבל 1 בקליעה מבנים שהריבאונד וההגנה הפנימית 7 למשל) הוא מבחינתי שחקן מטרה הוא יכנס לסגל במקרה וצריך אותו למשימה מיוחדת אלא אם הוא באמת 2-3 רמות מעל כל שאר השחקנים שלנו ואז אין מה לעשות צריך אותו

אני חושב שהרוב פה מקירים את הגישה שלי להתלהבות אני לא אמין בצבירת הלהבות לשם צבירה מה הטעם לא לעלות לשלב השני עם 12 הלהבות ? מה עשינו פה?

אני יודע שלא מעט אנשים פה הם חסידי האבל לא נהיה תחרותיים בשלב הבא ואני יורה לעצמי קצת ברגל בתשובה הזאת אבל!

דבר ראשון אני מעדיף להבטיח את העליה ואחרי זה נחשוב על השלב הבא אני לא הולך לעלות רגוע כל משחק וקראנץ זה לא מילה גסה כל הנבחרות בעולם משתמשות בזה וזה שנשתמש בזה כדי לעלות שלב לא יוריד את הרמה שלנו מול הנבחרות האחרות

למשל בבוגרת העונה המלחמה שלנו היא מול הונגריה ופולין על העליה לשלב הבא לא פוסל בכלל קראנץ על הונגריה שלושה מחזורים לסוף בידיעה שיש לנו מחזור סיום מול פולין ולהם מחזור לפני האחרון מול פולין וקראנץ מולינו גם בתוכניות שלהם כנראה אם הם בונים על מקום שני ולא ראשון כאשר יש את אלופת העולם בבית

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
This Post:
00
191295.77 in reply to 191295.75
Date: 7/27/2011 3:58:30 PM
Overall Posts Rated:
5858
ערן (נכון זה השם?) אני חושב שאני מדבר גם בשם ניסן וניר במילים הבאות שלי
אני רוצה להודות לך מראש על המידע שאמרת שאתה רוצה להעביר ועל זה שאתה משאיר את הסגל כמו שהוא ולא מעיף את כל השחקנים כמו שראיתי באיזה נבחרת
ובכלל תודה רבה לך על שני עונות מדהימות כמאמן נבחרת

From: Arbelon
This Post:
00
191295.78 in reply to 191295.74
Date: 7/27/2011 3:58:30 PM
Ramat-Ilan Pilots
II.3
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
יש לי שאלה לכל המועמדים:
כמה זמן אתם הולכים להקדיש לתפקיד? כמה ביזור סמכויות יתבצע? (כלומר האם אתם הולכים לעשות הכל לבד - סקאוטינג, תקשורת עם מאמנים, תקשורת עם מאמן הצעירה, הכנה למשחק - ומה תעדיפו לתת לעוזרים למיניהם?)

עוד שאלה
תכלס, מה מבדיל אותכם משאר המתמודדים? ויותר מכך, מה ההבדל משאר מאמני הנבחרות עד כה? כי איך שאני רואה את זה, כל המאמנים שהיו עד עכשיו היו מעולים, וההצלחה ברמת הנבחרת נראתה תלויה ברמת השחקנים.

This Post:
00
191295.79 in reply to 191295.73
Date: 7/27/2011 3:58:42 PM
Overall Posts Rated:
114114
גם לי יש שאלות לכל המתמודדים:
1) מה אתם חושבים על שחקן עם 0 מישניות? (לדוגמא מדינה), יש לו מקום בסגל? גם אם הראשיות מעולות, ומעבר למקום בסגל, מי יועדף במשחק ספציפי, הוא או אחד עם פחות ראשיות ויותר משניות?

2) מה הגישה שלכם בנוגע להתלהבות, מתי קראנץ בא בחשבון? עד כמה תקחו סיכונים עם רגוע בשביל לצבור התלהבות לעתיד? מה תעדיפו- לעלות שלב בלי התלהבות, אבל להיות בטוחים שעולים, או שהסיכויים לעלות משמעותית, אבל הסיכוי להצליח בשלב הבא עם התלהבות טובה, יגדל?

נתחיל בשאלות של רון
1. אני אישית לא מת על שחקנים עם 0 משניות אבל הכל תלוי באלטרנטיבות ובטקטיקה שאתה בוחר. כמובן שאם יש לך שחקן מאוד קרוב ברמה ובכושר אפילו אם הוא טיפה פחות חזק בבולטות, עדיף ללכת איתו. מצד שני לפעמים אותו שחקן בלי משניות כמו מדינה למשל נמצא בכושר הרבה יותר מאחרים/מתאים בהרבה לטקטיקה מסוימת ואז בלית ברירה צריך להשתמש.
אם לתמצת- זה לא הרצוי ולרוב יועדפו שחקנים מגוונים יותר במיוחד אם הם בכושר אבל לפעמים משתמשים בשחקנים כאלה בלי משניות טובות במיוחד כשזה הכי טוב המצוי.

2. אין נוסחה קבועה להתלהבות- מעריכים כמה חשוב לנצח את המשחק המסוים, איזה התלהבות דרושה כדי לנצח אותו והולכים עם זה. כמובן שבכל הזדמנות שאפשר הולכים על רגוע כדי לצבור התלהבות אבל לא בכל מחיר- לפעמים צריך נורמל ולפעמים גם קראנץ.
לגבי עליית שלב- אם אני והצוות חושבים שיש לנו סיכוי די טוב לעלות גם בלי הקראנץ לא נשתמש בו אבל אם מאוד צריכים אותו כדי לעלות - משתמשים כמובן. אגב עוד שיקול בקראנץ הוא סדר המשחקים הבאים.לפעמים אפשר לספוג את הקראנץ יותר בקלות אם יש לך משחקים שאפשר לנצח על רגוע אחריו כדי להשיב את ההתלהבות למקום טוב.
אם שוב לתמצת- עדיף לא להשתמש בקראנץ אלא אם ממש חייבים כי הוא פוגע משמעותית בסיכויים להמשך, אבל אם זה "להיות או לחדול" משתמשים בו בהחלט.

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
This Post:
00
191295.80 in reply to 191295.79
Date: 7/27/2011 4:13:03 PM
Overall Posts Rated:
100100
עוד שאלה לכולם בנושא התלהבות- הסכם רגוע, כן או לא?

This Post:
00
191295.81 in reply to 191295.78
Date: 7/27/2011 4:21:53 PM
Overall Posts Rated:
343343
מכיוון שמדובר בנבחרת הבוגרת ולא הצעירה לא יהיה צורך בסקאוט פר עמדה בסופו של דבר הכול הולך לעבור דרכי אני מעדיף במקרה הספציפי הזה תקשורת אישית עם המאמנים של השחקנים שיראו שיש על מי למסוך (דוגמא אישית שגם מור נתקל בה ביוון אין קול ואין עונה בנוגע לשחקנים)

תקשורת עם מאמין הצעירה כבר אמרתי נכון לעונה הקרובה שיהודה המאמן יש לי על בסיס כמעט יומי ואני בטוח שגם עם המאמן הבא אין סיבה להפסיק עם זה

בנוגע למה מבדיל אותי מהאחרים?

התוצאות שלי מדברות בעד עצמם עד העונה (כן כן סוף סוף זה קרה) הייתי הקבוצה הצעירה ביותר בליגת העל העונה פיש פיש שהתחיל בסוף עונה 6 אני התחלתי באמצע (ערן התחיל שבועיים לפני) לקח לי את התואר

הקבוצה שלי תמיד מראה יציבות והתקדמות תמידית וזה אני שואף להנחיל לנבחרת יציבות זה מילת המפתח

הקבוצה שלי עשתה עליה מטאורית לליגת העל אבל יותר חשוב הצלחתי להתקדם קצת בכל עונה ואפילו בעונה הראשונה שלי לקחת את הגביע (שוב הקבוצה הצעירה ביותר שלוקחת גביע והיחידה שלא נוצרה בעונות 2-3)

לא אין לי השגים עם הנבחרת כמו לניסן מהסיבה הפשוטה לא היה לי את ההזדמנות לאמן את הנבחרת כן הצלחתי ליצב את נבחרת דרום קוראה בעונות שאימנתי אותם סידרתי שם סגל של שחקנים מתאמנים וששומרים על כושר כך שלמאמן שבא אחרי היה יותר קל

הצלחת הנבחרת הייתה תלויה בכושר המשחק ברבה יותר מאשר חומר השחקנים ולאחרונה יש שיפור בנושא והשאיפה היא שתמיד יהיו השחקנים עם הכושר הטוב ביותר עם האיכויות הטובות ביותר

ואני חושב שהדרייב שלי לאמן את הנבחרת גדול יותר משל שאר המתמודדים כי אני מעולם לא אימנתי את נבחרת ישראל (השונות) וכאשר הלכתי לאמן את נבחרת דרום קוראה זה היה במטרה ברורה להשתפשף בנבחרת אחרת שהיא לא נבחרת ישראל במטרה לעשות את הטעויות שם ולהצליח פה

ואני לא מעט זמן רוצה לאמן את הנבחרת

This Post:
00
191295.82 in reply to 191295.80
Date: 7/27/2011 4:24:15 PM
Overall Posts Rated:
343343
עוד שאלה לכולם בנושא התלהבות- הסכם רגוע, כן או לא?

חד וחלק לא

אם מישהו בא להציע לי הסכם רגוע אני אגיד לו סבבה ואעלה איך שמתאים לנבחרת

תגידו זה לא משדר אמינות אבל לדעתי ההסכמים האלה לא אמינים וגם אותנו דפקו בעבר על זה "מצדה לא תיפול שנית" אם משרת אותנו הרגוע נעלה רגוע אם זה יתן לנו את היתרון לנצח את הונגריה למשל אם נעלה נורמאל והם רגוע אחרי הסכם אין לי שום בעיה מוסרית לעשות את זה המחשבה שלי היא טובת הנבחרת

This Post:
00
191295.83 in reply to 191295.69
Date: 7/27/2011 4:26:21 PM
Overall Posts Rated:
114114
שתי שאלות למתמודדים:
רק אח"כ אל תתלוננו ששואלים יותר מדי:)

1.הגנות אזוריות-
איך לדעתכם הן עובדות? האם תמיד 2-3 טוב יותר מול לוק?ואם לא אז מתי?
אותו דבר לגבי 3-2 ו1-3-1

2. ציונים ומצ'אפים
כמה לדעתכם ציונים משקפים את המשחק של הקבוצה (נבחרת)?
מה לא רואים בציונים?
כמה חשובים המצ'אפים (ציוני מצ'אפ) ומה ניתן ללמוד מהן?

השאלות של מור:
1. זה מאוד רחב ואם נפרט את כל הסיפור של כל אחת מהגנות האיזוריות זה ייקח יותר ממה שאנשים יכולים לקרוא..אבל לשאלתך- לפעמים כן אבל לא תמיד 2-3 עובד טוב יותר מול לוק מלמשל אישית או מבוקס אנד וואן פנימי- זה מאוד תלוי גם בכלים שיש לך וגם בכלים שיש ליריבה. לדוגמא אם היריבה מתבססת על שחקן אחד מאוד דומיננטי בצבע והגבוה השני ויתר השחקנים פחות מרשימים בקליעה מבפנים - בוקס אנד וואן פנימי יהיה טוב יותר. כמו כן למשל אם היריבה היא קבוצה מאוזנת עם מוסרים וקלעים מאוד איכותיים ויש לנו שומרים אישיים מספיק טובים ובכושר עדיין עדיף לשמור אישית
כאמור אלו הן רק דוגמאות- יש להגנה הזו השפעה גדולה על הריבאונד בין היתר וקיימים אינספור משתנים ממשחק למשחק ומיריבה ליריבה ולכן כל מקרה הוא לגופו.
הגנה של 1-3-1 היא הגנה הרבה יותר פשוטה להסבר- מוקצנת החוצה ועובדת היטב בעיקר מול ראן כאשר יש לנו ריבאונד מספיק טוב לספוג את הפגיעה בריבאונד וליריבה יש קלעים קטלניים מבחוץ אבל לא מגוונים וכלים בינוניים בצבע
ברמת הנבחרות כשכמעט כולם מגוונים מספיק נשתמש בה רק כשצריך הימור גדול כדי לנצח משחק מול יריבה שהולכת החוצה בצורה הנ"ל ובגדול זו הגנה שהיות והיא ממש מפקירה את הצבע תשמש רק במקרה קיצוני ואצלי לפחות הרבה פחות מאחרות
הגנה 3-2 היא הגנה יעילה מאוד במקרים מסוימים אבל לא תמיד תהיה ההגנה הטובה ביותר מול קבוצה שמשחקת החוצה- אם הגארדים מוסרים חודרים וקולעים היטב מהצבע אצל היריבה והגבוהים איכותיים מחצי מרחק הם יפרקו את ההגנה וימצאו את השחקן הפנוי . עם זה מדובר בהגנה קצת פחות הרפתקנית מהאחרות שבכ"ז נותנת דגש על הורדת האחוזים של היריבה מבחוץ ולפעמים היא טובה כשבאמת יודעים מה יעשה המאמן היריב.

2. הציונים משקפים הרבה אבל ממש לא הכל. הציונים לא מראים את יכולת הגבוהים בהגנה ובהתקפה במשחק חוץ ולא יכולת גארדים במשחק הפנים הגנה והתקפה. הם מעוותים כלפי מעלה או מטה לפעמים בגלל שחקני ספסל/שחקן מסוים ששונה ביכולתו מהאחרים בצורה בולטת, או בגלל שהמשחק הלך לגארבג', או בגלל התלהבות גבוהה/נמוכה.עם זה כשלומדים את הציונים כמה משחקים אחורה ומתחשבים בטקטיקות שנבחרו, בשחקנים ששיחקו בכל תפקיד, בהתלהבות שנצברה וכו' אפשר בכל זאת לקבל מהם עוד זוית חשובה להערכה של הקבוצה שמנגד.
ציוני המצ'אפ מעניינים ונותנים השלמה לחלק מהפרטים שלא משתקפים בציונים הקבוצתיים בגלל שיש שחקנים עם יכולת שמחפה בציון הכללי על אחרים ולהיפך ולכן לפעמים אפשר ללמוד מהם- בעיקר במקרים שרואים מגמה שחוזרת על עצמה במשך מספר משחקים כמו למשל מצ'אפ בסמול שבד"כ בטקטיקות פנים של היריבות העמדה סופגת מספר נקודות גבוה במיוחד אפשר ללמוד מזה על יכולת ההגנה של השחקן בצבע וכדומה. ממשחק אחד ומצאפ אחד מסוימים כמעט אי אפשר ללמוד כלום אבל ככל שנכנסים יותר לעומק של הסטטיסטיקות של היריבות מבינים יותר וכל נתון משלים את האחר

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
From: aharon

This Post:
00
191295.84 in reply to 191295.80
Date: 7/27/2011 4:33:22 PM
Overall Posts Rated:
5858
אני לא בעד הסכמים כאלה זה מוריד מהתחרותיות

בהצלחה לניר ולניסן
(וגם לי ולמאמנים האחרים)

From: ron1243

This Post:
00
191295.85 in reply to 191295.84
Date: 7/27/2011 4:37:14 PM
Overall Posts Rated:
100100
אני לא בעד הסכמים כאלה זה מוריד מהתחרותיות

בהצלחה לניר ולניסן
(וגם לי ולמאמנים האחרים)

לא בעד זה אומר שאם ישלחו לך הצעה להסכם, מה תענה? כן ותעשה מה שבא לך? לא? בלי הסברים? תגיד שאתה חושב שזה פוגע בתחרותיות??

Last edited by ron1243 at 7/27/2011 4:37:34 PM

Advertisement