Tebi majstore svaka čast, jbg ovo je najgore ubije moral u čovjheku, psihički ga dotuče
Ovo me podsjeti na Eurobasket 2013, kad smo litvance oderali ali iak ne dovoljno da prođemo u drugi krug
Jest da je teško ali ovo je najblji pokazatelj da si na dobrom putu, da se radi izuzetno kvalitetan posao i želim ti sve najbolje dalje
dobro jutro ekipa, vrijeme je za pregled sezone...
naš nastup na eurobasketu je neslavno završio, unatoč 6-1 scoreu, nismo prošli dalje...
(http://pokit.org/get/?5d8b038711f17acc41474feb6346c776.jp...)kao što kažeš, ovakav završetak sezone ubije moral čovjeku, 3 dana nisam mogao spavat, i nisam ni ulazio na BB osim za postavljanje taktike svog kluba...
šta da se radi, život ide dalje, treba pripremati sljedeće generacije...
prvo bih želio da se zahvalim svim managerima koji su bili vlasnici reprezentativaca, i suradjivali sa mnom oko treninga, ništa od ovog ne bi bilo moguće bez Vaše suradnje...
takodjer, veliko hvala Vama koji pratite forum i rezultate, te navratite na chat za vrijeme tekmi...
podrška koju dobijam sa raznih strana mi daje motiv i snagu da nastavim dalje, još više i još jače...
do kraja sezone imat ćemo niz prijateljskih tekmi u kojima ću testirat igrače za naredne dvije generacije, od 19 i 20g...
već sam ranije govorio o narednoj 20g generaciji, i ipak su malo bolji nego što sam očekivao...
naredne sezone ćemo biti slabiji nego ove i prošle, ali uz dobar raspored na utješnom turniru, možda napravimo solidni rezultat...
najvažnije je zadržati ovaj dobar ranking koji imamo, trenutno smo 23. na svijetu, 12. od europskih repki...
ako se zadržimo u top 16 europskih reprezentacija, bit ćemo u drugom šeširu za naredni eurobasket, te imati samo jednu velesilu u skupini...
ono što me najviše veseli je napredak generacije od 19g, tu već sada imamo desetak igrača preko ili oko 70 skilova, tako nešto nismo imali nikad...
još važnije je da smo u toj generaciji pokriveni na svim pozicijama, ako negdje zaškripi, uvijek mogu uskočiti najbolji iz zlatne generacije 34...
u generaciji 34 imamo odličan napredak dosad, dosta igrača u ovoj sezoni 8-10 zelenih, i bit će pravo zadovoljstvo pravit im trening planove za pojedine pozicijie...
sve u svemu, ovo je treća sezone mene kao selektora, vjerujem da je napredak vidljiv u gotovo svim segmentima...
rezultati, forum, praćenje reprezentacije, trening igrača...
volio bih kad bi se netko uključio u rad sa mnom...
prva stvar, ne planiram biti doživotni selektor, tako da bih pripremio nasljednika, pogotovo ako nema iskustva oko treninga, ja sam mnoge stvari morao naučit na teži način, iz vlastitog iskustva...
drugo, seniorska repka bi trebala imat profita od ovih "mojih" igrača, ali treba ih neko pratiti u rasponu od 21 do 26te godine, ja jednostavno nemam toliko vremena, a ni volje...
neki dan su na TLu bili Majstorović i Deket, obojica sa minimalnim napretkom otkad su izašli iz U21, a dok su bili u mojoj nadležnosti, obojica su se redovito trenirali...
treće, nema smisla da ja radim sve ovo, ako će sav taj trud propasti nakon što ne budem više selektor, treba napraviti kult reprezentacije i stvoriti jedan kontinuitet rada...
za kraj, sutra igramo prijateljsku utakmicu protiv Latvije, 49. reprezentacije svijeta...
igra se na neutralnom terenu u Hrvatskoj, sa početkom u 18h...
rezultat nije u prvom planu, testiraju se 20g igrači sa entom 1...
lijep pozdrav svima