BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] S30-eliminacje do ME

[U21] S30-eliminacje do ME

Set priority
Show messages by
From: Siwy

This Post:
00
267417.71 in reply to 267417.70
Date: 3/9/2015 3:25:43 PM
Overall Posts Rated:
15061506
I w tym sęk, że Estonia i Węgry nie mają aktywnej społeczności. Może Francuzi... ale oni chyba też nic takiego nie pisali.
Zresztą, przy kolejnym TiE, pewnie skakałoby to w miarę wolno, 1/3 poziomu na mecz. My przez 3 TiE podbiliśmy się o poziom...

Poza tym, zakładam, że jeśli dajesz niższe nastawienie, lecisz od razu 1/2, może nawet 2/3 poziomu. To już raczej widoczna różnica.

Last edited by Siwy at 3/9/2015 3:27:29 PM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
00
267417.72 in reply to 267417.69
Date: 3/9/2015 3:28:06 PM
Overall Posts Rated:
5454
Czyli udało nam się postawić i Francuzów i Estończyków pod ścianą i ktokolwiek nie wyjdzie to będzie prawdopodobnie bez enta.

W tym meczu Estonii z Madziarami poszło Nor vs CT. Jeśli skupimy się na spojrzeniu na defy Estonii to wyjdzie, że Estończycy grali z nami większość meczu na SF nominalnym C, czyli prawdopodobnie gość z dużym ID, który im je podbijał w końcowym rozrachunku. Z Madziarami zagrali dwójką PG (38 minut) i PF (9 minut) (obaj robieni pod SF) i stąd spadek ID. Skoro więc wiemy skąd spadek ID, a OD pozostał taki sam to wynika, że nastawienie musiało być takie samo.
Madziarzy nie mają nawet jednego centra z pensją > 40k, który mógłby mocno podbijać ID, a po meczach z Francją i Estonią widać, że pojechali im mocniej w rebsy i IS. Może tam jest szansa dla nas?

From: Joa

To: Siwy
This Post:
00
267417.73 in reply to 267417.69
Date: 3/9/2015 3:36:30 PM
Overall Posts Rated:
382382
Super wynik, graty :D choć trochę odkuliśmy się im za zeszly sezon ;)) Węgrzy mają jak by to nie zabrzmiało słaby skład i od początku wydawali się najłatwiejszym przeciwnikiem z tej wielkiej trójki. Jeśli zagramy swoje to lekko wygramy, nie tracąc nawet entuzjazmu, jednak ważna będzie forma. Na pewno dostaniemy CT, wygląda mi na to, że Węgrzy nie uzyli dziś tej broni. Nie zdecydują się też zagrać inaczej jak pod kosz z nami, nie widzę alternatywy w ich taktykach, także można ich trafić. Kwestia tego typu, czy celujemy w 1 czy 2 miejsce nam starcza? ;) przy zajęciu 1 miejsca unikamy Włochów, Hiszpanów i Serbów, bo tu mamy praktycznie pozamiatane i niestety większe prawdopodobieństwo, że skończymy tu na max 3 miejscu a może i gorzej, bo nie mamy za dużego zaplecza :/
Jeśli pogromimy troszkę Madziarów, a Estonia wygra z Francją ( a to całkiem możliwe, gospodarze + zapewne CT z tego tytułu, że siarą byłoby odpaść już na takim etapie jako gospodarz, a Francuzi chyba nie zaryzykują maxa) to wygramy grupę i z trudniejszych przeciwników mamy praktycznie TYLKO Litwę, reszta jest w naszym zasięgu, a więc i półfinał także. Jak dla mnie jest to duża łatwiejsza droga. Niestety pewnie będziemy musieli zaryzykować i stracić trochę enta z Węgrami, ale lepiej tracić go z nimi, aniżeli z trzema gigantami w następnej rundzie, prawda? ;)
Decyzja należy do Ciebie :))

This Post:
00
267417.74 in reply to 267417.72
Date: 3/9/2015 3:39:37 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Niestety, to, czy Francja, czy Estonia wyjdzie bez enta, nie ma chyba wielkiego znaczenia. I tak z nimi w II rundzie nie zagramy, a scenariusz, w którym Polska gra z FRA/EST w półfinale, wydaje się być czystym science fiction. Jeśli wyjdziemy z drugiego (wtedy najpewniej gramy w grupie z Hiszpanią, Włochami, pewnie Czechami, Serbią, Portugalią/Ukrainą) , sukcesem będzie trzecie miejsce i awans na mundial...

Ciekawa teoria a propos enta, zobaczymy, kto ma rację.

This Post:
11
267417.75 in reply to 267417.63
Date: 3/9/2015 3:54:37 PM
Overall Posts Rated:
102102
Wygrywamy! Gratuluję, ale co to zwycięstwo dla Nas oznacza?

https://www.youtube.com/watch?v=4ehkwaB62Xk
5:36 - 5:41
Reakcja Siwulssona po syrenie końcowej :)

P.S. Graty wygranej. A co do meczu z Madziarami, myślę że nie ma co spekulować bo w ostatnim na pewno pocisną CT nie mając nic do stracenia, więc i my będziemy zmuszeni.

This Post:
00
267417.76 in reply to 267417.75
Date: 3/9/2015 4:01:08 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Wiesz, jeśli będzie to możliwe, chciałbym wygrać normalem vs CT... Teoretycznie jeśli awansujemy, to jeszcze nie kończymy gry- wtedy próbujemy atakować najlepszą 6 mistrzostw. Portugalię i Czechów moglibyśmy pokonać, tylko co z Serbią...

A chcąc nie chcąc, CT spalilibyśmy sporo enta. Sam nie wiem, czy wolę odpaść w I rundzie, czy w II przegrać wszystko...

Message deleted
From: kwasek_92

This Post:
00
267417.78 in reply to 267417.76
Date: 3/9/2015 4:15:25 PM
Overall Posts Rated:
102102
nie było trzeba kandydować na selekcjonera, to zamiast bólu głowy mógłbyś się pomądrować trochę teraz :D

proponuję się dogadać z Madziarami na TiE i zagrać normala ^^, jeżeli faktycznie zrobili tak z Estonią (tego się nie dowiemy), to by zginęli od własnej broni:)

a tak serio, można spekulować, ale w piątek będziemy mądrzejsi jak zobaczymy formę. W tym tygodniu weekend gwiazd, więc mogą być różne psikusy.

This Post:
00
267417.79 in reply to 267417.78
Date: 3/9/2015 4:19:19 PM
Overall Posts Rated:
15061506
"Hehe, we managed to win. Remained at approximately 5% chance to go further. If you beat the Poles are out of the European Championship! Hehehe

It is worth watching over the pitch. There is a huge cuckoo eggs. Anyone who tells you what it is, and I can tell you how the hell you managed to bring together, in front of my hat. Interestingly, I've tried every matter basis, and it also decided the match is drawn. D

For the future, we can learn tremendously from all of us."

Tłumaczenie z węgierskiego na angielski... Nie wiem co o tym myśleć (głównie z powodu jakości przekładu by Google)...

Formę trzeba zorganizować, to może być pierwszy krok do wysłania Węgrów na serię meczów sparingowych...

Last edited by Siwy at 3/9/2015 4:19:47 PM

To: Joa
This Post:
00
267417.80 in reply to 267417.73
Date: 3/9/2015 5:08:25 PM
Overall Posts Rated:
15061506
O, ominąłem jeszcze ten post...

Pewnie zauważyłeś, że idę raczej na 2 miejsce. W sumie 3 miejsce w II rundzie mi wystarczy... choć nie powiem, jeśli Estonia da się łyknąć po starciu z Francją, możemy próbować grać o półfinał.

Zresztą nie wiem, czy przy wyższym nastawieniu i zyskaniu trochę enta i Serbii nie moglibyśmy ograć Na razie jednak Węgry, ciężki rywal, zobaczymy...

From: Kac100

This Post:
11
267417.81 in reply to 267417.80
Date: 3/10/2015 4:59:47 PM
Overall Posts Rated:
435435

Pewnie zauważyłeś, że idę raczej na 2 miejsce. W sumie 3 miejsce w II rundzie mi wystarczy...

Może i ostatnie Ci wystarczy?
Nie po to zostawałeś Treneiro, zeby minimalizować!!!
Wyborcy oczekują od Ciebie walki o mistrza!!!

Advertisement