BuzzerBeater Forums

Poland - IV.4 > Komentarz runda zasadnicza...play offf itd;;-)

Komentarz runda zasadnicza...play offf itd;;-)

Set priority
Show messages by
From: Joa
This Post:
00
86292.7 in reply to 86292.5
Date: 4/19/2009 3:52:59 AM
Overall Posts Rated:
382382
no dokladnie espantoso, kiedys to bylo ciezko i rzeczywiscie max potencjal to wieloletnia gwiazda 29 letnia:P no moze Rejman mi sie jeden trafil ale nie trenowalem go co bylo bledem:] a teraz widac ze zawodnicy sa lepsi w nowych zespolach, super potencjaly..
deserciku:P graty 7 wygranych z moja konfa:P ja z Twoja tez mam 7, zobaczymy kto utrzyma passe:P ja juz chyba wiem jak zagram:] teraz pogralem rezerwa na enzymxa i udalo sie wygrac:] teraz powinien wyjsc podstawowy sklad. Tez masz silny zespol i w takiej forme powinienes wygrac swoja konfe. Co do slabych punktow to oj mam:P ale CI nie powiem jakie:P

This Post:
00
86292.8 in reply to 86292.7
Date: 4/19/2009 3:55:50 AM
Overall Posts Rated:
382382
ach no i w koncu udalo mi sie wygrac mecz TV, chyba pierwszy raz od 5 spotkan:P wczesniej nawet z EPOOMem przegrywalem;p

This Post:
00
86292.9 in reply to 86292.8
Date: 4/19/2009 8:48:57 AM
Overall Posts Rated:
00
No dobry mecz się zapowiada. Lider kontra lider. Aczkolwiek faworyt jest oczywisty, w dodatku gra u siebie. Zależy jeszcze jak obie ekipy się przyłożą do tego spotkania, ale wygrana <10pkt MIP będzie już dla mnie zaskoczeniem.

Konferencje się już trochę podzieliły. W B8 różnica pomiędzy strefą bezpieczną, a barażową wynosi jedno zwycięstwo, lecz wydaje mi się, że YMCA pomimo wyraźnej poprawy w stosunku do zeszłego sezonu jest jeszcze wyraźnie słabsze od zamykającego tą wspomnianą bezpieczną strefę ECS. Z kolei odnoszę też wrażenie, że ta najlepsza czwórka w B8 już się wyklarowała i - pomimo wielkiego szacunku, jakim darzę ukszensa i jego zespół - czuję, że są jednak w tym sezonie gorzej przygotowani od drużyn zajmujących aktualnie pierwsze cztery miejsca. Z drugiej strony Czarni mają duży potencjał i potrafią rozgrywać świetne mecze, w których nie są wcale typowani do zwycięstwa. Dość przywołać pojedynki z Validators. Zarazem, nie odważę się stwierdzić, że IKS Leszno jest od Słupsczan wiele lepsze. Pozycja zespołu ukszensa wydaje mi się więc być tzw. wypadkową zbiegów okoliczności i małego pierwiastka umiejętności.

Z pewnością nie jest prawdziwym odzwierciedleniem wartości drużyny pozycja Drukarza. Nie jest tajemnicą, że ich porażki to skutek grania przewidywalnej koszykówki. Tym bardziej, że są prawdopodobnie lepsi od MadeInPoland. To moja subiektywna opinia, ale z kapelusza jej nie wyciągnąłem. Niezwykle groźni zawodnicy na niemal każdej pozycji czynią zespół, który naprawdę ciężko jest zatrzymać. Nie mniej, jeśli Maro nie włoży więcej wysiłku w taktyczne zagrywki, to moim faworytem do mistrzostwa jest Joaquin i jego kompani.

W przypadku G8 ścisk w czołówce jest nieco mniejszy, choć zdecydowanie złudny. Największy potencjał kadrowy w tej konferencji ma definitywnie Stalowa Wola, której stosunkowo (właśnie do umiejętności "na papierze") niska pozycja jest dla mnie trudna do wytłumaczenia. Może to zderzenie z wyższym poziomem rozgrywek, a może coś innego - szkoda, że ichni menedżer nie wypowiada się na forum.

Fajną drużyną może stać się w przyszłości Dunkers ZG. Na razie jednak ta drużyna działa bardziej jak pralnia zawodników. Pihu dobrze radzi sobie jako ekonomista, bo coraz to lepsi zawodnicy zjeżdżają się do jego zespołu a pieniędzy wciąż przybywa, ale charakterystyczny jest brak jakiejś stabilizacji. Trzonem drużyny stał się chyba sędziwy Mikołajczyk, ale poza nim nie zaryzykowałbym powiedzieć, że któryś z pozostałych grajków nie zostanie za chwilę sprzedany. Zespołem silnym są jednak już teraz i tylko pytanie, na ile ich rzeczywiście stać.

Pirates team wybili się na tron lidera trochę niespodziewanie, wręcz z cienia. Najbardziej chyba pomógł im w tym nowy junior - Norbert Karczmarz, który niemal z miejsca został gwiazdą Piratów no i sprawił, że desert pirate piastuje dumne 1. miejsce w konferencji już od jakiegoś czasu.

Zaskoczeniem naturalnie jest dołowanie niedawnych dominatorów. Nevwrsoft coś jakby podupadał (bo jak inaczej wytłumaczyć 6. pozycję drużyny, która sezon temu wygrała konferencję), nie mówiąc już o Rolhandzie, który chyba jest na równi pochyłej i jeśli ktoś się za tą ekipę nie weźmie, to lada moment może ona znaleźć się w V lidze. Obie drużyny sporadycznie grają mecze towarzyskie, a brak progresu w rozwoju nie może nie odbić się na formie całej ekipy.

This Post:
00
86292.10 in reply to 86292.9
Date: 4/19/2009 8:53:58 AM
Overall Posts Rated:
11
co do mojej druzyny to sie zgadzam, podpisuje tylko 1 sezonowe kontrakty :D, ale na koncie po tym sezonie bedzie 3 melony wiec mozna w cos duzego zainwestowac i zrobic ten awans na bank tak jak to planowalem.

This Post:
00
86292.11 in reply to 86292.9
Date: 4/19/2009 9:31:47 AM
Overall Posts Rated:
00
Rzeczywiscie nawet ja jestem zaskoczony moja pozycja po prawie 2/3 sezonu zasadniczego. zdaje sobie sprawe ze mialem duzo szczescie oraz korzystne ulozenie meczow u siebie i na wyjezdzie. Teraz czekaja mnie 2 trudne mecze, szczegolnie z zespolem espantoso :)
jesli chodzi o Norberta Karczmarza to chlopak jest dobry, ladnie sie rozwija (skauci reprezentacji sie nim zainteresowali) i jest wmocnieniem dla mojego zespolu, ale troche mu brakuje do pozycji pierwszego centra. mysle ze narazie nie on stanowi o sile mojej druzyny, ale z czasem na pewno sie to zmieni...
zgadzam sie z tym ze Stalowa Wola ma papiery na mistrzostwo konferencji ale moze wyglad ich zawodnikow z zewnatrz jest mylacy.
co do Dunkersow to boje sie pomyslec co bedzie kiedy pihu wyda swoje pieniadze na dobrych zawodnikow i zostawi ich w zespole. bedzie trudno myslec o awansie w nastepnych sezonach.

This Post:
00
86292.12 in reply to 86292.9
Date: 4/19/2009 11:42:08 AM
Overall Posts Rated:
382382
oj na to espantoso czekalem:P na takie dlugie teksty:D
nic dodac nic ujac w sumie:P jesli chodzi o najblizszy mecz to gram na maxa:] jesli chdzi o konferencje to bede sie bil z Drukarzem i moze Validem o 1 miejsce, 2 sumie mam 2 zwyciestwa zapasu:P jesli bede mnial rpzewage wlasnej hali w PO to jednak mysle ze uda mi sie awansowac choc respekt do Mara mam,:] nie wiem czy ukszens da rade, jak sie zepnie to potrafi sprawic niespodzianki:]
co do drugiej konfy to dunkers w nastepnym powalcza, w tym odpuszczaja wiec sprawa jest jasna, Piraci celuja w mistrza, jednak espantoso im depcze po pietach i kto wie:] zapowiada sie prawdziwie ekscytujaca koncowka sezonu i PO ktre w tym sezonie nie sa z gory przewidziane jak w poprzednim:P

From: Maro_jwp

To: Joa
This Post:
00
86292.13 in reply to 86292.12
Date: 4/19/2009 5:35:36 PM
Overall Posts Rated:
00
Ooo widzę że ciekawe tezy tu powyciągaliście;) Tak na prawdę to gram przewidywalną koszykówkę , ponieważ nigdy nie interesowałem się BB:) Dopiero jak trafiłem do tej ligi to coś się ruszyło, gdyby nie moja gwiazda -Bartek Strojnowski to nie wiem , czy teraz toczylibyśmy te boje , bo po prostu gra średnio mnie interesowała
Niniejszym cieszę się że tak dobrze mówicie o mojej ekipie, i postaram się trochę zainteresować tą grą:) Wierze że będzie toczyć jeszcze wiele wspaniałych meczów :)
Powodzenia

Last edited by Maro_jwp at 4/19/2009 5:36:27 PM

From: ukszens
This Post:
00
86292.14 in reply to 86292.11
Date: 4/19/2009 6:39:24 PM
Overall Posts Rated:
00
:) ciekawy komentarz, bede w pierwszej czworce , zapewniam , ktos zaplaci frycowe ale nie bede typowal kto, dzis pokonalimsy turow i to sie liczy :D swieto w slupsku

ps ciekawe z kim zagram w paly off

This Post:
00
86292.15 in reply to 86292.12
Date: 4/21/2009 2:16:03 PM
Overall Posts Rated:
00
brawo joaquin :) gratuluje. Pokazales kto tu rzadzi. Nie mialem nic do powiedzenia przez caly mecz. Ledwo wygralem 4 kwarte z twoja rezerwa. Z jakim nastawieniem grali twoi zawodnicy? Na luzie? Bo moja postawa byla normalna i to jeszcze z entuzjazmem 4! Nie no zalamac sie idzie :)
Ale tym razem mi sie upieklo, bo espantoso tez przegral i dalej mamy lidera :)

Last edited by desert pirate at 4/21/2009 2:19:17 PM

From: espantoso

To: Joa
This Post:
00
86292.16 in reply to 86292.15
Date: 4/21/2009 2:32:55 PM
Overall Posts Rated:
00
joaquin puścił ścieme na jakiego to maksa on grać nie będzie :)

This Post:
00
86292.17 in reply to 86292.15
Date: 4/21/2009 3:19:39 PM
Overall Posts Rated:
382382
hehe dzieki dzieki:] zdiwilem sie ze tak latwo mi to przyszlo w sumie;P no gralem na luzie przyznam sie;P myslalem ze z obwodu zagrasz ale na szczescie nie bylo zle;P teraaz do domu wrocilem ipatrze na wynik i cos za wysoki mi sie wydaje:] jeszcze moze bedziesz mial okazje w PO sie zreawanzowac:P no masz lidera brawo:] u mnie valid odwalil kaszane nie wiem w jaki sposob:]
do espantoso: gra psychologiczna:P

Advertisement