Big 8 > przyjrzałem się wyborom do waszego all star teamu i ewidentnie wasza rezerwa jest ze 3 razy mocniejsza niż pierwsza piątka. Na pozycji PG jak zwykle skrajnie dziwna u was sytuacja. Mam głębokie wątpliwości, co do Steve'a Pinto, a w kontekście nieobecności fenomenalnego Zymka, czy Javoricia, to uważam ten wybór za po prostu niesprawiedliwy. W zasadzie Eimas Idas to też nie jest jakaś postać pierwszoplanowa.
Co do nas, to po bardziej wnikliwej analizie nasuwa mi się pytanie, gdzie są kadrowicze z Dunkers ZG? Chyba przez to, że złapali kontuzje mamy nieciekawą sytuację, bo spokojnie do ASG powinni się załapać Geronaga i Mikołajczyk. Pojawiają się zawodnicy z ostatniej ekipy w konferencji, a nie ma takich ikon, jak Tenis Bierants (niedawno 5/5 za trzy) czy trzymający cały Rolhand, Pier Luigi Menghini, który przez cały obecny sezon zaliczył dwa występy poniżej 10pkt. Mogę się zgodzić na pozycję numer 1, bowiem Masajda rzeczywiście gra chyba najlepszy basket na tej pozycji w naszej konferencji w tym sezonie, Koslak nadaje się na rezerwę, choć też chyba ta nominacja na wyrost. Od Handzlika na co dzień zależy w klubie więcej, jest to gracz bardziej uniwersalny od Koslaka. Na PF Jurgelisowi i Ambrukaitisowi chyba się należało.
Osobiście, wydaje mi się, że Big 8 jest mocna w zasadzie na każdej pozycji za wyjątkiem PG, gdzie te wybory dosłownie leżą. Szczególnie dobrze obsadzona jest natomiast piątka, a zaraz po niej czwórka i dwójka. U nas z kolei nie widzę wyróżniającej się pary. Na pewno PG będzie musiało pograć najwięcej, bo tam Big 8 ma achillesową piętę, na C liczę tylko na zminimalizowanie strat. Rzutowo dobrze wypada jeszcze tylko czwórka, gdzie dwóch Litwinów gra na dobrej skuteczności, więc uważam, że PF to druga szansa dla naszej konferencji.