Leírom érthetően, mert látom nem értetted meg a lényeget. Attól, mert egy San Antonio Spurs-be játszik egy Tim Duncan, még senki se fog felálni ellenük 3 Howarddal a 3. 4. 5. poszton csak azért, mert ő egymaga erős benti játékos. Vagy egy Indiana ellen se fog felállni senki sem 3 centerrel és 2:3-as zónával, mert a kinti játékosok bár nem LBJ vagy Kobe vagy Curry szintűek, kintről akkor is legyaláznak. A Miamit nem 2-3-as poszton próbálja senki sem megverni, az Indianát meg nem 4-5 poszton fogják megverni, mert felesleges ellenük ezeken a posztokon küzdeni.
Már bocs, de akkor miért nem védekezik mindenki kint
Nagyon egyszerű a válasz, mert ha belefutsz egy olyan kinti sorba aki képzett és meg se kottyan neki a te kinti védekezésed nagyon elvernek! Egyszerű mint az 1x1! Ezek ellen kell bent védekezni, mert így se úgy se fogsz dominálni kint. Nem olyan bonyolult ez a játék

!
Megint érzek némi ellentmondást amúgy. Ha nem bent védekezünk, akkor sokkal több 3-as kísérletük lett volna szerinted. Miért is? Ha kimegyünk rájuk védekezni, többet dobnak rá kintről, emberrel, mintha üresen dobálhatnák? Eléggé furcsán hangzik. Nekünk anno ezt nagyon nem így tanították és ha én lennék edző, szerintem le is ültetném azt a játékost, aki többet dob rá kintről akkor, amikor fogják, mint akkor, amikor bentre koncentrál az ellenfél és kintről üresen lehet dobálgatni.
Nekem azt úgy tanították, hogy védjük le a passzsávokat, kényszerítsük kiszorított helyzetbe a kinti embereket, a bentieket úgy tudják csak megjátszani, hogy azzal a labdával sok mindent ne tudjanak kezdeni (kiszorított helyzetbe a lábához dobva messze a gyűrűtől háttal a gyűrűnek stb stb stb). Rossz helyre menjenek a passzok rossz időben, illetve egyénieskedéssel próbálják megoldani a helyzeteiket, ha már máshogy nem megy. Illetve a megfelelő védekezés miatt időhiányba vállalhatatlan helyzetekből dobják el az emberek a labdát. Belekényszerítsék a kicsiket meddő 2:2 játékokba a centereket a gyűrű alól kihívva és még sorolhatnám, mekkora előnye van annak, ha 1:1-be meg tudod zabálni az ellenfél kinti játékosait. Nem tudom milyen szinten játszottad ezt a játékot, de nekem az jön le, olyanról beszélgetünk, amibe nem vagy képbe teljesen. Ha megnézel pár alba meccset, láthatod ennek az előnyeit, az elmúlt évek legerősebb egész pályás letámadással kombinált kinti védekezését csinálják, és mindenki szenved ellenük kint is bent is, bár a benti védő soruk nem valami veretes, meg amúgy az egész csapat nem valami veretes idén, mégis csak csak ott vannak!
A védekezés részhez egyvalamit fűznék hozzá! Ha felállsz 2:3-ba és a mecsmotor ahogy írtad fókuszokat vált mint védekezésbe mint támadásba, akkor a dolog így néz ki, 2:3 majd fókuszváltás a 3 benti ember elkezd kifele rohangászni ami a 3:2 -re kezd hasonlítani! Ez nem valami veretes, mert lomha kintre szarul védő játékosok kerülnek a kis gyors játékosokkal szembe ami ugye csemege, és felerősíti a palánk közeli ziccerezéseket középtávoliakat, illetve a betörések utáni közeli leosztásokat! Fergeteges ez a fókuszváltás a higgadtan játék ellen, amikor mindkettő védekezés ellen tökéletesen működik. Ezt írtam le az előző szösszenetbe, de nem értetted meg ennek a lényegét!
A többi résszel többé kevésbé egyetértek, nincs értelme tovább beszélni róluk!
Last edited by JoeBlack at 1/8/2014 1:12:09 PM