Živjo!
Zmaga proti Angliji je bila posebna. Pa ne sam zato ker smo s to zmago praktično že v drugem delu evropskega prvenstva.
To je bila naša 195 zmga, kar pomeni, da je bila to ljubilejna 100 zmaga pod mojim vodstvom!
Torej sem ob tej okrogli 100 zmagi pripravil malo statistike za vse, ki vas zanima.
Do sezone 15 je reprezentanca odigrala 153 tekem, med tem ko je pod mojim vodstvom odigrala že 143 tekem!
Razmerje zmag in porazov
obdobje___skupaj__do 15sezone____pod mojim vodstvom
zmage_____195______95_________100
porazi_____101______58__________43
nastopi____296______153_________143
%zmag____65,88____62,09_______69,93
%porazov__34,12____37,91_______30,07
Na 5 evropskih prvenstvih smo se 2x uvrstili v drugi del.
V 15 sezoni smo bili nekonkurenčni pa tudi kot nižje rangirani nismo imeli veliko možnosti. Končna bilanca 3je porzai in 4 zmage.
V sezoni 17 pa smo doživeli kar manjši šok. Enakovredno smo se kosali z Nemci in šele po podaljšku klonili. Nato zmaga z višjo zavzetostjo proti Portugalski in pa kdo bi lahko pozabil zgodovisnko zmago po podaljšku proti Srbiji, ki nam je prinesla drugi del. No z nizkim razpoloženjem nismo nikogar presenetili in drugi del smo končali brez zmage.
Sezona 19: Sicer smo upali na preboj v drugi del vendar v težki skupini nam ni bilo lahko. Odločila je 5 tekma proti takrat izjemno močni reprezentanci Estonije. Oboji smo igrali na vso moč in prišlo je do podaljškov. Šele po drugem podaljšku smo jih premagali in se izjemno približali drugemu delu. Nato smo gladko izgubili proti Turkom, nato pa kalkulirali in izgubili tudi proti švedom ter se vseeno uvrstili v drugi del. Poljska, Češka, Italija, Litva so bile daleč pred nami, upali pa smo na uspeh proti Ukrajini. Odigrali smo na vso moč in zmagali. Drugi del smo zaključili na 5 mestu s prvo zmago naše reprezentance v drugem delu. To je bilo najuspešnejše tekmovanje do te sezone.
sezona 21: Veliko razočaranje. Poznala se je menjava generacij. Imeli smo ogromno težav pa tud sreče pri žrebu nam je zmanjkalo. Končali smo s 4porazi in le 3 zmagami. Daleč od pričakovanj...
sezona 23: Skupina je bila zanimiva. Izstopale smo 3 reprezentance Slovenija ter Slovaška in Rusija. Vsi se še spomnimo kako so rusi namerno uničili enega izmed boljših naših zuannjih igralcev in sicer Udoučiča. No vseeno smo upali na uspeh. Rusi so bili močnejši nato pa smo želeli presenetiti slovake, ki pa so prekršili dogovor tako da nam je ostala le borba za tretje mesto.
sezona 25: Po 5 zmagah in lepi koš razliki pričakujemo uvrstitev v drugi del. Kjer pa nas čakajo močni nasprotniki. Malce kalkuliram in če se bomo res uvrstili v nadaljevanje nas v drugem delu čakajo: Slovaška, Češka, Španija, Finska in Ukrajina.
Last edited by ElanNM at 11/2/2013 8:03:53 AM