Jestem w stanie zrozumieć twoje potrzeby, ale biorąc pod uwagę najważniejsze skille w BB (OD, IS, ID) Szulc jest (jak na gracza o takiej pensji i TSP) bardzo, bardzo słaby - nieważne, na jakiej pozycji zagra, będzie dziurą w obronie.
Brak podania i to, że za JS/JR płacisz z formuły na SFa, też sprawiają, że wydaje mi się bardzo mało wydajnym graczem jak na taką pensję.
Drugi najbardziej efektywny zawodnik w lidze.
Drugi strzelec ligi.
Z tym, ze skille mial dla niektorych slabsze tez sie moge zgodzic, ale to jest ocean subiektywna.
Sume skilli mial wysoka i byl trenowany trenerem 5 i 6 przez cala kariere.
Wystawilem go za tyle za ile sklonny bylem go sprzedac i ktos za niego tyle zaplacil.
Czesc ludzi nie patrze sie na skille tylko na SS10, srednia punktacje w lidze i skutecznosc.
Tekliński zaś jest 33-letnim obwodowym. W dzisiejszym BB to już 2 wystarczająco dobre powody, by stwierdzić, że raczej nie jest wart 900k. Myślę, że w tym przypadku w porównaniu transferowym jest sporo prawdy, no, może można byłoby je naciągnąć do 500k, bo jest młodszy od większości graczy z tych widełek.
Zaplacilem za niego 800k dwa miesiace temu, teraz po rozliczeniu podatki zainkasuje za niego 792k.
Szukajac na tlu nie znalazlem nikogo z porownalnymi skokami.
Malo tego porownywac go do 35 latkow, ktorzy sa wystawieniu w okolicach 1kk.
Rynek przez ciagle ingerencje z zewnatrz jest spieprzony i nie wiadomo tak naprawde za ile mozna kogos sprzedac.
Przyklad z Wikiera, moze pojsc za 7kk, ale rowniez dobrze w okolicach 9kk a moze nawet 10kk.
Wczesniej tez omawialiscie zawodnika, ze nie chcial zejsc za 1.6kk to obnizyli mu wystawienie do 1.5kk i zszedl w okolicach1.7kk.
Wiem, ze macie ciezkie orzech do zgryzienia, w sumie do 50-60% transfer mozna by sie przyczepic i je obciac. ;)
Last edited by Kac100 at 8/27/2018 4:01:53 PM