Pozdrav svima,
iza nas je odlicna utakmica 4. kola Utjesnog Turnira. U grotlu dvorane na Grbavici su pali Filipini, 15. reprezentacija na svijetu:
(39240)Odlicno smo krenuli u ovaj mec, pobijedivsi prvu cetvrtinu rezultatom 27-9. Pobjednik je vec tada bio poznat.
Necu izdvajati pojedince, odlican doprinos ovoj pobjedi dali su svi igraci.
Eh sad, sto se tice CT-a, ovako u retrospektivi se cini kao prilicno los potez i nemam problema da to priznam.
Medjutim, treba imati u vidu da su prije ove utakmice Filipini vazili za ekipu sa puno jacim svjetskim renkingom i donekle boljim igracima. Pored toga, imali su prilicno visi entuzijazam od nas i vrlo dobar bilans protiv nekih od najjacih ekipa na svijetu (da ne pominjem tri uvjerljive uzastopne pobjede u zadnje dvije sezone protiv cuvene Indonezije). Ukratko, nisam vidio neke prednosti na nasoj strani osim domaceg terena a pobjeda mi je bila zaista neophodna.
Naravno, citavu proslu sedmicu sam razmisljao o utakmici i vagao da li igrati Normal ili ne. Cak sam i drzao Normal sve do juce. Ipak, uzevsi u obzir da su nam sljedece tri utakmice Gana kuci, Bahami u gostima i Paragvaj kuci, odlucio sam da igram CT. Gana je i sama igrala CT Filipinima prije dvije sedmice i njihov ent nece biti puno visi od naseg (jer cisto sumnjam da su igrali TIE poslije toga). Bahami nam svakako ne mogu nista, a do Paragvaja ce nam se ent podici na prilicno visok nivo.
Da su nam Filipinci odigrali Normal i neku normalniju taktiku tipa LI ili LP, siguran sam da bi se sada vodile drukcije diskusije. Uglavnom, da ne duzim, preuzimam odgovornost za ovakvu taktiku i smatram da je u trenutku postavljanja taktike ovo izgledalo kao najbolji potez.
Sljedece sedmice nas ceka mec sa Ganom, moguce je da to bude jedna gusta utakmica ali ako nam forma bude na nivou (slicna ovakvoj) mislim da cemo slaviti jos jednu pobjedu.
Naprijed BiH!