Beer Arena u transu (luduje)
8218 najvatrenijih pristalica Pivopija umelo je da proslavi najveci uspeh u istoriji tima, plasman u finale konferencije u debitantskoj sezoni u ovom rangu takmicenja. Ubedljivo najneizvesniji mec plej ofa ovog utorka zavrsen je povoljno po domacina, iako je pocetak poslednjeg perioda nagovestavao drugaciji ishod. Posle relativno loseg prvog poluvremena, iskusnija i svakako naviknuta na ovakve meceve, ekipa Lubenina preuzela je apsolutnu kontrolu nad utakmicom. Delovalo je da je samo pitanje trenutka kada ce se odlepiti na dvocifrenu prednost. Udarne igle Pivopija, Noval i Staack potpuno su zaustavljeni , rezervista Turic je usao u problem sa licnim greskama. Ispostavlja se da je upravo taj, naizgled problem, prelomio mec na neocekivanu stranu..
Kapitenskih 5 minuta
Do tada potpuno indisponirani kapiten Mirkovic (19 minuta, 0 poena, sut iz igre 0/7) usao je kao jedina opcija sa klupe. Pokazao je kako i kada kapiten treba da povuce. Za 5 min u poslednjoj cetvrtini nanizao je 9 poena, uhvatio 2 lopte u napadu i ukrao jednu. Treba napomenuti da je nanizao 2 trojke u samom finisu i potpuno dotukao zahuktali Lubenin. Iako je direktno odlucio pobednika, cvrsto stoji na zemlji:
"Da sam se samo ja pitao za pobedu, usli bismo u poslednji kvartal sa trocifrenim zaostatkom. (smeh). Lavovski deo posla su odradili novajlija Staack (posebne pohvale, iz aviona je uskocio na teren i igrao sjajno, iako ne zna nijednu nasu akciju) i Mitar (moj vrsnjak i najbolji nas igrac, ako mene pitate)."
Otkuda hrabrost da uzmete dva teska suta za 3p (u trenutku kada sutirate iz igre 0/8?
"Po teoriji verovatnoce nekada morate da pogodite, zar ne? Snagu crpim iz neverovatnih navijaca. A i nikada nisam imao problema sa kljucnim sutevima, lakse mi je da se opravdam (mladost, mala plata) kod trenera, nego neki od iskusnijih igraca, od kojih se ocekuju takvi pogoci. Iskreno, sa te strane ne osecam nikakav pritisak, verovatno sto se od mene ne ocekuje da uvek pogodim. "
Finale protiv Lazarevca?
"Iskreno, sve ispod 30p razlike u njihovu korist bice zadovoljavajuce. Ne smemo mi da pretimo ekipi koja je jedina u sva 3 ranga takmicenja ostvarila ligaski skor 22-0. Bice nam drago da gostujemo kod jednog takvog tima. Probacemo da nametnemo svoj stil igre, granitnu odbranu (koju smo igrali najbolje ove sezone na ligaskom nivou), a u napadu sta uradimo. Skupo cemo prodati kozu, to je sigurno. Drugacije ne umemo!"