BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Sezon 29

Sezon 29

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263522.64 in reply to 263522.61
Date: 10/26/2014 3:48:56 AM
Bulgoty
III.2
Overall Posts Rated:
3131
Get back - w sumie masz rację :) w przyszłym meczu może być wynik zupełnie odwrotny.. ale jak Ci się wydaje że u mnie będą tylko dreptali w miejscu to się nie zdziw jak znowu wygramy:) Ten SF ode mnie to nasza tajna broń:) chociaż miał zebrać parę piłek mniej i przynajmniej dwa razy więcej strat zaliczyć:)

From: Rynio

This Post:
00
263522.65 in reply to 263522.61
Date: 10/26/2014 8:27:39 AM
Overall Posts Rated:
88
Przepraszam bardzo, ale dociekanie stanu mojego konta jest bardzo wysoko przesadzone, a opinia o wysokości cen moich biletów nie najwyższych lotów. "Bawiłem" się już cenami biletów i każda podwżka odbijała się niższą frekwencją, więc dostawianie krzesełek daje dużo lepsze efekty. Tak na marginesie, bo nie rozumię (w sumie nie muszę, nie jestem ekonomistą),to Twoje ceny i dochód 170 tyś są bardziej ekonomiczne od moich cen i dochodu (jak to obliczyłeś 250 tyś)?. Hala moja ostatnio zapełnia się w dwóch sektorach do ostatniego miejsca (więc ci z Detroit niech wcale nie przyjeżdżają), tylko tam dostawiam krzesełka. Powtarzam jeszcze raz - w tym sezonie interesuje mnie jako beniaminka utrzymanie w tej lidze i każda wygrana (niekoniecznie 30 punktami), cieszą mnie również nikłe porażki (9pkt) na wyjazdach z utytułowanymi rywalami. A co do poziomu mojej drużyny to ja i moi fani jak do tej pory jesteśmy zadowoleni.

From: Get back

This Post:
11
263522.66 in reply to 263522.65
Date: 10/26/2014 9:33:48 AM
Overall Posts Rated:
2929
Uwagi o wysokości ceny biletów nie miały trzymać poziomu artystycznego "Pana Cogito" czy "Pana Tadeusza". W sumie nie obchodzą mnie twoje odczucia artystyczne o poziomie mojej wypowiedzi. Dyskutujmy o faktach.

Skoro Twoja teoria, że dostawianie krzesełek i nie dbanie poziom sportowy drużyny daje lepsze rezultaty prowadzonemu zespołowi [zakładam, że miarą oceny rozwoju zespołu, jest poziom rozgrywek w których on uczestniczy i miejsce w rozgrywkach, które zajmuje] od zapewnienia widowiska sportowego na odpowiednim poziomie za wygórowaną opłatą to dlaczego w tej grze nie mamy hal na 50000 tys. osób? Czemu przez 8 sezonów nie mogłeś wyjść z V ligi, a później 11 sezonów męczyłeś się z wyjściem z IV? Dlaczego twój model funkcjonowania jest lepszy od mojego i ogólnie przyjętego przez społeczność BB? Bo chyba musi być lepszy skoro się go usilnie tak trzymasz...
Być może nie od razu zrezygnuję z dotychczasowego modelu prowadzenia zespołu, ale może uda Ci się mnie przekonać że Twój sposób postępowania doprowadza na szczyt szybciej niż dotychczas stosowany przeze mnie.

Statystyki odnośnie twojej hali nie kłamią [statystyki aktualne na dzień 26.10.2014, uwzględniają pierwsze trzy mecze ligowe sezonu 29, dwa z tych trzech meczy rozegrałeś we własnej hali]:
Pojemność hali 30 000 miejsc.
Dochód maksymalny - $ 312 150.
Średni przychód - $ 252 820.
Dochód w ostatnim meczu ligowym - $ 251 962.
Przychód w sezonie - $ 505 639.
Przy takich przychodach grałbym już od 3-4 sezonów w II lidze i walczył o PO.

To są statystyki, z którymi ciężko polemizować. Jeśli nie wierzysz w ich prawidłowość to podlicz je sam w zakładce bodajże "Economy". Ja korzystałem z danych, które zbiera o naszej lidze BM.
Gdzie w twoim działaniu jest sens i logika? Bo nie uwierzę w to, że nie grasz o awans do wyższej ligi tylko by dobudowywać krzesełka na hali...

From: Siwy

This Post:
00
263522.67 in reply to 263522.63
Date: 10/26/2014 10:41:14 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Tu się zgodzę! Zresztą teraz wszystko zaczyna się układać w logiczną całość- Łomża po słabej pierwszej kwarcie zauważyła totalną słabiznę w obronie, zaczęła tam atakować... i po prostu mnie zniszczyła! Zresztą na powtórkach widać, że Szamborski zaczął oddawać więcej rzutów dopiero po Q1, rośnie też wtedy skuteczność Hohewarthego...
A fakt tak dziwnego rozkładu FT można też zrzucić na słabą OD, 8 z 13 fauli zarobili obwodowi, 3 podkoszowi, a 2 rezerwowi.
BTW Widzę, że trochę moja bezradność a propos silnika gry cię zdenerwowała, patrząc na korenspondecję. Przepraszam, ale spokojnie, wnioski wysnuwam jakieś, więc takich sytuacji winno być mniej

A co do dyskusji o hali, fakt, przy takiej ilości miejsc już powinno się przestać. Jeśli dobrze pamiętam, bodajże od 20000 jest tak zwana miękka granica, co oznacza, że może jeszcze ilość kibiców doskoczyć do 21-22k, ale np.: 25k nigdy być nie powinno...
Niemniej pamiętajmy, że 250k z tego sezonu to odpowiednik maks. 170-175k z IV ligi, za to killer składu ot tak się nie kupi... Dochodów zazdroszczę, i sądzę, że w najważniejszym momencie Starogard może w ten sposób ufundować sobie mutantów na PO i jeszcze dokonać tam paru sensacji.
Zresztą i tak polityka Rynia w tej kwestii jest lepsza od... nie owijajmy w bawełnę, najsłabszego zespołu ligi, World Cupu. Tak... z 135k dochodu z hali i przęcietną formą ten zespół z pewnością daleko zajedzie...

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Get back

To: Siwy
This Post:
00
263522.68 in reply to 263522.67
Date: 10/26/2014 11:47:22 AM
Overall Posts Rated:
2929
Nie zdenerwowała tylko uznałem, że jesteś na tyle kumaty żeby zrozumieć mój wywód i kiedyś np: przy kadrach może ci się to doświadczenie przydać. Chodzi też o to żebyś patrzył szerzej. Zresztą kiedyś w instrukcji było opisane, że po pewnym czasie może dojść do odpowiedniego przestawienia się ofensywy pod wpływem zachowania obrony. Zdarza się to co prawda rzadko i w mniej spektakularny sposób, ale trzeba pamiętać, że silnik dopuszcza taką możliwość. Dużo lepiej to jest widoczne przy równowadze skillsów rzutowych pomiędzy obwodem, a podkoszowymi ataku.

Poza tym gość ma ogromny sufit jeśli chodzi o płace i mógłby zacząć od treningu dajmy na to podkoszowych. Dojść do poziomu 80-90 tys. i przejść na trening obwodowych bo z takim sufitem płac nie musiałby tego robić na odwrót [najpierw obwód, potem pod koszem] by walczyć o awans czy ich sprzedawać po zakończonym treningu. Jedyne co mnie tu wkurza to fakt, że marnuje tak wspaniałe możliwości prowadzenia klubu jakie ma, bo przy minimalnych cenach i tak zarabia sporo więcej ode mnie.

Last edited by Get back at 10/26/2014 11:54:48 AM

This Post:
00
263522.69 in reply to 263522.68
Date: 10/27/2014 3:22:40 AM
Overall Posts Rated:
2222
no ładnie... wyjechałem na weekend a tu taka analiza taktyczna mojej drużyny...:P i weź tu teraz coś wygraj;)

From: Rynio

This Post:
00
263522.70 in reply to 263522.68
Date: 10/27/2014 6:48:36 AM
Overall Posts Rated:
88
Sorry, ale Twój wywód, "grzebanie w mojej przeszłości" i irytacja wielkością mojej hali trochę mnie zaczynają bawić. Komu i do czego potrzebne są te dane, bo ja nikomu i nic nie zamierzam udowadniać oraz do niczego przekonywać. A co do poziomu mojej drużyny - czy na mecze przychodziłoby 22 tyś. fanów gdyby zespół nie grał efektywnie i widowiskowo?(ponadto na 3 kolejki w 2 moi zawodnicy byli MVP kolejki, nie wspominając o innych klasyfikacjach), a dotychczasowe miejsce w tabeli lekko sugeruje, że poziom sportowy mojej drużyny specjalnie nie odstaje od poziomu ligi. Twoją wiarę (czy niewiarę) w moje cele na ten sezon oraz irytację ze sposobu prowadzenia mojej drużyny, wybacz, ale mam "szerokim czteroliterowym" poważaniu. Przykro mi, ale nie podejmę już konwersacji na ten wątek!.

This Post:
22
263522.71 in reply to 263522.70
Date: 10/28/2014 3:55:14 PM
Overall Posts Rated:
4545
Dzień 4 (Wtorek 28 Październik 2014) : Występy za pośrednictwem (http://www.buzzer-manager.com)

Wyniki kolejki
Warsaw Loosers 93 - A kij ci to wiedziec? 104
Bulgoty 105 - Siedlce Bulls 91
Piast PKS Starogard Gd. 116 - Baltic Strong 75
Nike Zgorzelec 80 - Łomża Fighters 102
KK Falcons 84 - Warsaw City 75
Defloracja Nowa Huta 64 - chicago bulss 88
Hooligan Hawks 134 - Twierdza Wrocław 108
Silesia Piekary 94 - World Cup 71

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 134 : Hooligan Hawks
Zbiórki : 68 : Łomża Fighters
Asysty : 27 : Twierdza Wrocław
Przechwyty : 12 : Piast PKS Starogard Gd.
Zablokowane rzuty : 13 : KK Falcons

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 43 : A. Uju (A kij ci to wiedziec?)
Zbiórki : 26 : G. Aprigliano (Silesia Piekary)
Asysty : 15 : P. Chasiotis (Bulgoty)
Przechwyty : 7 : Z. Czerwonka (Piast PKS Starogard Gd.)
Zablokowane rzuty : 5 : U. Bonneau (Łomża Fighters), Z. Baptista (Warsaw Loosers)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : M. Lapčić (chicago bulss) (23 Punkty, 3 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 2 Zablokowane rzuty), D. Weinstein (Siedlce Bulls) (30 Punkty, 5 Zbiórki, 5 Asysty, 2 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 27
Shooting Guard : A. Beires (Piast PKS Starogard Gd.) (27 Punkty, 4 Zbiórki, 4 Asysty, 0 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 24
Small Forward : P. Lijó (A kij ci to wiedziec?) (16 Punkty, 10 Zbiórki, 5 Asysty, 1 Przechwyty, 2 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 30
Power Forward : U. Bonneau (Łomża Fighters) (17 Punkty, 20 Zbiórki, 2 Asysty, 0 Przechwyty, 5 Zablokowane rzuty), R. Álvaro (Bulgoty) (26 Punkty, 13 Zbiórki, 1 Asysty, 1 Przechwyty, 4 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 34
Center : K. Ninassarvik (Bulgoty) (33 Punkty, 24 Zbiórki, 0 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 52

MVP kolejki
K. Ninassarvik (Bulgoty) (33 Punkty, 24 Zbiórki, 0 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 52

Najsłabszy występ kolejki
W. Jercha (Twierdza Wrocław) (2 Punkty, 1 Zbiórki, 0 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -4

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : M. Bakunowicz (Baltic Strong), M. Nowiński (Baltic Strong), P. Udoy (Warsaw City) : 5 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : C. Brettoni (World Cup), R. Jarosławski (World Cup), K. Kaski (chicago bulss), Q. Elba (Siedlce Bulls), A. Mizieliński (Nike Zgorzelec), R. Kangyin (Warsaw Loosers), M. Maślak (Warsaw Loosers), Z. Tekliński (A kij ci to wiedziec?) : 6 Faule

Iron man : I. Šajatović (World Cup), R. Zhigulin (World Cup), S. Scanavini (Baltic Strong), M. Nowiński (Baltic Strong), M. Dalla Sega (Siedlce Bulls), A. bin Abd Jalil (Siedlce Bulls), J. Pytlarz (Nike Zgorzelec), J. Bożyczko (Nike Zgorzelec), N. Lam (Nike Zgorzelec), I. Pusaudzis (Nike Zgorzelec), Y. Pao Tzu (Defloracja Nowa Huta), P. Chasiotis (Bulgoty) : 48 Minuty

Snajper : B. Reca (Twierdza Wrocław), D. Weinstein (Siedlce Bulls) : 6 3 punkty

Najlepszy zawodnik : S. Rodriguez (Hooligan Hawks) : Ocena : 17.5

Najsłabszy zawodnik : Á. Csöregh (Baltic Strong) : Ocena : 3.0

PS. Wklejam, chociaż nie wiem czy jest sens, bo z tego co zauważyłem to tutaj zdecydowana większość korzysta z BM'a ;)

This Post:
00
263522.72 in reply to 263522.71
Date: 10/29/2014 3:40:07 AM
Bulgoty
III.2
Overall Posts Rated:
3131
Jest sens, bo mamy to w zasięgu ręki i skomentować można przy okazji - np. MVP kolejki dla mojego "dziadka" :) centra

From: Siwy

This Post:
00
263522.73 in reply to 263522.72
Date: 10/30/2014 4:15:43 PM
Overall Posts Rated:
15061506
No i po II rundzie pucharu... ja się cieszę, bo trzecia runda i trzeci bocik, Yester Zoom jeszcze ciężko oddycha po niespodziewanym horrorze z IV-ligowcem, siedler (WRÓĆ! Get Back) płacze, bo w następnej rundzie gra z Korsarzami... poza tym 3 inne kluby (Hawks, Twierdza, Warsaw City) z III-ligowcami, chyba już nie przejdziemy tego etapu w komplecie...

Last edited by Siwy at 10/30/2014 5:13:04 PM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: akanders

To: Siwy
This Post:
00
263522.74 in reply to 263522.73
Date: 10/30/2014 4:26:11 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
no to masz szczęście, bo ja już w drugiej rundzie miałem III ligowca, pierwszy raz w tej grze miałem taki numer

Advertisement