BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Milli Takım Seçim Tartışmaları

Milli Takım Seçim Tartışmaları (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
169003.63 in reply to 169003.61
Date: 1/13/2011 9:51:54 AM
Overall Posts Rated:
3434
hocam benim belli bir taktik anlayışım yok rakibe göre her tipde değişik oyuncuları kullanabilirim.

birde türk oyuncuların aranması ile ilgili bir fikrim var eğer seçilirsem bunu mutlaka yapmak istiyorum. eğer yeteri kadar bana yardımcı olacak kişiler olursa bütün ülkelerin ilk 3 ligini komple taramak istiyorum. bu çok zaman alacağı için bi liste yapıp yardımcı olmak isteyenlere belli ülkeleri verip kısa zamanda bütün kaliteli oyuncuları gözden geçirmek niyetindeyim inanıyorumki gözden kaçan ve milli takıma girebilecek düzeyde olan birkaç oyuncu bulabiliriz. başkası seçilsede böyle bir uygulamanın çok faydası olacağını düşünüyorum sonuçta 80 k maaş alıp belkide mt nin çok üzerinde oyuncularımızda vardır. bazen dikkat ediyorum bilgisayara düşen takımlarda bile ne oyuncular çıkıyor bence şansımızı denememiz gerek.

This Post:
00
169003.64 in reply to 169003.63
Date: 1/13/2011 9:56:25 AM
Overall Posts Rated:
3434
yalnış hatırlamıyosam bir ara maaşlara göre oyuncuları yazan bir site vardı hala kullanılıyorsa çok işimize yarar

This Post:
00
169003.66 in reply to 169003.65
Date: 1/13/2011 10:02:32 AM
Overall Posts Rated:
3434
evet bu siteydi eskiden bakıyordum demekki hale devam ediyormuş. takımlarla ilgili güzel istatistikler veriyordu

This Post:
11
169003.67 in reply to 169003.61
Date: 1/13/2011 12:41:13 PM
Overall Posts Rated:
227227
Herkes şöyle oyuncu alacağım böyle oyuncu alacağım diyor da elde öyle oyuncu varmı onu hiç düşünmüyor. Yazılanlardan yola çıkarak söylüyorum, kim kazanırsa kazansın eğer başarısız olunursa eaglesight'ın dediği gibi benim istediğim tipte oyuncu yoktu, kafamdaki oyunu oynayamadım denmez umarım..
Sonuçta milli takım bir kişinin değil, eldeki kadroyla en iyisinin yapılmaya çalışması lazım..

ne saçmalıyorsun? ben hangi maçta yeniildim sebep olarak bunu gösterdim sadece istediğim mantaliteye tam olarak ulaştırmadım dedim. Sanki başarısılığımı sebebi bu demişim gibi konuşuyorsun eğer bunu gösterseydim son seçim konuşmasında teşekkür ettiğim kişileri görmezden geliyorsun demektir. Sırf konuşmak için konuşmasak iyi olur sanırım hele GM se daha dikkat etmesi gerekir.

From: Fitz
This Post:
00
169003.69 in reply to 169003.68
Date: 1/13/2011 10:45:34 PM
Overall Posts Rated:
4242
Basit bir şekilde yorum yapmak istiyorum eminim hepiniz çok iyi biliyorsunuz bunları. :) Benim gördüğüm ve sizlerinde gördüğü takımda Kf, Pg , Uf olmayışı. Hepsi ordan burdan yarım yarım oyuncular. Bir kaç kişi değinmiş sanırım olay şu taktik bu taktik takımda sadece benim gördüğüm oyuncu yok alttan gelecek oyuncu sayısı sınırlı ( oyuna başlayalı 1.5 sezon oldu gözlemlerim kısıtlı ) . Ayrıca herkesin konustugu oyuncu yetistirilmesi de çok çok az gibi gözüküor Tbl takımları oyuncu yetistiremiyor. 2.ligtekilerin az bir kısmı yetistirior ve hala 2.ligde olupta oyuncu yetistirmeyen (türk yada yabancı) cok takım var. Bu da bence hala tam anlamıyla bilgili değildirler diye tahmin ediyorum. Zaten bunlardan sonraki liglerde ise tamamen rastgele. İyisimi milli takım iyi olacaksa alt ligdekilere oyunu ögretin (mümkünse tabi). Oyunu bilen sayısından 2 yada 3 lig tane anca cıkar-bu bile şüpheli-. Benimde bildigim sayılmaz ama öğrenmeye çalısıyorum
Ligleri tam olarak tanımıyorum ama geçen bir takım gördüm ülkesini unuttum Amerika kıtası ülkelerinden 3.lig takımında 3 tane kf vardı antreman alır durumda o haliyle bile sanırım bizim Tbl takımlarının çogunda oynar. Bizde 1 tane türk oyuncu yok.

U21 koçu da baya uğraşıyor gibi gözüküyor ama umarım ilerisi için bişeyler çıkar.

Neticede kim gelirse gelsin başarılı olamayacaktır, oldu diyelm bu da şöyle olur A Milli Futbol takımımız gibi :)
Seçilen arkadaşa kolay gelsin...

Not: Şu anki kadronun 17 oyuncusunun 1 tanesi Uf , digerleri şg ve center. Garip sadece düz mantık takım iyi değil gibi. Diyorsanız NT önemli değil o zaman unutun herseyi. :)

Last edited by Fitz at 1/13/2011 10:48:18 PM

This Post:
00
169003.70 in reply to 169003.68
Date: 1/14/2011 12:11:22 AM
Overall Posts Rated:
227227
Herkes şöyle oyuncu alacağım böyle oyuncu alacağım diyor da elde öyle oyuncu varmı onu hiç düşünmüyor. Yazılanlardan yola çıkarak söylüyorum, kim kazanırsa kazansın eğer başarısız olunursa eaglesight'ın dediği gibi benim istediğim tipte oyuncu yoktu, kafamdaki oyunu oynayamadım denmez umarım..
Sonuçta milli takım bir kişinin değil, eldeki kadroyla en iyisinin yapılmaya çalışması lazım..

ne saçmalıyorsun? ben hangi maçta yeniildim sebep olarak bunu gösterdim sadece istediğim mantaliteye tam olarak ulaştırmadım dedim. Sanki başarısılığımı sebebi bu demişim gibi konuşuyorsun eğer bunu gösterseydim son seçim konuşmasında teşekkür ettiğim kişileri görmezden geliyorsun demektir. Sırf konuşmak için konuşmasak iyi olur sanırım hele GM se daha dikkat etmesi gerekir.

Birincisi saçmalamıyorum, sadece veda konuşmasındaki bir bölümü okuyarak bu kanıya ulaştım ve bunları ikili konuşmalarımızda da zaten konuşuyorduk..
"Aldığımda kadroya gelince kötü demiyorum ama benim değilde furqan hocamız oyun anlayışına uygundu farkettiyseniz ilk başlarda benim oyun anlayışıma uysun diye az maaşlı oyuncular aldım takımı hala kendi oyun anlayışıma tam olarak uyduramadım."

Şimdi milli takımın başına gelen birinin, bu oyuncular benim oyun anlayışıma uygun değil deme lüksü yok. Çünkü milli takımın başına kendi oyun anlayışına uygun oyuncularla oynamaya değil, eldekinin en iyisini yapmaya çalışmak için geçiliyor. Daha öncede dediğim gibi milli takıma kendi takımımız gibi bakılması çok yanlış, tamamiyle farklı bir ortam.
Elbette ki başarısızlık bu yüzden demedin ancak olay buna çıkıyor. Bu LA veya GM'lik neden bu kadar göze batıyor anlamıyorum, LA veya GM'lerde forumda görüşlerini istedikleri gibi yazabilirler.

o yazdıklarımın devamınıda okumanı tavsiye ederim...

From: Kemal

This Post:
00
169003.72 in reply to 169003.71
Date: 1/14/2011 7:50:32 AM
Overall Posts Rated:
5555
national team demek istedi hocam sanırım

From: Serkin
This Post:
00
169003.73 in reply to 169003.72
Date: 1/16/2011 6:19:48 AM
Overall Posts Rated:
1717

Yapılan konuşmalara bakarak iki aday üzerinde yoğunlaştım fakat kimin daha samimi olduğu tam anlamıyla belli olmuyor.
Tıpkı Ülkemiz futbol takımında olduğu gibi Bundan önceki sezonlarda da Milli Takım antrenörlüğü ulaşılacak bir hedef gibi görüldüğü için başarı gelmemiş olabilir, burada önemli olan samimiyet ve Milli takım için birşey yapabilmek, kariyerimde bir MT koçluğuda olsun mantığıyla hareket eden değil, amatör bir ruhla birşeyler başarmaya çalışan bit MT koçuna ihtiyacımız var.

Oyunu ben iyi biliyorum, şöyle taktik yaparım böyle oyuncu alırım gibi afaki sözlerede gerek yok oyunu 3 sezon oynayan hemen hemen herşeyi çözüyor zaten , 15 sezondur burada olan birisiyle 3 sezondur oyuna devam eden birisi arasında pek fark olduğunu sanmıyorum.

Tabi bunları yazmak için neden bu zamana kadar bekledim diye merak edenler olursa yarın sabah itibariyla oy verme işlemi sonlanıyor ve ben son zamana kadar gerçekten ne yapabileceğinin farkında olan ve samimi bir niyetle Milli Takımın başına geçmeyi düşünen arkadaşımıza oy vermek gerekliliği duyuyorum, Milli takım Antrenörünün düşünceleri, olumlu yada olumsuz eleştirilere yaklaşımı , Zıt fikirlere karşı verdiği cevaplar gerçekten önemli diye düşünüyorum. benim 1 oy'um durumu çokmu etkiler ? tartışılır :) ama en azından içim rahat olur ben bu adama şu , şu sebeplerle oy verdim diyebilirim. :)

Bu arada balavuz isimli adayın hiç sesi çıkmıyor. Fırtına öncesi Sessizlikmidir nedir artık , bir sürpriz yaşamayalım sonra 93847937394 oy'la birinci falan olursa şaşırmam :D

Milli Takım seçimlerine katılan herkesin sağ duyulu olmalarını ve hatır gönül işinden çok , Türkiye Milli Takımı için birşeyler yapabileceğine inandıkları adaylara oy vermelerini temenni ediyorum.

Aday olan arkadaşlara başarılar. Umalım ki Herşey gönlünüzce olsun ;)

Advertisement