:)
Może to brak umiejętności czytania ze zrozumieniem powoduje te problemy i zapamiętaj chłopcze ja nie kłamię
Od: Siwulsson
Data: 2015-09-11 18:34:11
Warsaw Loosers
III.10
Łączne oceny postów:
526 526
V edycja już się zbliża, więc pora na jakieś konkrety.
Od 1 X 2015 zaczynamy jubileuszową edycję rozgrywek Ligi Rezerw. Pierwsze mecze w czwartek 1 X, gramy w tym roku do 5 XI (ostatni tydzień S32), ew. do 12 XI (pierwszy tydzień S33).
Format tradycyjnie ustalę po ostatecznym zatwierdzeniu listy, ale mogę podać parę konkretów.
Jeśli zgłosi się 9-12 zespołów, dzielimy się na 2 grupy po 5-6 zespołów, do półfinałów wejdą 2 pierwsze. Jednak ponieważ granie w grupach będzie trwało 2 tygodnie dłużej, półfinał i finał będą składały się tylko z 1 meczu. W półfinale gramy na parkiecie zwycięzców grup, finał na parkiecie zespołu z lepszym bilansem w rundzie grupowej. Drabinka przegranych jak wyżej, choć jeśli chcecie, to mogę ją rozszerzyć na miejsca 9-12.
Jeśli zgłosi się 13-16 zespołów, jak przed rokiem, dzielimy się na 4 grupy po 3-4 zespoły. 2 zespoły z grupy wchodzą do ćwierćfinałów, w których zwycięzcy grup będą rozstawieni i będą grać u siebie. Półfinały i finał z 1 meczu na parkiecie zespołu z lepszym bilansem po fazie grupowej. Drabinka przegranych dla miejsc 5-8, ew. dla miejsc 9-16, jeśli będą chętni.
Niezależnie od wybranego systemu, rezerwuję sobie możliwość rozstawienia w grupach 4 zespołów, które w poprzedniej LR zajęły najwyższe miejsca. Dodatkowo w przypadku, w którym Baltic lub Falconsi zagrają w 1/16 finału PP, mogę automatycznie rozmieścić te drużyny w grupach 3- lub 5-zespołowych, aby zespoły te mogły pauzować w trakcie 1. kolejki.
Jeszcze regulamin rozgrywek. Troszkę zaktualizowany, ale to nadal głównie dzieło siedlera.
W rozgrywkach może wziąć udział dowolna drużyna grająca w lidze III.10, lub mająca za sobą wcześniejszy udział w Lidze Rezerw, nawet jeśli gra już w innej lidze.
Zaproszenie powinien wysłać gospodarz do niedzieli godz. 23.00. Gość powinien zaakceptować do poniedziałku do 23:00. Nie wysłanie zaproszenia przez gospodarza w podanym terminie lub nie przyjęcie go przez gościa bez wyjaśnienia skutkuje walkowerem.
Zarezerwowanie sparingu z innym zespołem oznacza walkowera dla drużyny przeciwnej.
Walkower oznacza wynik 50-0 dla drużyny, której został on przyznany.
Nie ma żadnych ograniczeń dt. wystawiania składu, w dobrym tonie jest jednak, jak sama nazwa rozgrywek wskazuje, gra rezerwami.
O kolejności w grupach decydują następująco:
- liczba wygranych meczy
- różnica punktów (bilans rzuconych - straconych)
- zdobyte punkty
- losowanie
Lista zespołów:
1. Łomża Fighters
2. Warsaw Loosers
3. Bielawa Sadychy
4. Bulgoty
5. WTK Anwil Włocławek
6. Piast PKS Starogard Gd.
7. Legion W-Wa
8. KK Falcons
9. Behemoty
10. Baltic Strong (gra w PP)
11. Silesia Piekary (300 na razie nie ma, mój błąd)
12. chicago bulss
13. Hooligan Hawks
14. Olsztyn Kings
Ostatnia edycja: 2015-09-25 20:55:07 przez Siwulsson
a takich wpisów jest o wiele więcej