Tak więc podsumujmy ostatnie mecze w tegorocznej Lidze Rezerw... z którą żegnamy się na kilka następnych tygodni. Nie wykluczam jednak i VI edycji, zobaczymy

Mecz o 7 miejsce: Hooligan Hawks - Behemoty nierozegrany, i nie wiem, co z 7 miejscem... jeśli wierzyć Behemotowi, to nie dostał żadnego znaku od Hooligana, z drugiej strony w rundzie grupowej było +97 dla Hooligana...
Mecz o 5 miejsce: chicago bulls - Łomża Fighters 115-91
Mecz o 3 miejsce: WTK Anwil Włocławek - 300 123-97, włocławianom gratuluję historycznego brązowego medalu, a co do 300-ek, mam nadzieję, iż nie było to jeszcze wszystko, na co je stać...
No i nareszcie wielki finał... 2500 widzów przyszło w czwartkowy wieczór na halę CWKSu, by obserwować, jak ich ukochany Legion staje do walki o trofeum z drużyną PKS Piasta. Pierwsza kwarta ich nie zawiodła: gospodarze kontrolowali sytuację, powstrzymując obwodową taktykę starogardzian i ich podkoszową strefę. Prowadzenie 30-17 zdążyło się jednak zmienić do przerwy w remis po 48: goście z Pomorza nie chcieli, by ich długa podróż poszła na marne. Trzecia część meczu okazała się jednak decydująca: stołeczna drużyna zdobyła kilkupunktową przewagę i utrzymała ją do końca. Zwycięstwem 96-86 Legion przypieczętował swój tryumf w rozgrywkach, odbierając w nagrodę talon na jarocińskie parowozy, uścisk ręki Prezesa oraz oficjalne miano Króla Ławki i Naczelnego Podawacza Ręczników. Zobaczymy, czy będą w stanie utrzymać go w przyszłym sezonie!
KLASYFIKACJA KOŃCOWA:
1. LEGION W-WA
2. PIAST STAROGARD GD.
3. WTK ANWIL WŁOCŁAWEK
4. 300
5. chicago bulss
6. Łomża Fighters
7. Hooligan Hawks (lepszy bilans po rundzie zasadnicznej)
8. Behemoty
9. Olsztyn Kings (lepszy bilans po rundzie zasadniczej)
10. Baltic Strong
11. Warsaw Loosers
12. Silesia Piekary
13. KK Falcons (lepszy bilans po rundzie zasadniczej)
14. Bielawa Sadychy
15. Bulgoty
Co prawda, nie zawsze wszystko wychodziło w tym sezonie idealnie... ale i tak wielkie dzięki dla wszystkich menedżerów biorących udział. Bez Was nie byłoby tego turnieju i tylu emocji - mam nadzieję, że zobaczymy się i w przyszłym sezonie.
Last edited by Siwy at 11/14/2015 10:31:40 AM
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.