BuzzerBeater Forums

Yardım – Türkçe > Boy Farkı

Boy Farkı

Set priority
Show messages by
From: Berkayy
This Post:
11
166323.6 in reply to 166323.2
Date: 12/16/2010 4:12:13 PM
Overall Posts Rated:
426426
yeni yetenekler öneriler yeni fikirler saymakla bitmez..
konsantrasyon- oyun okuma- sezgi--maharet--oyun zekası--fibroz kas--zayıflık şişmanlık--ayak oyunu--el becerisi- vs vs
saymakla bitmez...(bunları sayarken diğer online oyunların tecrübesi ile sayıyorum )
şimdi siz oyunda bunların olmasını istiyorsunuz (veya aklımızdaki başka olayların )
bunları BB ler bilmiyor mu ..onlar diğer oyunları takip etmiyor mu sanıyorsunuz....diğer oyunlarda gördüğünüz olaylar burada olmayınca bb ler işi bilmemiş mi oluyor...
neyse lafı fazla uzatmadan bu kadar yeteneğin yeterli olduğunu ve diğer oyunlarda gördüğünüz şeyleri burada önermenin de fikir olamayacağını belirtmek isterim...ben buzzerbearerin avukatı değilim ortağı da değilim..ama inanın söylediğiniz olaylar ilave olsa bu oyunu siz dahil hiçkimse oynamazdı..
bir de TBL takımları başta olmak üzere tutturmuşlar gerçekçi değil vs..vs.. diyorlar..gerçek olaylarda seyircilerin olay çıkartması sonucu salon kapatmadan tutun deplasmana giderken uçak kazasında oyuncularınızın ölmesi - milyonlar ödeyerek satın aldığınız oyuncunun eroinman çıkması ve hiç oynamaması gibi (yüzlerce sayabilirim ) gerçek olayları da kabul etmelisiniz..böyle gerçekçi olaylar olsaydı hiçbiriniz bu oyunu oynamazdı...
isteklerin sonu gelmez...................o nedenle kendinizi üzmeyin oyundan keyif alın demek istiyorum :))

From: snox

This Post:
00
166323.9 in reply to 166323.6
Date: 12/17/2010 5:25:45 AM
Overall Posts Rated:
1111
BB dışında hiçbir online basketbol oyunu oynamadığım için oralardaki özellikleri bilmiyorum. Benimki sadece bir düşünce. Ayrıca oyundan ben zevk alıyorum,o konuda benim bir sıkıntım yok:)ve hocam son olarak şahsım adına ben saydığın hiçbir özelliğin olmasını istemiyorum,sadece özellikle ribauntlarda boy ve özellik farklarının daha belirgin olmasını gerektiğini düşünüyorum o kadar. Bende aşırı özelliklerin daha çok kafa karıştıracağını düşünüyorum. Bu cevabı şahsınıza yazmamdaki tek neden konuyu benim açmış olmam.

This Post:
00
166323.10 in reply to 166323.6
Date: 12/17/2010 8:25:18 AM
Overall Posts Rated:
6565
oyuna basladıgım sezon 7. sezondu. sanırım ekonomı sayfasını guncelledıler, ondan once draft olayları falan baslamıstı. oyunu gelıstırme adına son zamanlarda gordugumuz yegane sey de draftlerdekı kombıne olayları. sureklı abur cubur seyler ılave edılıyor supporterlar ıcın. e bu oyun ne kadar kusursuzmus boyle hıc yamanmadan kacıncı sezona geldık. mumkun mu boyle bısey? pek cok acıdan fazlasıyla yetersız bı oyun motoruna sahıp olmasını dert etmıyorum, gelısımın neredeyse tamamen durmus olması can sıkıcı. yanı aynı ıslerın pesınde donuyoruz oyle. tbl takımlarında bu sıkayetlerın artmasının nedenı ust lıge cıkmanın verdıgı doygunluk olabılır, o noktaya varana kadar tırmalayıp duruyorsun zaten ve pek takmıyorsun kafaya. transfer pıyasası da alt ust oldugundan berı hıc tadım kalmadı acıkcası. ne motorda ne oyuncularda ne ekonomıde yaratıcı bı denge yok.

Message deleted
Message deleted
Message deleted
This Post:
00
166323.14 in reply to 166323.8
Date: 12/17/2010 12:53:53 PM
Overall Posts Rated:
426426
özellik dengesi sağlandığı sürece özellik sayısının az olmasının bir mahsuru yok, ancak belli özellikler diğerlerine aşırı derecede üstünlük sağlıyor ise bu durum oyunda amiyane tabirle "karı taktiklerinin" ortaya çıkmasına neden oluyor ki şu anda da öyle bir durum söz konusu..
bunun aynısı eski motorda da vardı ve ben bu açıkları kullanarak kadromun hakketmediği işler yaptım..
yöneticiler eski motorun açıklarını güçsüz özellikleri güçlendirerek kapatmaya çalıştılar fakat oyun ilerledikçe ve üst seviye oyuncular yetiştikçe yeni problemler baş gösterdi..
yeni motorda 1-2-3 numaralarda çok yüksek dış defansa sahip oyuncular oynatan takımlar her zaman diğerlerinin bir adım önünde oldular..
başka kadro yapılarını tercih eden takımlar bahsi geçen takımlara oranla her zaman daha fazla maaş ödeyip başa çıkabildiler ancak oyunun şu anda geldiği nokta üst lig takımlarının maaş sınırına dayandıkları noktadır, dolayısıyla onlar da kısa bir süre sonra aynı oyun yapısına dönmek zorunda kalacaklar çünkü bu tercihi yapmazlarsa gidecekleri yer ikinci lig..
alttan gelecek takımlar ise sınırlı maaş limitlerini bahsi geçen "üstün" kadro yapısını oluşturmaya harcayanlar olacak..
yani bundan taş çatlasın iki sezon sonra TBL'de Mugiwaraichimi tarzı oynayan 10-15 tane takım göreceksiniz..

oyunun gerçekçiliğinin eleşirilmesi ise belli bir noktaya kadar mantıklı..
genel olarak istenen şey sahaya yabancı madde atılması ya da hakemin koça teknik faul çalması değil, basketbolun temel kurallarının çiğnenmemesi..
örnek olarak pas özelliği düşük olan kısalarla uzunlara top indirmenin zor olmasını istemeyi verebiliriz..
ya da kısa forvet pozisyonunda oynayan çok yönlü bir oyuncunun aynı pozisyonda oynatılan safkan bir oyun kurucuya üstünlük kurmasını istemek gibi..

statükocu bir mantıkla "kurallar herkes için aynı, sen de aynısını yap" demek yerine yapıcı eleştiriler getirmenin daha faydalı olduğuna inanıyorum..
yöneticiler olayları bizim gibi kısa vadede değerlendirmezler, uzun vadeli planlar yaparlar..
motoru yazan kişiler olarak oyunun geleceği noktayı benden çok daha iyi öngördüklerine inanıyorum, bu yüzden bahsi geçen üstün kadro yapısının mevcut motorda bir çaresi yoksa zaten hamlelerini hazırlıyorlardır..
belki de önümüzdeki sezon aktif hale gelecek olan izolasyon ve one-and-box taktikleri bu durumu çözmeleri için ortaya atılmıştır, bilemiyorum..

hocam emeğinize sağlık. teşekkürler......sisteme ve motora TBL seviyesinde tecrübeli bir oyuncudan beklediğimiz bakış açısı böyle olmalı dedim :) eğer motoru olumlu veya olumsuz sorgularken bu şekilde açıklamalar gelirse biz de anlarız sebeb-i hikmeti..sağol..

Last edited by Berkayy at 12/17/2010 9:37:45 PM

Advertisement