אז לצערי, בעוד שבוע נסיים את העונה, לא נעלה שלב, אנחנו עם 2 הפסדים, ובשבוע הבא יגיע ההפסד השלישי לסלובקיה. אני רוצה להסביר מה קרה העונה, בגדול, לאורך כמעט כל העונה, הכושר של הגבוהים שלנו היה טוב בהרבה מהכושר של הגארדים, זה קרה בגלל 2 סיבות: הראשונה, הגבוהים היו בכושר טוב, בראשם, אלכס אהרון ואבירם בר שהיו על כושר מטורף כמעט כל שבוע מאז תחילת העונה, והשנייה, המצב שלנו בגארדים בעייתי מאוד, אין גארדים תותחים, יריב מור, עוז לוז ויואב מלמיליאן פרשו מסגל הנבחרת בעונות האחרונות, זוהר קירשנבאום נפצע, ולדמן היה על כושר בינוני רוב העונה. צור הגיע בשיאו לכושר 7.. וכו'.. מה ש"הכריח" אותי לשחק פנימה ברוב המשחקים, ונהיינו קצת צפויים. מה שגרם להימור של אנגליה אתמול שנשחק פנימה. גם אם הייתי יודע מראש שהם יהמרו שנשחק פנימה, כנראה שהטקטיקה העדיפה עבורנו עדין הייתה לשחק פנימה. למה הימרתי? הימרתי כי היה לי קשה להאמין שיש לנו סיכוי לנצח, בהפרש גישה אחת, בלי הימורים, כלומר חשבתי (והתוצאה מוכיחה את זה) שכדי שנוכל לנצח, אנחנו חייבים הפרש גישה (לכן הקראנץ') ויחד איתו הימור מדויק. הטקטיקה העדיפה בשבילם, כשברוב המשחקים הקשים שלהם הם עולים איתה, היא לוק אינסייד. מה הבעיה? הם עלו ככה בשבועיים הקודמים, מה שלרוב אומר שמולנו הם יגוונו טקטיקה, אבל, למרות החשש מגיוון טקטיקה בגלל שבועיים רצופים עם לוק, לא היה לי ממש אופציה ברורה אחרת להימור, והייתי חייב הימור כלשהו, כדי שיהיה צ'אנס לניצחון. ההימור הבטוח ביותר היה שהם ישחקו פנימה, כמו שאפשר לראות כעת, גם הוא לא היה מאוד בטוח. אבל לא הייתה ברירה אחרת.
למה לעלות קראנץ' דווקא השבוע? למה לא לחכות שבוע ולדפוק קראנץ שבוע הבא? סלובקיה, אותה נפגוש בשבוע הבא היא עולה בטוחה לשלב הבא. עד אתמול הייתה עם 5 נצחונות מ5 משחקים ויחס סלים של פלוס 175, כלומר גם שני הפסדים, לסלובניה ולנו, לא יפריעו לה לעלות שלב. אנגליה לעומתה, הייתה מתמודדת ישירה על עליית השלב, ניצחון מול אנגליה, והיינו עם סיכויים גבוהים מאוד לעלייה, הפסד? גומר כמעט את כל הסיכויים לעלייה, גם אם היינו צוברים התלהבות, האופציה היחידה שהפסד לא יגמור את הסיכויים לעלייה לפני משחקי אתמול הייתה שאתמול סלובקיה מנצחת את סלובניה בפער גדול, אנגליה מנצחת אותו בפער קטן (מה שלא היה קורה אם היינו עולים איזי), ושבוע הבא סלובניה מנצחת את אנגליה, ואנחנו מנצחים את סלובקיה בפער גדול. וגם אז הסיכויים קטנים מאוד, כי אנחנו עוד תלויים בהפרשים המדויקים בין סלובניה/אנגליה לבינינו. לסיכום, ניצחון אתמול היה חובה כדי לנסות לעלות שלב.
ומה הלאה? כרגע אנחנו בבעיה, את העלייה כבר הפסדנו, לא נעלה שלב. העולה תוכרע במשחק בין אנגליה לסלובניה בשבוע הבא. אבל, בגלל הניצחון של סלובניה אתמול, שאר הבית הסתבך, כעת אנחנו יכולים לגמור במקום ה5, וזה תסריט די ריאלי, שבוע הבא כנראה יהיה הפרש גישה כפול בינינו לסלובקיה (הם בכל אופן עולים, כנראה שיצברו התלהבות לשלב הבא, אנחנו הפסדנו כל סיכוי להמשך העונה, אז במשחק האחרון ניתן את כל מה שיש לנו), כנראה שלאור הפרשי ההתלהבות זה ייגמר בהפסד, אבל אני מקווה שבפער נמוך, שישאיר אותנו במקום ה4. אם יהיה הפרש גדול לטובת אנגליה, במשחק שלהם מול סלובניה, נוכל אולי לעלות למקום ה3. והמשחק בין יוון למקדוניה מעניין לא פחות, ניצחון של מקדוניה בהפרש סביר, או יוון במשחק צמוד יהיה טוב לנו. יוון בהפרש גדול וירדנו למקום ה5 ככל הנראה. יכולתי ללכת על מקום 3 בטוח, אם הייתי עולה אתמול איזי, צובר התלהבות ומנצח את סלובקיה בשבוע הבא בקראנץ. אבל אז היינו מפספסים כל סיכוי לעלות שלב. אני חושב, שגם אם נגמור במקום ה5 בסופו של דבר, עדיין יותר חכם היה לנסות לעלות שלב, ולסכן את המקום ה3 הבטוח.
אז לא עשיתי טעויות העונה? עשיתי טעויות, אני חושב ששניהם מהם היו קריטיות במיוחד, בשני המחזורים הראשונים של העונה, במחזור הראשון פגשנו את מקדוניה, אני עוד לא מספיק הכרתי את הסגל, וחששתי, הייתי צריך לעלות רגוע, אבל במקום לצבור התלהבות עליתי נורמל. ניצחנו את המשחק בפער יפה, שהצטמצם טיפה ברבע האחרון שהיה גארבג' טיים, אבל הפסדנו התלהבות. זו הייתה טעות קריטית ראשונה. טעות קריטית שנייה הייתה לשחק עם ארתור כסנטר פותח מול יוון. הוא לא מספיק חזק הגנתית, והסנטר היווני, שהוא כוכב הנבחרת, חגג עליו, עם 22 נקודות ו11 ריבאונד, כאשר בדקות שארתור שיחק, היינו במינוס 21 בתוצאה. יכול להיות שאם היינו עולים עם רז/גידי כסנטרים פותחים באותו משחק, התוצאה הייתה אחרת. ואולי כל העונה הייתה הולכת לכיוון שונה.
אני רוצה להודות לצוות המאמנים הרחב שעזר לי לאורך העונה, גל, יהודה, סער, יוסי, תומר, ניר, ופירנלו.
#סיכוםעונהמאכזבת
#תודהעלההזדמ
Last edited by Tzachi at 6/16/2015 3:45:34 AM