BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Liga Rezerw VIII

Liga Rezerw VIII

Set priority
Show messages by
From: Rynio

To: Siwy
This Post:
11
280492.56 in reply to 280492.55
Date: 7/29/2016 4:59:06 PM
Overall Posts Rated:
88
Sorry Siwulsson ale zacznijmy w końcu grać z zasadami dla których zkonkrteyzowania poświęciłeś jednak trochę czasu a poprzednie edycje LR trzeba odciąć grubą kreską bo inaczej wypływać będą takie czy inne kontrowersje mniej lub bardziej pobłażane . Mam taką opinię na ten temat , decyzje należą do Ciebie i naprawdę nie chodzi mi oto by je podważać . Jeszcze raz SORRY.

This Post:
00
280492.57 in reply to 280492.54
Date: 7/30/2016 9:19:18 AM
300
III.4
Overall Posts Rated:
44
Dzięki za wsparcie :) , ja staram się podchodzić do tego na luzie. Minie też zdarzało się zapomnieć ustawić skład lub wybrać przez pomyłkę złą taktykę.

Żeby zakończyć tą kwestię proponuję 50-0 dla Mnie ale oczywiście jeżeli zapadnie decyzja aby dla dobra tej zabawy ;) dać S2D szansę to jako menadżer będę zmuszony do wycofania znacznych środków finansowych z LR a moi zawodnicy na znak protestu w następnym meczu wystąpią w specjalnie na tą okazję przygotowanych koszulkach z napisem LR Fair Play promujących przestrzeganie zasad przez wszystkich menadżerów LR. :)))

Poza tym moi fani przygotowali specjalną petycję do organizatora LR i z tego co wiem w najbliższym czasie znaczna ich grupa (ultras) wybiera się aby ją osobiście złożyć w siedzibę organizatora zawodów. :)
))

A przy okazji wielki szacunek dla Siwulsson-a za podsumowanie kolejki :)

This Post:
11
280492.58 in reply to 280492.57
Date: 7/30/2016 11:10:35 AM
Bulgoty
III.2
Overall Posts Rated:
3131
Generalnie powinny występować rezerwy ew. zawodnicy którym brakuje minut. Można umówić się na odstępstwo od reguł ale powinno być to zaakceptowane przez dwie strony, żeby potem nie wysyłać ultrasów z petycjami:)

From: Siwy

This Post:
00
280492.59 in reply to 280492.57
Date: 7/30/2016 1:35:55 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Jest 50-0 dla 300. I po tej sytuacji każde podobne zdarzenie będzie tak karane. Sekretarka w klubie już przyjęła petycję, może zostanie ona odczytana przed rozpoczęciem spotkań 2. kolejki na wszystkich parkietach LR.

Zapiszmy już konkretnie w regulaminie :
- Dozwolone jest wystawienie 1 zawodnika należącego do I składu (pierwsza 6 pod względem płac) bez podawania przyczyny
- Wystawienie 2 lub większej ilości zawodników należących do I składu skutkuje walkowerem, od którego przysługuje prawo odwołania się do organizatora rozgrywek.
- W przypadku wcześniejszego zgłoszenia chęci wystawienia 2 lub większej ilości członków I składu niezbędna jest zgoda drużyny przeciwnej na tego typu zachowania, wyrażona w wątku rozgrywek.

Last edited by Siwy at 7/30/2016 1:37:13 PM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: sky_walker

This Post:
00
280492.60 in reply to 280492.59
Date: 7/30/2016 2:04:03 PM
300
III.4
Overall Posts Rated:
44
Właściciel, zarząd, sztab trenerski oraz zawodnicy a także kibice drużyny 300-ta, dziękują serdecznie zarządowi LR za podjęcie decyzji w duch sportowej rywalizacji i zgodnie z zasadami sportowymi a także zgodnej z rywalizacją fair play, jednocześnie chciałbym podkreślić, że ze sportowego punktu widzenia zwycięstwo walkowerem nie jest dla naszego klubu czymś co daje nam radość, w ręcz przeciwnie zawsze chcemy walczyć i wygrywać na parkiecie, pokazać charakter naszej drużyny oraz umiejętności poszczególnych zawodników. W imieniu wszystkich sympatyków zespołu 300 jeszcze raz dziękujemy! :)

PS.
Ultrasi pomogli:)))

From: Rynio

This Post:
00
280492.61 in reply to 280492.59
Date: 7/30/2016 3:55:55 PM
Overall Posts Rated:
88
Siwulsson - mam prośbę , wklej statyski ostatniej kolejki i podpowiedz z kim i gdzie gram następny mecz w LR. Poprzez mój wyjazd zmuszony jestem "pracować" na miernej klasy tablecie i pewnie stąd mam problemy z programami i otwieraniem stron. Za dwa tygodnie wracam do domu to wszystko wróci do normy. Dzięki.

This Post:
00
280492.62 in reply to 280492.1
Date: 7/30/2016 5:20:53 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Panowie - nie chciałbym żadnych oskarżeń, ani tłumaczeń co kolejkę... Dlatego piszę od razu kiedy zobaczyłem, że jakaś "afera" znowu się w LR zrobiła....choć tym razem nie przez moją drużynę....

Otóż jak już kiedyś wyjaśniałem - mam szeroką kadrę. Sam pewnie musiałbym się zastanowić jaka jest moja pierwsza piątka.... Na przykład taki Grygierczyk jest 8 pod względem pensji a niemal na każdej pozycji mógłby zagrać w S5..... Takich przykładów mam kilka....

Podkreślę jeszcze raz - dla mnie najważniejsze są trening i forma - dlatego dbam o to, by zawodnik trenowany miał 48 minut na potrzebnej pozycji, a reszta z szerokiej kadry (powiedzmy S10) wyrobione minuty (mniej więcej 55-75). Jeśli na skutek różnych zdarzeń (kontuzje, faule, zmiany trenera, itd) któryś z tej S10 nie będzie miał wyrobionych minut, to wystawię go, w zależności od potrzeb minutowych w pierwszej piątce lub na rezerwie. Nie będę zwracał uwagi, czy dany zawodnik jest 2, 6, czy 8 pod względem pensji....

Jeśli ktoś ma z tym problem - to ja nie mam nic przeciwko temu by "karać" mnie walkowerem. Traktuję LR jako zabawę , uzupełnianie treningu i minut.

Mam nadzieję, że jasno przedstawiłem swoje stanowisko w tej sprawie

Last edited by Mr.President_ELIT at 7/30/2016 5:22:48 PM

This Post:
00
280492.63 in reply to 280492.62
Date: 7/30/2016 5:40:14 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Rozumiem, niemniej jednak to tylko pokazuje, jak ciężko znaleźć Tą Granicę, przy której zaczyna się ławka, a kończy S5. Sam już nie wiem w tej sytuacji, jak przygotować jasny i prosty zapis, wyjaśniający, kiedy granie zawodnikami ze składu ligowego jest już "niedozwolonym wspomaganiem". Zaraz podejmę próbę - pewnie zamiast zapisu o pierwszej 6 płac pojawi się powyżej 40/48 minut. Taki zapis jednak nadal omijałby sytuację, w której np.: zagrałbym w lidze rezerwami tylko po to, by wygrać w LR.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Tom.

This Post:
00
280492.64 in reply to 280492.63
Date: 7/31/2016 4:26:00 AM
Overall Posts Rated:
9696
Zgadzam się z tym co napisał Mr President Elit. Podkreślę, iż liga rezerw to bardzo dobra forma zabawy i pewnego sparingu w każdy czwartek. Nie zależy mi na wygranej, tylko na wypełnieniu treningu i dograniu odpowiedniej ilości minut dla każdego zawodnika. I co wtedy, gdy zaczyna mi brakować minut jakiegoś startera, bo nawet nie ma rozegranych tych minimalnych 48min.?? Bo dobierając taktykę i skład na rywala wynikło, że schemat jakim chce zagrać, nie do końca będzie dla niego pasować i zmuszony jest rozpocząć spotkanie na ławce?? Muszę rezygnować ze startera, ze względu na zasady jakie panują w lidze rezerw i po aktualizacji piątkowego treningu wyjdzie na to, że nie ma formy?? Rozumiem, że ktoś lekceważy i wystawia całą s5 okazuje brak szacunku, bo zgłaszając się do ligi rezerw znał doskonale zasady i teraz tłumaczenie, że zapomniał jest bardzo nieodpowiedzialne z jego strony. Moja więc podpowiedź o przyznawanie walkowera dla poszkodowanego miała miejsce wtedy, gdy rywal rozegrał choćby nawet jednym zawodnikiem w ciągu tygodnia więcej niż 100min. bo to można upilnować.

This Post:
00
280492.65 in reply to 280492.64
Date: 8/1/2016 3:00:24 AM
Overall Posts Rated:
9696
Panie Synster gdzie zaproszenie na spara?? Nie przestrzegamy reguł!!! Do północy czekam na zapro inaczej konsekwentnie walkower dla mnie. Zacznijmy przestrzegać reguły!!!

From: Krzychu

To: Tom.
This Post:
00
280492.66 in reply to 280492.65
Date: 8/1/2016 3:24:53 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
chłopie, sam wyślij zaproszenie jak jesteś zalogowany, nic ci się nie stanie.

Pasuje ci walkower czy lepiej mieć minuty do treningu i formy oraz z głowy szukanie sparing partnera?

Advertisement