pozdrav ekipa, obećao sam analizu i one druge skupine...
prvo tablica i rezultati:
(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...)jučer 2 iznenađenja...
Litva je pobijedila Španjolsku i osigurala prolazak u polufinale... veliko iznenađenje za mene, u tekmi biti ili ne biti, Španci su podbacili...
(46713)Rusija pobijedila Italiju, slično kao i u našoj tekmi, veliki preokret Rusa, Talijani su vodili na poluvremenu +17...
(46714)i za kraj, Ukrajina teže od očekivanog dobila Izrael,
(46712)u zadnjem kolu, Rusija i Litva igraju za prvo mjesto... Litva nema rezultatskog imperativa, sigurno su u polufinalu... jedino što će sigurno pokušat je izbjeći poraz veći od 11 razlike, koji ih baca na drugo mjesto, i u polufinalu ih onda čeka domaćin Njemačka...
Rusi kao i mi, imaju sve u svojim rukama, bilo kakva pobjeda im donosi medalju, jedino što oni mogu dohvatiti prvo mjesto...
Ukrajina igra protiv Italije, direktan okršaj za barem treće mjesto, pobjednik ovog dvoboja ima barem treće mjesto i baraž za svjetsko, ako Rusija izgubi, ovisno o koš razlici, možda uhvate i polufinale...
rezultatski nebitna utakmica, Španci protiv Izraela...
sve u svemu, ludnica od skupine, i prvenstva općenito...
mislim da nakon žrijeba skupina, nitko nije očekivao da će Španci ispast iz svih kombinacija za medalju već kolo prije kraja, a da u zadnjem kolu Talijani i Francuzi ne ovise o sebi u borbi za polufinale...
nakon neprospavane noći, nije mi ništa lakše... prvo bih se htio zahvaliti svima koji su pratili utakmicu na chatu, i nervirali se zajedno sa mnom... ja sam bio toliko van sebe, da sam na kraju otišao bez pozdrava, nadam se da razumijete...
znam da su neki pitali zašto se nije igrao CT protiv Poljske...
nisam mogao znati hoće li Švabe dobiti Francuze... u njihovom dvoboju, igrao se normal na normal... i Švabe su jedva dobili... Švabo je mogao komotno igrat laganicu, i onda u zadnjem kolu ne smije izgubiti protiv nas, odigra normal, i mi sa ispucanim entom nemamo šanse za pobjedu... isto tako, i CT Francuza je bio opcija...
na Poljaka se ne mogu previše ljutiti, imao je jako težak raspored, i morao je igrat CT da si ostavi kakve takve šanse za treće mjesto prije zadnjeg kola... da su izgubili od nas, mogao bi komotno raspustit generaciju, nešto slično kao što su Španci otpali iz svih kombinacija kolo prije kraja...
da je bila obrnuta situacija, vjerojatno bih i ja odigrao isto na njegovom mjestu...
kako god, još nije gotovo, još smo u igri za medalju, prvu ikad za BiH u21, i naredne sezone ćemo vjerojatno igrati baraž za svjetsko, i potencijalno prvi nastup tamo...
još uvijek vjerujem da ćemo uspjeti, i okruniti sav trud i rad iz protekle 4 sezone, gdje je puno resursa, vremena i truda uloženo da bi imali ovakvu generaciju...
hvala svim managerima koji su sudjelovali u tome...
lijep pozdrav svima i do tipkanja...