BuzzerBeater Forums

Poland - IV.4 > sezon ruszyl pelna para!!

sezon ruszyl pelna para!!

Set priority
Show messages by
From: PihuZG

To: Joa
This Post:
00
77937.54 in reply to 77937.53
Date: 3/7/2009 4:43:24 PM
Overall Posts Rated:
11
nie rozumiem. Przeciez trenujac np. centrów to możesz trenowac 3 albo 6 zawodnikow na raz wiec jakby nie patrzec jak sprzedasz 4 to sie nic nie stanie ? Zarabianie w tej grze jest bardzo proste w konkurencyjnym menadżerze jest znacznie trudniej.

From: espantoso

This Post:
00
77937.55 in reply to 77937.53
Date: 3/7/2009 4:44:08 PM
Overall Posts Rated:
00
Osobiście jestem zaskoczony kilkoma wynikami. Między innymi twoją przegraną. Spojrzałem na oceny zawodników Drukarza i zacząłem się bać. Nie wiem co się dzieje z UKS YMCA. Dotychczas mieli opuszczone drużyny za rywali, ale dziś wygrali z Validem.

Zapowiada się zaskakujący sezon.

From: Joa

This Post:
00
77937.56 in reply to 77937.55
Date: 3/7/2009 5:17:29 PM
Overall Posts Rated:
382382
no widzisz, ja tez zakosczony ejstem bo myslalem ze wygram a tu patrz: 15 celnych z 43!! za 3.. to masz 30 rzutow w plecy..dramatyczna skutecznosc za 3 i przez to przegralem, zla taktyka...a mowilem ze Drukarz bedzie silny;] ale gdyby nie ta nieszczesna ostatnia kwarta..
rzeczywiscie YMCA zaczyna sobie ladnie rzadzic w konfie...i skladzik tez nawet nawet ma;] teraz ja z nim gram wiec go sprawdze;]

From: Maro_jwp

This Post:
00
77937.57 in reply to 77937.56
Date: 3/8/2009 6:29:49 AM
Overall Posts Rated:
00
Witam;) Dzięki za dobry meczyk , wygrałem minimalnie co mnie cieszy , Ciebie na pewno nie, ale niestety musi byc wygrany i przegrany tym razem mi się udało:)
Powodzenia w dalszych meczach i czekam na rewanż;)

From: Valid

This Post:
00
77937.58 in reply to 77937.55
Date: 3/8/2009 9:09:51 AM
Overall Posts Rated:
00
Tiaaaaa, przegrana zawsze boli, ale sens w tym żeby przemyśleć swoje błędy i więcej ich nie popełniać.
Ja coraz poważniej zastanawiam się nad zmianą kilku zawodników.
Szczególnie drażni mnie ostatnio Gendvilas Ževuckis PG.
To że asyst 5-6 w meczu da to i tak nie za wiele, natomiast patrząc na jego staty z rzutów to juz prawdziwa tragedia 4-29 w tym sezonie.
Kupiłem go bo miałem nadzieje że coś pokaże --> myliłem się.

Graty dla UKS YMCA, na prawde spoko skład masz.
Zaskoczyło mnie równiez spotkanie MIP z Drukarzem. Obserwowałem ten mecz równolegle i MIP do 4 przeważał, przewaga wachała się od 4 do 10pkt. Czwarta kwarta i jej końcówka była dla Drukarza.
Ciekawy mecz też widze rozegrał się pomiędzy Fener i Dunkersami. Troche zaskoczony jestem wysokim wygraniem Dunkersów. Może Fener, podobnie jak i ja ma słabość do Dunkersów.

From: espantoso

This Post:
00
77937.59 in reply to 77937.11
Date: 3/8/2009 9:32:05 AM
Overall Posts Rated:
00
PG to newralgiczna pozycja. Moim zdaniem wraz z SF najbardziej wymagająca. Playmaker musi umieć wszystko, nie może ograniczać swych umiejętności tylko do podań. Musi umieć kozłować i dobrze rozdawać piłki, żeby uruchamiać swoich partnerów i by minimalizować liczbę strat, by nadawać płynność ofensywie. Musi umieć bronić na obwodzie jak i wewnątrz łuku, bo PG to pozycja uniwersalna ofensywnie, a przecież PG broni innemu PG. Wreszcie, musi być właśnie uniwersalny ofensywnie, musi być produktywny strzelecko, ponieważ gdy partnerzy są zbyt dobrze kryci, to PG ma obowiązek rozstrzygać akcje ofensywną. Wszystko to wynika z tego, że PG to pozycja, przez którą przechodzi piłka w każdej akcji. Playmaker jednym słowem dyktuje tempo gry całego swojego zespołu.

W rzeczywistości tak nie jest, ale tu, w Buzzerbeaterze rozgrywający to fundament sukcesu, a piszę o tym bo zauważyłem jakiś czas temu, jak mocną kartą przetargową jest tutaj PG.

This Post:
00
77937.60 in reply to 77937.59
Date: 3/8/2009 10:08:44 AM
Overall Posts Rated:
11
Hym. Pozycja PG jest wazna ale nie uważam że umiejętności strzeleckie są dla niej niezbedne. Wszystko zalezy od taktyki. Jeśli grasz po obwodzie wtedy oprocz podan i kozła musisz wytrenowac u niego rzut to oczywiste ale grajac pod kosz jest to zbedne tak jak np. Grajac pod kosz Centrzy nie koniecznie musza miec wysoka wartość zbiórek bo po własnym rzucie często sie nie zbiera :). Obserwując mecze rozegrane różnymi taktykami mozna sporo dowiedziec sie na temat mechanizmu gry i w jakiej taktyce ofensywnej najlepiej spisuje sie dany gracz.

From: Valid

This Post:
00
77937.61 in reply to 77937.60
Date: 3/8/2009 11:07:03 AM
Overall Posts Rated:
00
Macie racje. Moje ostatnie mecze i taktyka wymagały jednak umiejętności strzeleckich od PG i w tym problem :)

Last edited by Valid at 3/8/2009 11:07:34 AM

From: Cegla
This Post:
00
77937.62 in reply to 77937.61
Date: 3/8/2009 1:27:55 PM
Overall Posts Rated:
00
Ja mam trzech PG na sprzedaz gdyby ktos byl zainteresowany...nie za drogo....

A u mnie z kolei zawodza SG. Sezon temu jeden rzucal w niektorych meczach po 30-40 pkt. a w tym sezonie rzuca po 6- 8 ledwo 15...ale tez wiem ze ta liga jest o wiele lepsza;/

From: Joa

This Post:
00
77937.63 in reply to 77937.57
Date: 3/8/2009 2:33:15 PM
Overall Posts Rated:
382382

Powodzenia w dalszych meczach i czekam na rewanż;)

graty dla Ciebie bo masz silny sklad i powalczysz jednak jak napisal valid
Obserwowałem ten mecz równolegle i MIP do 4 przeważał, przewaga wachała się od 4 do 10pkt.
i koncowka zwalona:] jakos porazki dwoma punktami mnie bola;p bo mialem ich pare:P

no PG to jakby wyzwanie, i on tez nie zawsze gra jak ma grac, w jednym meczu piekna skutecznosc, duzo asyst itd itd a w nastepenym wcale nie lepszym przeciwnikiem skutecznosc katastrofalna, asyst malutko, wszystko zalezy od dnia;] w sumie Javoric jest dobrym PG ale i na niego zaniedlugo przyjdzie czas. Od PG i wlasnie SFa duzo w meczach zalezy..

do Cegly: no V liga do IV jest zdecydowanie slabsza, choc nie tak jak IV do III ale sam widzisz roznice:]teraz inni rzucaja wiecej:P jednak masz komplet zwyciestw wiec co sie zalisz:P

This Post:
00
77937.64 in reply to 77937.63
Date: 3/8/2009 3:08:16 PM
Overall Posts Rated:
00
Możesz zagrać look inside, ale wystarczy, że będzie dobra defensywa podkoszowa rywala, nawet nie musi grać strefy 2-3 i silnik gry automatycznie przesuwa ciężar zdobywania punktów dalej od kosza i już PG musi brać się strzelecko do roboty.

Advertisement