Zgadzam się, że skauting trochę kuleje. Trenuje teraz podkoszowego do kadry i od chwili kupienia 18latka po drafcie nie miałem chyba żadnego kontaktu z kimś z dorosłej kadry.
Na samym początku odezwał się skaut z u21, że mój grajek ma szansę, odpowiedziałem że sorry ale trenuje pod NT, u wysokiego najpierw górę, więc raczej nie ma szans na młodzieżówkę. Z tego co pamiętam to chyba jeszcze tylko raz dostałem wiadomość od skauta, znowu z u21, gdy mój grajek miał 20 lat. Byc może dostałem wiadomość od skauta dorosłej kadry ale w ogóle nie pamiętam takiej sytuacji, więc wątpię.
Wprawdzie trenowałem od 0 do poziomu reprezentacyjnego Wityńskiego, więc raczej wiem co i jak i jak zgłosiłby się do mnie ktoś z NT to bym pewnie podziękował i powiedział, że sobie radzę. Jak jednak wyżej napisano, miło by było dostać np. na początku każdego sezonu wiadomość jak idzie, czy wszystko ok, itp.
Jeszcze co do Wityńskiego, gdy zaczynałem go trenować to był program treningu hofów do NT. W NT byli skauci, tychże, którzy od samego początku prowadzili/podpowiadali w kwestiach treningu. Teraz chcąc się czegoś dowiedzieć trzeba raczej samemu pytać. Z drugiej strony to tylko gra, więc ja tam nie mam do nikogo żadnych pretensji :)