Jest na to proste wytłumaczenie :).
Ja mając generalnie bardzo przeciętny poprzedni sezon notowałem sukcesywne spadki przychodów z tytułu gadżetów klubowych. Bodajże na starcie obecnego sezonu w pierwszym tygodniu miałem przychód rzędu 18k. Następnie jakoś 20k,21k, i teraz taki jaki jest a więc rośnie. Spowodowane jest to tym, że się trochę odbiłem od dna plus to że w zeszłym sezonie jako spadkowicz nie mogłem mieć wysokich przychodów z gadżetów i frekwencji co jest oczywiste skoro spadłem z 3ciej ligi.
Co do Wirtuozów, są beniaminkiem a więc sytuacja jest dokładnie odwrotna do tej mojej z zeszłego sezonu. Przeżywają pewien "boom" w związku z awansem i gadżety oraz frekwencja będzie dopisywać. Ja sam gdy awansowałem do 3ciej ligi miałem najwyższe przychody z gadżetów w lidze wraz z kilkoma innymi beniaminkami. Tendencja taka utrzymywać się będzie przez jakieś 3/4 sezonu więc radzę to wykorzystać, bo później będzie tylko gorzej :).
Dziesięciny, właśnie posiadanie reprezentanta daje sporo, ale również posiadanie gwiazd danej ligi w swoim składzie. Przykładowo Evarist Jardi czyli ten SF z 80k pensji u nas w lidze, bodajże w Legii Grodzisk gra. Dodatkowo wpływ ma chyba też obecność naszych graczy w rankingach liderów pkt, zbiorek, asyst.