Sto se tice tog momka, necu trositi rijeci na njega, sve se vidjelo.
Sto cu reci iskreno, onako kako jeste, mali je bio
odlican skaut, i nista vise od toga.
Kakav poso je obavio taj momak za A tim?
- Papica sam ubacio jer je domaci trener bio njegov vlasnik, pa je kao nagradu za trening ubacen njegov igrac, nije odigrao tekmu, dogovorio sam se sa novim vlasnikom takodjer i trenira se igrac i dalje, imao je up u petak. Jos nije ni blizu tome da igra utakmice.
- Jaran, propao od kako ga je noDi prodao i nema nista od njega, takodjer ne igra.
- Kalusic jos vise propao, cekam kraj kvala da ga izbacim iz NTa jer se njegov kupac nije pridrzavao dogovora, uopste ga ne trenira, a ubacen je jer je trener obecao da ce ga trenirati kako treba, znaci out, takodjer ne igra. Steta sto ga je Majkron prodao, ocekivao je da ce imati vecu platu.. od ovog igraca sam ocekivao najvise, mogao je postati takva zvjer..
- Za vecinu treninga Ante Rusina su odgovori njegovi vlasnici u dogovoru samnom, sa njegovim vlasnicima nikad nisam imao problema i imao je idealan trening, prestrasan igrac.
- Dujmovic, sa menadjerom sam duze u kontaktu, trenira igraca, nedavno je dobio 2 uppa na IS sto pokazuje koliko njegov vlasnik cijeni to sto sam ga ubacio u NT, trenirao ga je cak na unutransjim pozicijama, bice nesto od njega.
Vampiru svaka cast na treniranju Sladoje, zvijer, steta sto ga je morao prodati. Vamps je dobar menadjer i sumnjam da bi mu neko trebao davati detaljne upute za trening.
Svak cast ljudima koji se brinu za mlade talente, a tu nije samo momak kojeg vi spominjete, ima tu jos ljudi koji su isto toliko zasluzni za trening nasih mladih igraca, i stalno se radi na tome, momci se zaista trude, i znam da se sve vise i vise napreduje, jer radimo zajedno, pomazemo jedni drugima. Reprezentacija (i jedna i druga) nisu samo uspjeh jednog covjeka, vec tima koji radi od mladih igraca pa na dalje, od onih istih ljudi koji treniraju te Reprezentativce, i mlade buduce nade koje ce tek doci. Samo zajendo mozemo napredovati dalje, a najbolji nacin za to je da nasi menadjeri treniraju nase mlade igrace.
Spešl, ja vjerujem recimo da sam je sastavio, da sam ja vrsio sam sortiranje igraca, upute reninga i td, jer ja u NT nemam ljude koji rade za mene, vec radim sam sav posao, ne oslanjam se ninakog, vec sve sto se desi sa Reprezentacijom samo ja odgovaram za to. U20 ima dosta veze sa NT a i ne mora imati, u u20 Reprezentaciji moze igrati igrac sa potencijalom 6, moze biti ubjedljivo najbolji igrac mladih, on nema apsolutno nikakve sanse za NT. Za igrace koje imamo u NT Reprezentaciji su iskljucivo zasluzni menadjeri koji su trenirali te igrace, sa kojima sam jako dugo pisao, zamolio za trening i slicno.
Znas li koliko je mladih igraca pogresno istrenirano?
Samo cu se sjetiti Bestije
(16895777) ovaj igrac je imao toliki potencijal, mogao je postati jedan od najboljih vanjskih igraca, totalno je propao, jer je imao trening da ne moze gori, ko ga je uputio na to?
Inace veoma je bitno imati dobre skaute, oni rade dosta posla, ali ni oni ne mogu ubjediti nekog da trenira igraca ako to ovaj ne zeli. Kazem, po meni, kljuc uspjeha je treniranje domacih igraca, tako mozemo napredovati.
Cak i noviji menadjeri (koji su poceli nedavno igrati) mogu si priustiti trenera lvl 5-6 i nekog naseg igraca sa 6-7-8 potencijalom za ne bas veliku lovu, to bi dodatno ojacalo mladu Reprezentaciju i napravilo vecu konkurenciju, sto bi poboljsalo i trening nasih igraca, a ujendo bi imali i veci izbor.
Za kraj, po meni, ova sadasnja Reprezentacija je slozena odlicno, na nekom drugom nivou je u odnosu na dosadasnje Selekcije, solidne igre to i pokazuju kao i ocjene, pokazali smo da nismo za bciti, iz nicega, odjednom, stvorili smo respektabilan tim.