dobar dan ekipa, jučer smo odigrali i petu utakmicu eurobasketa u Estoniji, i upisali prvi poraz, -10 protv reprezentacije Njemačke...
(36591)isti trud, uz naš promašen fokus...
utakmica koja je bila biti ili ne biti za obje reprezentacije, Švabe na kraju izlaze kao pobjednici uz dosta sreće...
u prvom poluvremenu ih je ofanzivni skok držao u igri, uz nestvaran omjer faulova, 11 naših naspram samo 1 njihovog...
početkom drugog poluvremena povredjuje nam se najjači bek Mejakić, i tu nam je kraj, gubimo na vanjskoj odbrani i protoku napada, njihov bek Grabherr se razigrao, do tada je imao 3-10 šut, nakon povrede 11 od 16... zabijao je kad god je bilo potrebno, iz svih pozicija...
sredinom zadnje četvrtine smo bili na -2, to je najbliže što smo došli, na kraju su preko slobodnih bacanja digli na 10 razlike...
sve u svemu, totalno nelogična utakmica...
prva stvar skok, imamo veću ocjenu skoka, na kraju Švabe 1 skok ukupno više od nas, i čak 7 napadačkih više..
imamo bolji offensive flow, na kraju isti broj asistencija, i mi skoro duplo više izgubljenih lopti, 13 naprama 7...
i za kraj, igrali su princeton koji je nominalno vanjski napad, bez 3 najjača vanjska u postavi zbog loše forme, i čak 6 centara na pozicijama krila, krilnog centra i centra...
najbolji u našim redovima je bio Džihić, sa 17p i 11 skokova, dvocifreni su još bili samo krila Šehović i Zika sa po 10p...
ostatak unutrašnje linije, Šuka, Gatakčić i Bektić je totalno podbacio...
ostali rezultati u skupini:
Litva +31 protiv Bjelorusije, usprkos jačem trudu Bjelorusa
(36592)Makedonija bez borbe +50 protiv Moldavije
Norveška +2 protiv Luxa usprkos još jednom CTu Luxa...
(36593)sve u svemu, veliko razočarenje za mene, sad nam se šanse za prolazak dalje svode na teoriju...
trebaju nam pobjede protiv Litve i Bjelorusije, i pobjeda Švaba protiv Litve u zadnjem kolu...
čak i sa pobjedom jučer sa CTom, opet bi nam teorija igrala, jer bi onda Litvanci igrali tie sve tekme do kraja da prenesu ent u drugi krug, i u zadnjem kolu bi Njemačka pobjedom protiv njih osigurala 2. mjesto zbog bolje koš razlike od nas...
dobra vijest je da smo 99% treći, čak i da izgubimo preostale dvije utakmice, što je svakako napredak u odnosu na prošli eurobasket...
ja se samo nadam da će rad i trud koji sam uložio u generacije od 18 i 19g donijeti rezultata na sljedećem eurobasketu...
generacija od 20g nam je loša, i tu ćemo vjerojatno biti promatrači naredne sezone na utješnom turniru...
kako god, volje i vremena za radom još uvijek imam, napredak je vidljiv, fale nam još neke sitnice da se možemo nositi sa najboljima...
toliko od mene za sada, čujemo se nakon treninga u petak, sa najavom tekme protiv Litve...