hmmm mam pytanko..był temat o przycinaniu transferów. Jako totalna noga w określaniu cen grajków na TL mam pytanie jak oni śpiewają..tfuuu jak oni (GM) to określają.
nie raz i nie dwa grajek pokazywany w porównaniach nie imał się ceny uzyskanej (pewnie dlatego, że porównania biorą jeden skill, potencjał i wiek i tyla)
przykład:
Szacunkowa Wartość Rynkowa: Ostatnio miało miejsce 6 transferów zawodników w wieku 25-26 lat, grających na pozycji SF, z umiejętnościami rzutu z wyskoku na poziomie "wspaniały" i potencjałem na poziomie "supergwiazda". Zygmunt Gieysztor jest prawdopodobnie lepszy niż większość z tych 6 zawodników, ale za kilku o najbardziej zbliżonych umiejętnościach osiągnięto ceny z zakresu od $ 500 000 do $ 750 000.
gwarantuję wam, że słowo lepszy w zdaniu powyżej wyceniłbym na około 3-4 miliony i zszedłby za wiele więcej (no bo kto nie chce grajka powoli dobijającego do SS=120 z pensją grubo poniżej 100 000)
i ciekawi mnie co w takim przypadku się dzieje, czy:
a) GM patrzy i sugeruje się porównaniem?
b) GM patrzy i jak źle mu się wstało rano to tnie a jak dobrze to nie?
c) jest narada i konsultacje wśród tej "masońskiej" elity (pisząc to układam palce w tajny sposób znany tylko członkom loży) ;)?
d) istnieje program pokazujący coś więcej niż my widzimy w porównaniach (czyli znów GM ma jakieś przyciski do wykorzystania przy transferach - wyłapywanie okazji jest chyba łatwiejsze, ale i tak wolę ten przycisk obok ...czyli mass destruction - nie mylić z mass obstruction;) )
więc ...jak to jest ?
Last edited by Astarotte at 7/14/2011 1:50:26 AM