Dobro vece cijenjena zajednico!
Tursa jarane, zamaskirasmo tragove i pobjedismo haha..
Lietuva
89 - 111 Bosna i Hercegovina
(40109)Rekao bih senzacionalna pobjeda protiv 17. reprezentacije na svijetu! +22
Mozda mi je fazon na forumu uspio mozda i nije, nikad necemo saznati, ali da citaju forum, citaju, tako da je vjerovatno dobro ispalo. Vratili smo se teoretski u prolazak na Euro.
Situacija je jednostavna, imamo 41 poen manje od Litvanije nakon danasnje tekme. Francuzi, koji su vec prosl idalje, moraju pobjediti Litvaniju u zadnjoj tekmi, a mi moramo sto vise uzeti Svicarsku da stignemo ovaj zaostatak u kos razlici...
Ee crne povrede, sta bi bilo da nam nisu svaku utakmicu povrjedjivali jednog ili dva igraca u 1/4... Ako nista znacilo bi nam puno zbog kos razlike ali sta se moze sada, idemo dalje, proslost ne mozemo promjeniti..
Nesto vise o ovoj maestralnoj utakmici nase reprezentacije.
Najbolji igrac ove utakmice bio je
Aleksa Ilić,
MVP!
Nevjerovatna cinjenica je da je u ovoj utakmici
Ilić bio prvotimac, a to su mu bile prve minute u ovim kvalifikacijama! Prva utakmica koju je igrao!
Ovo je bio njegov trenutak, neocekivani dzoker iz sjene pokazao je da sa dobrom formom moze biti itekako koristan za repku, strasna utakmica! Mnogi su se cudili odkud on uopste u rosteru, ali niko nije mogao naslutiti njegovu ovakvu partiju.. osim selektora hhh
Postigao je 18 poena, 7 skokova i 3 asistencije za 36 provedenih minuta na parketu. Sut iz igre 7/11 te slobodna 4 od 4.
Kapiten
Kostadinovic bio je standardno dobar, presudan sto bi se reklo. 22 poena 11 skokova i 2 asistencije.
Zausing je odigrao solidan mec, zabio je 14 poena.
Iduci igrac koji je odigrao vrhunsku utakmicu je momak kojeg su mnogi osporavali,
Ibrahimbegovic, nisam odustao od njega i to se pokazalo uspjesno, danas je za samo 18 minuta provedenih na parketu zabio 13 poena uz 1 skok i 2 asistencije.
Tu je jos jedan odlican igrac, igrac cije vrijeme tek dolazi,
Cefarin, odigrao je takodjer brilijantnu utakmicu sa klupe, za 18 minuta na parketu zabio je 13 poena uz 6 skokova i 1 asistenciju.
Solidan je bio i
Surijan sa 11 poena, dok je
Čordaš malo podbacio sa 9 poena i 6 skokova.
Istakao bi jos jednog igraca zbog jedne druge stvari,
Tomljaka, svi znate kako je sutao slobodna protiv Francuza, danas je sutao 4 od 4! :'D
Nakon 6 kola imamo omjer od 4 pobjede i 2 poraza i vjerovatno su rijetki oni koji su vjerovali da se za plasman za Euro mozemo boriti sve do zadnjeg kola, kako tako.
Neka bude sto biti mora, poznato je da smo pehovi sa reprezentacijama, pa neka bude sto biti mora, mi cemo kao u svakom mecu pruziti svoj maksimum!
Hvala svima koji su bili na chatu, ocekujem vas svakako opet u ponedeljak u jos jednoj sok zavrsnici kvalifikacija za nas, mada su nam sanse svedene na minimum..
Jedna si jedina, moja domovina!
This is where we hold them!