BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Liga Rezerw VI

Liga Rezerw VI

Set priority
Show messages by
This Post:
00
275861.50 in reply to 275861.49
Date: 1/14/2016 6:45:37 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Nie przejmuj się wynikiem. To jest tylko zabawa. Ważne też dobro drużyny - jeśli ktoś chce się spinać i nabijać podstawowym zawodnikom po 100 minut - jego sprawa. Odbije się to na nim w lidze.
Przypuszczam, że Twój dzisiejszy rywal zagrał składem domyślnym...

Ja dzisiaj musiałem wystawić dwóch zawodników z pierwszego składu (chociaż nie jestem pewien czy jeden z nich na pewno jest podstawowym), bo tak się w tygodniu ułożyło, że mieli mało minut. I co? Czy ja łamię jakąś dżentelmeńską umowę? No bez jaj.... Chociaż ktoś kilka postów wyżej sugerował, że ja się spinam...

This Post:
00
275861.51 in reply to 275861.50
Date: 1/14/2016 6:53:57 PM
Overall Posts Rated:
9696
Jeśli mają mało min. to jak dla mnie nie łamiesz, bo każdy chce mieć zawodnika w najlepszej formie. Porażką się nie przejmuję jak już wspomniałem wcześniej. Zdaję sobie z tego sprawę i to wszystko jest w to wliczone. Ja się tylko i wyłącznie skupiam na treningu. Dla mnie ważne tylko to, aby takowi zawodnicy rozegrali swoje minuty i tyle. Sukcesy przyjdą same.

This Post:
00
275861.52 in reply to 275861.51
Date: 1/14/2016 6:57:16 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Jak pisałem wcześniej - mam 10 zawodników do gry w lidze. Nie ma opcji by minuty były dobrze rozłożone dla wszystkich. Ci co ich nie mają u mnie zawsze będą grać w czwartkowym meczu, bo co by nie mówić forma poza treningiem jest chyba dla większości najważniejsza.

This Post:
00
275861.53 in reply to 275861.50
Date: 1/14/2016 7:15:16 PM
Overall Posts Rated:
88
To była tylko propozycja (która trochę forum ruszyła), ale doskonale rozumiem że LR to też sparingi, trening i zabawa.

This Post:
00
275861.54 in reply to 275861.53
Date: 1/14/2016 7:25:18 PM
Overall Posts Rated:
55
U mnie tez matrix, do tego moi biedni rezerwowi musieli rozegrac 2OT, ale co tam :)

From: siedler
This Post:
22
275861.55 in reply to 275861.54
Date: 1/15/2016 3:44:52 AM
Overall Posts Rated:
2222
Pozwólcie, że jako pomysłodawca LR wypowiem się na temat składów i zakończymy tę jałową dyskusję ;)

LR powstała po to, aby zapewnić brakujące minuty do treningu. Owych minut przeważnie brakuje rezerwowym, dlatego tak została nazwana. Założeniem i ustaleniami przed pierwszą jej edycją było to że gramy zawodnikami, którym brakuje minut do treningu. Owszem mogą to być i najlepsi zawodnicy z naszego składu, z różnych powodów losowych. Nie było to nigdy problemem, brakuje minut = gra w LR. Dobrym zwyczajem było tylko informowanie przeciwnika o tym przed meczem (sam nie raz dostawałem takie wiadomości i wysyłałem, nigdy nie robiłem z tego większej afery).

Owszem, zdarzy się, że ktoś zapomni ustawić skład, ale mam nadzieję, że to są pojedyncze sytuacje i nie ma sensu tego roztrząsać ;)

Pamiętajcie, LR powstała dla optymalizacji treningu i dla zabawy. Niech tak zostanie, bez zbędnej spiny :)

Powodzenia wszystkim w obecnej edycji i miłej zabawy :)

This Post:
00
275861.56 in reply to 275861.47
Date: 1/15/2016 4:10:00 AM
Bulgoty
III.2
Overall Posts Rated:
3131
Zgadzam się z Presidentem w całej rozciągłości - to jest przede wszystkim zabawa . Powinni grać zawodnicy którym brakuje minut, ale jeśli ktoś chce zagrać pierwszą piątką to niech gra -kosztem formy w rozgrywkach ligowych ma mistrza LR w kieszeni. Akanders przypominam że w zeszłym sezonie LR wystawiłeś przeciwko moim rezerwom swoich zawodników z pierwszego składu z pensjami kilka razy większymi i zlałeś moją młodzież kilkudziesięcioma punktami - jakoś wtedy nie widziałeś problemu hehehe Znowu chcesz wprowadzać "zasady" ? Daj już spokój - możesz wykupić Supka (a co zaszalej:)) i założyć własną ligę prywatną z twoimi zasadami - ciekawe ilu prezesów którzy cię znają, będzie chciało tam grać:)
A w ostatnim meczu LR 2 dogrywki - ja pitole, całkiem rozwaliły mi plan treningowy, ale jest wygrana:)

This Post:
00
275861.57 in reply to 275861.56
Date: 1/15/2016 4:19:13 AM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Czyli jak widzę zdecydowana większość wypowiadających się prezesów podziela mój pogląd, że priorytetem są minuty dla zawodników, oprócz zabawy rzecz jasna
Także panowie bierzemy głęboki wdech....liczymy do 3 (jak ktoś potrzebuje to nawet do 100;) i wrzucamy na luzik

This Post:
00
275861.58 in reply to 275861.56
Date: 1/15/2016 4:43:29 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
bulgot jak zwykle kłamiesz, bo nie było takiej sytuacji, u mnie grały wtedy rezerwy. Jak poprosiłem wtedy gdy mnie pomawiałeś o wskazanie kto zagrał w tym meczu z pierwszej drużyny to już nie potrafiłeś tego zrobić. Nie stosuj metody, że kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się prawdą, bo to nie działa, zwłaszcza w przypadku osób, które ciebie znają i twoje metody również. A różnica klas wynikała z tego, że grały rezerwy IV ligi przeciw rezerwom II ligi, czego nie potrafisz przyjąc do wiadomości, a do czego sam doprowadziłeś marnym zarządzaniem drużyną.

This Post:
00
275861.59 in reply to 275861.55
Date: 1/15/2016 6:11:12 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Oczywiście, że było tak, iż w meczu LR grali zawodnicy, którym brakowało minut do treningu. Głównie rezerwowi. Z tym, że jeżeli chodzi o zawodników z pierwszej piątki, to tylko jeżeli zabrakło im minut do treningu z powodów losowych np. kontuzja meczowa. Był też dobry zwyczaj, że jeżeli miał zagrać zawodnik z pierwszej piątki z innych powodów niż losowe , to uzgadniało to się drogą BB mailową z przeciwnikiem i jeżeli przeciwnik wyrażał zgodę to taki zawodnik grał. Na tym właśnie polega dżentelmeńska umowa i na tym polega problem, bo obecnie niektórzy uczestnicy roszczą sobie prawa wystawiania do rozgrywek graczy z pierwszej piątki, po pierwsze: bo im się tak podoba, po drugie: nie informując o tym przeciwnika. Te zasady respektowali dotychczas wszyscy, w tym nowi gracze dołączający do LR.
Moim zdaniem trzeba ten problem poddać pod głosowanie wszystkich uczestników LR czy:
1. pozostajemy przy tych sprawdzonych zasadach,
2. czy wprowadzamy zasadę, że w LR mogą grać zawodnicy, którym brakuje minut nie tylko z powodów losowych - co moim zdaniem będzie prowadzić do wolnej amerykanki bez żadnych zasad czyli uczestnik LR nie będzie wiedział czy w meczu LR zostaną wystawione przeciwko niemu rezerwy, czy zostaną bez uzgodnienia z nim wystawieni gracze pierwszego składu i czy nie zostanie wystawiony pierwszy skład w całości żeby wygrać mecz LR na siłę.
Takie ponowne przegłosowanie i ustalenie zasad pozwoli na jasne sytuacje oraz pozwoli zweryfikować niektórym graczom swój udział w dalszych rozgrywkach.
Jeżeli President nie rozumie, że łamanie dotychczas ustalonych i respektowanych przez wszystkich zasad prowadzi do chaosu, to cóż nie będę mu tego tłumaczył. Niedopuszczalne jest również moim zdaniem arbitralne narzucanie swojej woli wszystkim bez przeprowadzenia głosowania.
Zabawa też musi mieć swoje reguły, bo zabawa też jest wtedy gdy jeden będzie tłukł kijem drugiego i będzie miał z tego zabawę, ale ten drugi bez kija będzie bawił się trochę mniej dlatego moim zdaniem niezbędne jest głosowanie.

This Post:
00
275861.60 in reply to 275861.59
Date: 1/15/2016 6:19:30 AM
Overall Posts Rated:
55
Tylko kto bedzie poswiecal czas zeby to wszystko sprawdzac i roztrzygac - wprowadzajac dyskwalifikacje/walkowery. Pozostaje potraktowac tą serie z przymrużeniem oka.

Advertisement