BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Liga Rezerw VIII

Liga Rezerw VIII

Set priority
Show messages by
This Post:
00
280492.46 in reply to 280492.45
Date: 7/28/2016 3:26:11 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Nawzajem, ale muszę przyznać, że pomimo defensywnego meczu Białek miał łatwe zadanie, grał przeciw klubowej maskotce i z łatwością trafił sporo punktów.

Za parę godzin ogarnę wyniki i postaram się o krótkie podsumowanie kolejki.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Siwy

To: Siwy
This Post:
99
280492.47 in reply to 280492.46
Date: 7/28/2016 4:02:24 PM
Overall Posts Rated:
15061506
LIGA REZERW - 1. KOLEJKA

GRUPA A

KK Falcons - Teka O2 93-80
Pronout Jasło - Dream! Team! 94-103

Pierwsza kolejka grupy A upłynęła głównie pod znakiem spotkania Pronoutu z Dream! Teamem!. Co prawda, mecz Falconsów z Teką O2 też był starciem dwóch dość mocnych marek w LR, niemniej jednak ciężko tutaj nie odnieść wrażenia, iż spokojniejszy przebieg meczu i fakt, że zwycięstwo odnieśli nieco wyżej notowani Falconsi spowodowały, iż było to nudniejsze starcie. Zwłaszcza, jeśli uwzględnimy fakt, iż w drugim meczu Dream! Team! zaliczył swój debiut w LR i wszyscy byli ciekawi poziomu nowego uczestnika rozgrywek. Wygrana nad Pronoutem pomimo nieco niższych ocen zespołowych sugeruje, iż ta drużyna jest w stanie podnieść poziom turnieju. Wysoka skuteczność II-ligowca zza linii 3 punktów (9/19) wystarczyła, by przyćmić estońską parę podkoszowych z Jasła, robiąc przy tym krok w stronę ćwierćfinału.

GRUPA B

300 - S2D 80-111
Silesian Riders (Anwil Fans) - Bulgoty 121-72

Opisując sytuację w grupie B, trzeba wspomnieć o wyżej opisanej już kontrowersji dt. meczu 300-ek z S2D. Z pewnością ciężko jest ocenić, jaki byłby wynik spotkania, gdyby obie ekipy zagrały w pełni uczciwie - 300-ki zagrały, jak na LR, całkiem niezły mecz i wydaje się, że miałyby spore szanse na korzystny wynik. Zwłaszcza, że wtedy na boisku nie pojawiłby się Krinelke, zdobywca 51 punktów i chyba najważniejszy czynnik decydujący o wygranej drużyny gości. W innym spotkaniu Silesian Riders udowodnili, że ich szeroka kadra może pozwolić im zostać rewelacją turnieju. Na Legendary Champions Arenie kibice gospodarzy mieli okazję ujrzeć imponującą wygraną swojej drużyny nad Bulgotami, przy czym ciężko twierdzić, iż to Bulgoty były tak słabe - raczej Silesian Riders byli na tyle mocni.

GRUPA C

Baltic Strong - MKS Ełk 117-52
PKS Piast Starogard Gd. - Hooligan Hawks 130-25

Relacja ze spotkań tej grupy będzie dość krótka, ale nie ma co się dziwić - wyniki mówią same za siebie. Baltic i Piast na razie zdają się potwierdzać moją opinię, stawiającą oba te zespoły na pozycji faworytów tej grupy. Odnoszę jednak wrażenie, że starogardzianie będą musieli jeszcze potwierdzić tą opinię w pojedynku z innymi rywalami w grupie - Hooligan nie wyglądał dziś na reprezentatywnego przedstawiciela Ligi Rezerw. Niemniej jednak ekipy Baltiku na pewno to nie dotyczy - z wszystkich uczestników LR to oni zaprezentowali dziś najwyższy poziom, dla którego zagrożeniem jednak może być wejście do gry graczy z pierwszych 5-ek od półfinału w górę. Tylko to jest w stanie na obecną chwilę zatrzymać Mr. Presidenta.

GRUPA D

Warsaw Loosers - Behemoty 50-71
Legion W-Wa - Święciany Dziki 114-79

Grupę D może podsumować jedno stwierdzenie "Patient sprawia, iż wybitne indywidualności przesądzają o pewnych wygranych faworytów". Zarówno Szymon Białek z Behemotów, jak i Omiljen Coza z Legionu mogą być dumni z tego, że ich dobra forma pozwoliła ich drużynom w świetnym stylu wejść w turniej. Trzeba jednak przyznać, że to chorwacki zawodnik popisał się znacznie bardziej spektakularnym występem - 59 pkt przy około 60-procentowej skuteczności z gry zawsze jest imponującym rezultatem, zwłaszcza jeśli w pakiecie dochodzi jeszcze 8 zbiórek i 7 asyst. "Tylko" 45 procent z gry, 36 pkt, 7 zbiórek i 5 asyst wychowanka Behemotów blednie przy tym osiągnięciu.

From: Tom.

This Post:
00
280492.48 in reply to 280492.47
Date: 7/28/2016 4:22:21 PM
Overall Posts Rated:
9696
Bardzo fajne podsumowanie wstawiłeś Siwy, za co oczywiście wędruje w Twoje ręce piłeczka - Brawo za PROFESJONALIZM!!!

From: prezes111

To: Tom.
This Post:
00
280492.49 in reply to 280492.48
Date: 7/28/2016 4:32:49 PM
Dream! Team!
III.14
Overall Posts Rated:
2929
Kurde Siwy jakie streszcznie meczy,pełen profesjonalizm☺No i piłeczka oczywiscie ,pozdro

From: Big Bulgot

This Post:
00
280492.50 in reply to 280492.47
Date: 7/29/2016 3:04:27 AM
Bulgoty
III.2
Overall Posts Rated:
3131
Piłeczka za podsumowanie dla Siwu. Odnosnie meczu z Silesianami- raczej nie byli tak dobrzy -biorąc pod uwagę wynik przy mojej trafionej taktyce - coś mi się wydaje że zagrali też pierwszym garniturem a nie tylko rezerwami.. no ale cóż robić.. uprasza się o granie rezerwowymi :)

This Post:
11
280492.51 in reply to 280492.50
Date: 7/29/2016 3:51:09 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Właśnie dlatego sprawdziłem jeszcze raz przed wpisaniem wyniku dla pewności w BM. Silesian Riders mimo wszystko zagrali zawodnikami z niższym pensjami, przy czym żaden z graczy nie przekroczył 96 minut. Chociaż, żeby być sprawiedliwym, podczas 4 kwarty, w tak zwanym junk time, wyszły ich rezerwy, czyli w praktyce pierwsza 5. Wydaje mi się, że sytuacja rzeczywiście wyglądała na podejrzaną, ale tego typu zagrania jeszcze mieszczą się w normie.

Co zaś do podsumowania - wygląda na to, że nakręciłem się na puchar przez aktywność w tym sezonie.

Last edited by Siwy at 7/29/2016 4:05:23 AM

From: sky_walker

This Post:
00
280492.52 in reply to 280492.44
Date: 7/29/2016 2:54:47 PM
300
III.4
Overall Posts Rated:
44
Ja uważam, że zasady to zasady, wyraźnie w pierwszym wpisie były sprecyzowane, nazwa ligi też raczej jest jednoznaczna, osobiście wiele razy przymykałem oko na różne uchybienia niektórych menadżerów i raczej staram się traktować to jako zabawę, ale - live is brutal zapomniałeś ustawić to niestety twoja strata, ja poświęciłem swój czas i ustawiłem wiec dlaczego mam ponosić konsekwencje nie swoich błędów. Po za tym S2D ma już spore doświadczenie w BB więc sory.

This Post:
00
280492.53 in reply to 280492.52
Date: 7/29/2016 3:04:35 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Zostańmy więc przy walkowerze w zawieszeniu. Jeśli tego typu wpadka się powtórzy, obiecuję zweryfikować i twój mecz jako walkower 50-0 dla ciebie. Na razie pozostaje mieć nadzieję, że ta sytuacja nie wpłynie na końcową sytuację w tabeli.

From: Rynio

This Post:
11
280492.54 in reply to 280492.51
Date: 7/29/2016 3:34:40 PM
Overall Posts Rated:
88
Też jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich komentarzy Siwulsson - DZIĘKI !, a co do meczu 300 - SD2 to jestem za walkowerem , ewidetne złamanie zasad ( Arab nabroił , Żyda powiesili ) - dlaczego 300 mają ucierpieć za uczciwie wystawiony skład ( i napewno wygraną) a utrata pamięci (choćby chwilowa) czy pomyłka nie zwalnia od odpowiedzialności ( zapomnisz że prąd kopie - zginiesz ). Siwulsson - trzeba zacząć w końcu egzkwować te zasady żeby znowu nie stały się martwymi.

This Post:
00
280492.55 in reply to 280492.54
Date: 7/29/2016 4:22:47 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Vox populi, vox dei... Jako organizator mogę proponować pewne rozwiązania, ale jeżeli wszystkie głosy mówią, że powinien być walkower - dobrze. Nadal uważam, że sytuacja miała pewne czynniki usprawiedliwiające, ale występowały one też przy ostatnim takim zdarzeniu (WTK Anwil), a mimo to doszło do burzy. Na razie walkower dla 300-ek. Jeśli jednak znajdą się głosy broniące Janchego, sprawę trzeba będzie jeszcze raz rozważyć.

From: Rynio

This Post:
11
280492.56 in reply to 280492.55
Date: 7/29/2016 4:59:06 PM
Overall Posts Rated:
88
Sorry Siwulsson ale zacznijmy w końcu grać z zasadami dla których zkonkrteyzowania poświęciłeś jednak trochę czasu a poprzednie edycje LR trzeba odciąć grubą kreską bo inaczej wypływać będą takie czy inne kontrowersje mniej lub bardziej pobłażane . Mam taką opinię na ten temat , decyzje należą do Ciebie i naprawdę nie chodzi mi oto by je podważać . Jeszcze raz SORRY.

Advertisement