BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > NT Makedonija

NT Makedonija

Set priority
Show messages by
From: Xsago
This Post:
00
149762.457 in reply to 149762.456
Date: 7/28/2014 4:37:38 AM
Overall Posts Rated:
128128
Потенцијален иден сениорски репрезентативец на ТЛ:

(27814749)

потребен тренинг: пред се надворешна одбрана, но и скок шут и додавање.

Оние кои сакавте до некаде развиен талент за тренирање еве ви шанса. Се работи за доста сериозен талент.

From: Dadimo

This Post:
00
149762.458 in reply to 149762.457
Date: 7/28/2014 7:48:21 AM
Overall Posts Rated:
5555
Бидеќи му фали многу надворешна одбрана и скок шут не би препорачал да се губи време со додавање, фокусот нека биде на надворешна одбрана и скок шут како најважни вештини, може и техника и 1на1, а додавање на крај ако има време бидеќи нов напредок во додавање повеќе ќе ја зголеми платата на играчот отколку што ќе го направи подобар играч. Сепак е МВП, треба и на тоа да се мисли а веќе има 16-ка надворешен шут па мора да се штеди потенцијалот.

This Post:
00
149762.459 in reply to 149762.458
Date: 7/28/2014 10:14:59 AM
Overall Posts Rated:
128128
Бидеќи му фали многу надворешна одбрана и скок шут не би препорачал да се губи време со додавање, фокусот нека биде на надворешна одбрана и скок шут како најважни вештини, може и техника и 1на1, а додавање на крај ако има време бидеќи нов напредок во додавање повеќе ќе ја зголеми платата на играчот отколку што ќе го направи подобар играч. Сепак е МВП, треба и на тоа да се мисли а веќе има 16-ка надворешен шут па мора да се штеди потенцијалот.

Значи како што кажав најбитно е надворешна одбрана. Инаку +1-2 скила на додавање нема да направат проблем (само нормално дека понатаму а не сега), а од друга страна, техника и 1на1 не би препорачал од проста причина што во конкретниот случај скоро подеднакво ќе штетат на потенцијалот како и додавање. Подобро е додавање.

Во секој случај 2 сезони надворешна одбрана е најважно, остатокот е додаток. И скок шут не мора којзнае колку со оглед на високиот надворешен шут. Скок шутот јас би го оставил за на крај, до колку оди толку.

This Post:
00
149762.460 in reply to 149762.459
Date: 7/28/2014 10:35:05 AM
Overall Posts Rated:
5555
И скок шут не мора којзнае колку со оглед на високиот надворешен шут. Скок шутот јас би го оставил за на крај, до колку оди толку.

Веќе 5 сезони минимум редовно пратам квалитетни играчи на ТЛ и голем број на странски репрезентативци и генерално(што немора да значи дека е и најисправно) важи правилото дека скок шутот треба секогаш да биде неколку нивоа повисок од надворешниот шут за да биде играчот корисен согласно неговата плата. Така да во овој случај скок шутот е екстремно битен исто како и надворешната одбрана па за 16-ка надворешен шут треба најмалку 17-ка скок шут за да биде правилно потрошен потенцијалот. А кога ќе се средат одбраната и скок шутот тогаш може и 1-2 напредока во додавање, не викам не, ама тоа на крајот.

This Post:
00
149762.461 in reply to 149762.460
Date: 7/28/2014 3:51:47 PM
Overall Posts Rated:
128128
И скок шут не мора којзнае колку со оглед на високиот надворешен шут. Скок шутот јас би го оставил за на крај, до колку оди толку.

Веќе 5 сезони минимум редовно пратам квалитетни играчи на ТЛ и голем број на странски репрезентативци и генерално(што немора да значи дека е и најисправно) важи правилото дека скок шутот треба секогаш да биде неколку нивоа повисок од надворешниот шут за да биде играчот корисен согласно неговата плата. Така да во овој случај скок шутот е екстремно битен исто како и надворешната одбрана па за 16-ка надворешен шут треба најмалку 17-ка скок шут за да биде правилно потрошен потенцијалот. А кога ќе се средат одбраната и скок шутот тогаш може и 1-2 напредока во додавање, не викам не, ама тоа на крајот.

Види јас баш сум тој кој е голем застапник на скок шут во однос на шут од далечина, ама колку и да постигне скок шут мора на крајот, а додавање претходно. Додавањето со оглед дека е бек шутер нема да му пречи неѓто особено на потенцијалот, а скок шутот многу ќе пречи.

А за тоа што сите што си ги видел се исти, не значи дека тоа е единствен рецепт за успех.

Message deleted

This Post:
00
149762.463 in reply to 149762.461
Date: 7/29/2014 9:04:03 AM
Overall Posts Rated:
5555

1.Види јас баш сум тој кој е голем застапник на скок шут во однос на шут од далечина, ама колку и да постигне скок шут мора на крајот, а додавање претходно.
2.Додавањето со оглед дека е бек шутер нема да му пречи неѓто особено на потенцијалот, а скок шутот многу ќе пречи.
3.А за тоа што сите што си ги видел се исти, не значи дека тоа е единствен рецепт за успех.

1. Неможе скок шут на крајот затоа што двопозициските тренинзи се многу спори на стари години, знам од лично искуство додека го тренирав Арнаудовски на стари години, со еднопозициските тренинзи попристојно напредуваат и кога се постари. Ако не му се среди скок шутот на помлади години после може ќе биде прекасно а плус додавањето е веќе ОК и негледам ама баш никаква причина да се жртвува скок шутот заради додавањето кое може и подоцна да се тренира. Ако веќе се декларираш како менаџер кој преферира скок шут пред надворешен шут тогаш незнам зошто ја комплицираш дискусијава. Без 17-ка на надворешна одбрана и 17-ка скок шут не би требало да се тренира додавање.
2. И јас го гледам играчот како иден бек шутер поради 16-ката на надворешен шут ама ако погледнеш поубаво ќе видиш дека препорачаната позиција му е плеј па се додека е така додавањето највеќе ќе му го троши потенцијалот http://prntscr.com/47gre4
Сепак е МВП а не 10+ потенцијал и немаш доволно потенцијал да направиш надворешен играч кој во исто време ќе има висок надворешен шут и високо додавање, нормално при тоа да има и висока одбрана и скок шут како најважни вештини. Бидеќи веќе има висока 16-ка надворешен шут додавањето мора да се дозира(или воопшто да не се тренира или да се остави тој тренинг на крајот).
3. И јас реков дека немора да значи дека тоа е најисправно и единствен рецепт ама штом е општо прифатено од сите квалитетни менаџери во светот има добри причини зошто е така. Многу опасно е да непроверени сценарија им ги даваш како тренинг совети на нашите менаџери. На глобалниот форум можеш да се сретнеш и конкретни бројки кои велат дека најоптимално истрениран играч е оној со 3 нивоа повисок скок шут од надворешен шут.
А не реков дека сите се исти на ТЛ, имаше и бек репрезентативец на Шкотска со 17-ка надворешен шут и 15-ка скок шут, ај погоди колку добро играше тој играч?

Last edited by Dadimo at 7/29/2014 9:14:26 AM

Message deleted

This Post:
00
149762.465 in reply to 149762.463
Date: 7/31/2014 4:19:02 AM
Overall Posts Rated:
128128
Вака сега, за некои работи не се разбираме:

1. Моментално е класифициран како плејмејкер, но со само еден напредок на скок шут ќе биде класифициран како бек шутер. 1-2 напредоци на надворешна одбрана исто ќе го претворат во бек шутер.
2. Апсолутно не се согласувам со ова:
негледам ама баш никаква причина да се жртвува скок шутот заради додавањето кое може и подоцна да се тренира
и со ова
Сепак е МВП а не 10+ потенцијал и немаш доволно потенцијал да направиш надворешен играч кој во исто време ќе има висок надворешен шут и високо додавање, нормално при тоа да има и висока одбрана и скок шут како најважни вештини

Тоа што ти не ме разбираш е дека додавањето скоро воопшто не му пречи на потенцијалот на бек шутер. И затоа не е точно дека не може сите работи кога едното скоро воопшто не пречи. Бреслиев ќе биде плејмејкер смао уште многу кратко. Во ниту еден момент не реков да тренира додавање пред недворешна одбрана. А надворешната одбрана ќе го направи бек шутер.
3.
Ако веќе се декларираш како менаџер кој преферира скок шут пред надворешен шут тогаш незнам зошто ја комплицираш дискусијава

Јас не сфаќам во кој пост сум напишал дека не сакам скок шут. Напишав да се тренира до колку што ќе оди до толку. А 3 плус на скок шут од надворешен шут и јас сакам, ама тоа е невозможно во случајот со оглед дека Бреслиев ќе има најмалку 17ка на надворешен шут на крајот. Не заборавај дека со тренинг скок шут ќе тренира по малку и надворешен шут. Надежта е дека до 18ка ќе стигне скок шутот.
4. Не им давам никакви непроверени сценарија. Вистината е дека надворешниот шут е скоро бескорисен во внатрешни напади, а супер корисен во надворешни. Заради доминацијата на внатрешниот напад во последните сезони, ти делува дека лошо играат тие играчи.

И најјакото од се е што зборувам за 1-2 напредоци на додавање. Тоа се колку, 3-5 недели тренинг. Во ниту еден момент не реков да се оди преку 15ка со додавање.

На крај и краишта џабе зборуваме ако не го тренира новиот газда. Се надевам дека Ангел конечно ќе истренира еден репрезентативец како што треба...

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149762.466 in reply to 149762.465
Date: 7/31/2014 9:12:02 AM
Overall Posts Rated:
66
Убаво е што има дискусија на форумов ама реално за играчот за кој што зборите веројатноста дека ќе достигне стадиум Сениорски репезентативеце е 2%(да не речам дека 99% нема да биде), Напредок на надворешна одбрана до 18 на таа возраст ќе му потроши полни две сезони тренигн во идеални услови плус потребата од Скок шут, Подавање и техника , така да со тренирање и на 27 и 28 години може ќе дојде во ситуација да биде резерва кога ќе има лоши форми другите игрчи. Само го наведовте Ангел да го купи па после ќе биде љутење зошто играчот не му е повикан а од како ќе се повика зошто неигра.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149762.467 in reply to 149762.463
Date: 7/31/2014 9:13:43 AM
Overall Posts Rated:
66
(http://prntscr.com/47gre4)

Не ми изгледа позната, Која е оваа алатка ?

Advertisement