Вака сега, за некои работи не се разбираме:
1. Моментално е класифициран како плејмејкер, но со само еден напредок на скок шут ќе биде класифициран како бек шутер. 1-2 напредоци на надворешна одбрана исто ќе го претворат во бек шутер.
2. Апсолутно не се согласувам со ова:
негледам ама баш никаква причина да се жртвува скок шутот заради додавањето кое може и подоцна да се тренира
и со ова
Сепак е МВП а не 10+ потенцијал и немаш доволно потенцијал да направиш надворешен играч кој во исто време ќе има висок надворешен шут и високо додавање, нормално при тоа да има и висока одбрана и скок шут како најважни вештини
Тоа што ти не ме разбираш е дека додавањето скоро воопшто не му пречи на потенцијалот на бек шутер. И затоа не е точно дека не може сите работи кога едното скоро воопшто не пречи. Бреслиев ќе биде плејмејкер смао уште многу кратко. Во ниту еден момент не реков да тренира додавање пред недворешна одбрана. А надворешната одбрана ќе го направи бек шутер.
3.
Ако веќе се декларираш како менаџер кој преферира скок шут пред надворешен шут тогаш незнам зошто ја комплицираш дискусијава
Јас не сфаќам во кој пост сум напишал дека не сакам скок шут. Напишав да се тренира до колку што ќе оди до толку. А 3 плус на скок шут од надворешен шут и јас сакам, ама тоа е невозможно во случајот со оглед дека Бреслиев ќе има најмалку 17ка на надворешен шут на крајот. Не заборавај дека со тренинг скок шут ќе тренира по малку и надворешен шут. Надежта е дека до 18ка ќе стигне скок шутот.
4. Не им давам никакви непроверени сценарија. Вистината е дека надворешниот шут е скоро бескорисен во внатрешни напади, а супер корисен во надворешни. Заради доминацијата на внатрешниот напад во последните сезони, ти делува дека лошо играат тие играчи.
И најјакото од се е што зборувам за 1-2 напредоци на додавање. Тоа се колку, 3-5 недели тренинг. Во ниту еден момент не реков да се оди преку 15ка со додавање.
На крај и краишта џабе зборуваме ако не го тренира новиот газда. Се надевам дека Ангел конечно ќе истренира еден репрезентативец како што треба...